JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Kaikki blogit puheenaiheesta Saksalaiset

AfD – kulkeeko Saksa kohti Neljättä Valtakuntaa?

Baijeri on Saksan sydän – niin aitosaksalaisuutena (mitä se on?), konservatiivisina vanhoillisajattelijoina kuin BMW' n kotimaakuntana (Bayerischen Motoren Werke AG).

Nyt 'Saksa saksalaisille' ja laatumedian vähättelevällä populistipuoluenimikkeellä varustettu AfD voitti, tosin vain ~11 prosentin kannatuksena. Perinnepuolueet saivat pahasti siipeensä ja kansa oli näin sanonut sanasensa, ja tämä täytyy nyt huomioida.

 

Saksa tulee väkevänä ulos historiastaan II

Media rummuttaa voimakkaasti Chemnitzin mellakoista – uusnatsit (so. uuskansallissosialistit), kuten liki kaikkia äärioikeistoryhmittymiä kutsutaan, vaikka Saksassa kansallissosialismiin liittyvät järjestöt ja NSDAP' n aikaisten ohjelmien julkistaminen merkkeineen ja tunnuksineen on kielletty.

Kansallinen veteraanipäivä

"Kansallista veteraanipäivää ei vietetä voitonjuhlana, vaan sillä on kaatuneiden muistopäivääkin rauhanomaisempi luonne."

Suomi valitsi Euroopan Unionin, olemme siten osana läntistä yhteisöä. Voimme osaltamme olla vaikuttamassa Unionin päätöksiin, ja Unioni valvoo lainsäädäntöämme ja lakien ja määräysten täytyy täyttää Unionin poliittiset linjaukset. Yhtenäisyys ja integraatio takaa Suomelle turvallisuuden, josta olemme olleet valmiita maksamaan liittyessämme Euroopan Unioniin.

Valtaosa saksalaisista kannattaa grexitiä, Kreikan euroeroa

Useimmat saksalaiset kannattavat Kreikan eroa eurovaluutasta. Tämä selvisi ZDF:n teettämästä mielipidekyselystä. Merkittävä 70%:n enemmistö vastaajista ilmoitti vastustavansa lisämyönnytyksiä. Vain 24% kannatti niitä.

Eu-komission puheenjohtaja Juncker laskee kuitenkin, että huonosti etenevät neuvottelut rahoittajien ja Kreikan välillä edelleen etenevät. Keskustelut rahoittajien ja Kreikan välillä aloitetaan uudelleen, aluksi teknisellä tasolla, sitten poliittisesti. Sopiminen lähipäivinä on välttämätöntä. Pallo on nyt Junckerin mukaan Kreikan puolella pelikenttää.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä