JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Kaikki blogit puheenaiheesta Rajoitukset

Ovatko teollisuuden energiatuet pragmaattista ympäristöpolitiikkaa?

Politiikka on mahdollisuuksien taidetta, kuuluu tunnettu sanonta. Tästä syystä teollisuuden energiatukien merkitys ympäristöpolitiikan kannalta on pieni ja kokonaisuutena vaikutukset voivat olla jopa positiivisia, vaikka teoriassa ne kannustavatkin teollisuutta käyttämään enemmän energiaa.

Esitykseni kanalintu- ja metsähanhikantojen tervehdyttämiseksi

Metsästyskausi käynnistyi eilen kyyhkyn metsästyksellä, mutta tunnelmat eivät tällä kaudella ole erityisen hyvät. Mikäli laskennat pitävät paikkansa*, ovat metsäkanalintukannat taantuneet poikkeuksellisen alhaiselle tasolle, minkä vuoksi metsästystä on päätetty rajoittaa.

Kaikki toiminta luvanvaraiseksi, lisää valvottavaa julkissektorille

Jatkuvasti uutisia uusista luvista, tiukemmista lupakäytönnöistä ja kielloista. Mikä ihmeen vimma ajaa tähän tukehduttavaan holhoukseen ja valvontaan? Samaan aikaan maamme kilpailukyky uusista yrityksistä, investoijista ja työllistäjistä vetää tiukempaan syöksykierteeseen.

Uusimpana Finland Demokratische Rebublik (FDR) vaatii liikenneluvat kaikkiin traktoreilla tapahtuviin kuljetuksiin. http://yle.fi/uutiset/traktori_ei_kyyditse_enaa_ilman_liikennelupaa/7331864

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä