JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Kaikki blogit puheenaiheesta Digitaalinen

Yleistuki - mikä se on ja toimiiko se?

Mikä on yleistuki ja toimiiko se?

 

Helmikuussa  Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n suositteli maaraportissa brittimallin mukaista Universal Credit -järjestelmää myös Suomeen. Monille malli tuli uutena. Onkin erittäin hyödyllistä selvittää mikä se on ja toimiiko se ennen kuin mietitään sen toteuttamista meillä Suomessa.

Digitalisaatio murtaa organisaatiorajat ja kysyy uutta osaamista

Digitalisaatio murtaa organisaatiorajat ja kysyy uutta osaamista

Digitalisaatio on melkoinen koetinkivi koko organisaatiolle. Strategiat ja visiot tuppaavat olemaan löysähköä höpinää ja ”siniset meret” on löydettävä kokeilemalla ja tekemällä. Toimitusjohtajan on huolehdittava yrityksen muutoskyvystä ja integroitava kaikki ymmärtämään asiakasta. Väliportaan johtajat joutuvat yhtälailla miettimään digitaalisuuden vaikutuksia toiminnoissaan ja kaiken keskellä on huolehdittava siitä, että työntekijät tuntevat merkityksellisyytensä muutoksentekijöinä.

Suomen Digihaasteet, osa 1: Pitäisikö muutoskyky merkitä taseeseen?

Olen tavannut viimeisen kolmen vuoden aikana satoja digitalisaatiosta kiinnostuneita yritysjohtajia, opetusalan johtoa, julkishallinnon edustajia ja digipalveluja tuottavia toimijoita. Olemme Digitaalinen Polku -hankkeessa antaneet konkreettista apua kaikille muutoshalukkaille ja tarjonneet digisparrauksia, työpajoja ja koulutuksia, joilla autamme halukkaat liikkeelle muutosta tekemään, palveluja ja kulttuuria uudistamaan. Luon katseeni menneisiin tapaamisiin ja avaan Suomen Digihaasteet -blogisarjassani organisaatioiden haasteita.

Piratismin hyvät puolet – Osa 3: ihmeellinen magia

Musiikki- ja elokuvateollisuus väittävät korrelaation perusteella, että piratismi on syönyt musiikki- ja elokuvateollisuuden voittoja.

Olen osaltani pyrkinyt osoittamaan, että a) ihmiset haluavat edelleen tukea taidetta, ja b) piratismi on jopa kasvattanut kulttuurin levinneisyyttä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä