JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Kaikki blogit puheenaiheesta Maahanmuuttajien asuttaminen

Realiteetit alkavat iskeä vasten kasvoja

Enemmän tai vähemmän (sen näyttää aika) kylmä talvi on tulossa ja asiasta kiinnostunut kansa kaipaa välitilinpäätöstä humanitaaristen, eli majoitusta kaipaavien, maahanmuuttajien asutustilanteesta. Vaivaa säästää ilahduttavasti se, että yhden tilannearvion julkisti marraskuussa sisäministeri Petteri Orpo kansliapäällikköineen – loppuarvosanana "kriittinen".

Nuorten maahanmuuttajien perheiden yhdistäminen

Miksi nuoria miehiä tulee maahanmuuttajina niin paljon? Syy on hyvin yksinkertainen ja looginen. Matka lähtömaasta Suomeen on pitkä, vaarallinen ja hyvin rasittava. Nuoret miehet jaksavat tehdä tämän matkan ja tulevat tänne etukäteen odottamaan, että lainsäädännön kautta, viimeistään muutaman vuoden kuluttua  perheet on pakko yhdistää ja he saavat omaisensa Suomeen. Tästä seuraa suuren taloudellisen taakan lisääntyminen maamme taloudelle.

Valtavien siirtolaismassojen asuttamisen ongelmia

Suomen ja muun Euroopan deterministinen määränpää on ollut rakentaa hyvinvointinsa alun alkujaan vapaaehtoista mutta tänä päivänä osallistavaa humanitaarista laupeudentyötä varten. Jos tämä motiivi olisi ollut tiedossa yhteiskuntarakenteen siirtyessä jälkiteolliseen vaiheeseen, olisi osa ponnisteluista ja satsauksista mahdollisesti jäänyt tekemättä.

Turvapaikanhakijoille ei ole tilaa loputtomasti

Eilispäivän uutiskimaran kaksi samaan aihepiiriin liittyvää uutista kertovat mitä voimakkaimmin siitä, millainen tulevaisuus Suomea ja muuta EU:ta odottaa turvapaikanhakijoiden loputtoman virran kanssa. Vaikka pahin on vielä tulossa, joudutaan Helsingin vastaanottokeskuksista kuljettamaan väkeä muualle Suomeen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä