JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pakkolunastus

Vantaan kaupungilta kommunistinen selkkaus kaupunkilaisia vastaan

Helsingin Sanomat kirjoitti taannoin artikkelin aiheesta, missä kerrottiin kuinka Vantaan kaupunki on pakkolunastamassa Saraksen 43 hehtaarin sukutilan Vantaan Keimolassa. Tämä on ensimmäinen tapaus missä maa-alue lunastetaan ilman etukäteen ilmoitettua käyttötarkoitusta ja ilman julkista rakentamistarvetta.

Vaihtoehto Vantaan pakkolunastukselle

Vantaan kaupunki sai viime viikolla oikeudelta hyväksynnän aikeilleen pakkolunastaa Saraksen perikunnan tilan Vantaan Kivistössä. Rakennusyhtiö SRV on perikunnan mukaan tarjonnut 43 hehtaarin tilasta 10 miljoonaa euroa muutama vuosi sitten, mutta tarjous raukesi koska Vantaan kaupunki ei suostunut kaavoittamaan aluetta. Nyt Vantaan kaupunki haluaa pakkolunastaa alueen 1,5 miljoonalla eurolla – perusteena tarve kaavoittaa se asuntorakentamista varten.

Serbia palauttaa holokaustin ryöstöomaisuutta

STT:n ja Ilta-Sanomien uutisen mukaan Serbia palauttaa 3 000 natsien vainoissa kuolleen juutalaisen omistamaa taloa takaisin. Jutussa kerrotaan, että Serbian kommunistinen hallinto otti II maailmansodan jälkeen holokaustissa kuolleiden juutalaisten rakennukset haltuunsa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä