JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Kaikki blogit puheenaiheesta Maailmanparannus

Energia sekoilua suomalaisittain

Kun tiedetään että ongelmat pitää ratkaista niiden syntysijoilla, niin tulee vaan mieleen Suomen poliitikkojen järjetön yritys ratkaista maailman ongelmat Suomessa meidän tappioiksi, eikä mikään korjaannu paremmaksi ja suomalaiset kärsivät suunnattomia tappioita hölmöläisen hommista. Ei Suomen lopettaminen/alas ajo paranna tilannetta Intiassa tai Kiinassa, eikä muuallakaan.

Suomen tiestö vaarallisen huonossa kunnossa

Suomen tiet ovat vaarallisen huonossa kunnossa ja rapistuvat entisestään kovaa vauhtia. Artikkelin yhteydessä muutamia 2018 kesällä otettuja kuvia Etelä-Savon alueen teistä.

 

Autoilijoilta ja muilta teiden käyttäjiltä kerätään rahaa teiden kunnossapitoon, mutta jos tuo kaikki kerätty raha käytettäisiin kokonaan teiden kunnossapitoon ja uusien teiden rakentamiseen, olisi Suomessa maailman parhaat tiet.

 

Kestävän kehityksen tuulivoimarakentaminen

Tuulivoimaloiden aiheuttamat terveyshaitat ovat kehittymässä hallitsemattomaksi kansansairaudeksi länsirannikolla.

 

TuuliWatti Oy tuottaa tällä hetkellä sähköä niin vähän, että tuskin riittää suomalaisten kahvinkeittimiin! http://www.tuuliwatti.fi/index.php?id=12187

 

Parempi yhteiskunta ei edisty ilman päteviä kannustimia

Monilla ihmisillä on paljon hyviä ideoita, miten yhteiskuntaa voitaisiin muuttaa kaikin puolin kivemmaksi. Harvat niistä kuitenkaan leviävät ideatasoa pidemmälle. Syy on siinä, että niiden levittämiseen ja käyttöönottoon ei ole hyviä kannustimia. Samoin myös huonojen ideoiden leviämisen estämiseksi puuttuu kannustimia.

Jotta yhteiskunnallinen muutos saadaan aikaan, ihmiset tarvitsevat konkreettisen kannustimen toimia muutoksen edistämiseksi. Hyvin, hyvin harvalle riittää se hyvä fiilis, minkä maailmanparantamisesta itsestään voi saada.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä