JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Kaikki blogit puheenaiheesta Suur-Suomi

Finis Finlandiae?

 

Syntyvyys voi Suomessa huonosti. Tätä menoa ”me” lopumme.

 

1980-luvun lopulla Erkki Liikanen demarien puoluesihteerinä ja valtionvarainministerinä lupaili korottaa lapsilisät kolminkertaisiksi. Olisiko tässä ollut SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteelle parempi idea, kun hän viime vuonna halusi suomalaiset synnytystalkoisiin.

 

Sauli Niinistön rinnassa "suur-Suomi"-merkki!


Alkuperäinen itsenäinen Suomi-neito luomumuodoin (ei siis "suur" tai "pien", vaan oikeankokoinen) näkyy oheisessa tv-kuvakaappauksessa presidentin puheen silmiinpistävänä lisätehosteena. - Tyylikästä viestintää lähellä sydäntä, eikö? 
 

Paljastus: Saksalaiskenraali ylisti liittolaisuutta jo ennen talvisotaa1939

Eversti P. Visurin kääntämien saksalaiskenraalin päiväkirjamerkintöjen julkistushype on poikinut lyhyen ajan sisällä kiihtyvän paljastusryöpyn aiemmin hyssyteltyjen sotilasyhteistyösuhteiden todellisesta luonteesta ennen sotatoimien alkua 1941. 'Vasuritutkijaksi' leimaaminenkaan ei poista tosiasiaa, että W. Erfurthilla on ollut faktuaalisia perusteita näkemystensä vilpittömän kirjaamisen motiiveiksi. Sittemmin on ehditty varhempiakin liittosuhdedokumentteja mm. rajansiirtohankkeista kaivaa taas pölyn alta. 

10 vuotta vankeutta Suomi-fanille Venäjällä? Jakoi verkossa Suur-Suomen kartan

Semijon Negretskulovia epäillään "ääriryhmän perustamisesta" Venäjällä. Tätä Suomen ystävää uhkaa jopa 10 vuoden vankeus, koska hän on mm. jakanut 'Suur-Suomen kartan' venäläisellä VKontakte-sivustolla, kertoo Ilta-Sanomat.  

Germania – Suur-Saksa, entä trumppistinen The Great America?

( - ja meidän aikanaan olleet Suur-Suomi haaveet Saksan kolmannen valtakunnan aseveljenä Jatkosodan valmisteluissa – osana suurta Barbarossaa |*)

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumppia on vertailu Saksan diktaattoriin Adolf Hitleriin |** – verrannossa kaikuu menettelytapa hallinnossa, toivottavasti ei käskyjen annossa sinne hyytävimpään suuntaan.

Talvisodasta kieltäytymällä olisi saatu näin uhkea Suursuomineito (rohkea kuva)!

Talvisodan alkamisen vuosipäivän 30.11. muistamiseksi räväytän eteenne kolme klikkitäkyä tyyliin ennen ja jälkeen ja entä jos

1.  mainospropagandan tuotelupauskuva: suur-Suomineito terveenpunakassa uhossa, jos...
2.  ennen kipeitä leikkauksia: luomumuotoinen Suomi-neito ilman rihmankiertämää
3.  torsokuva joukkoahdistelun ja puoliamputoinnin jälkeen.

Eikä siinä vielä kaikki: lopuksi kulttuuripläjäyksenä uuskansanrunouden moderninjälkeinen helmi,  runo luomumuotojen ylistys.

Milloin ja missä syntyi Suur-Suomi -ajatus?

Milloin ja missä syntyi Suur-Suomi -ajatus?

 

[Selostus:

Unelma Suur-Suomesta!

Suomen lyhyen itsenäisen historian eri vaiheissa on aina silloin tällöin herännyt unelmia Suur-Suomesta.

Ensimmäinen taisi syntyä Neuvosto-Karjalassa 1920-luvulla, kun Suomesta pakoon lähteneet vallankumoukselliset valtasivat vallan ja ryhtyivät suunnittelemaan Suur-Suomea. Rajan ajateltiin kulkevan idässä Äänisjärven takana aina Vienanmeren rannikolle asti.

Lännessä sosialistisen Suomi-Karjalan valtion raja piti kulkeman nykyisen Ruotsirajan kanssa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä