JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Kaikki blogit puheenaiheesta Liikkuva Poliisi

Kansanedustaja Kärnän (sd) pitkät piuhat poliisiasioissa

Sosiaalidemokraattien kansanedustaja Jukka Kärnä on jättänyt oikein kirjallisen kysymyksen liikkuvan poliisin lakkauttamisesta. Irtopisteitä epätoivoisesti keräävä Kärnä ei kuitenkaan nähnyt poliisin resursoinnissa mitään ongelmaa kun eduskunta viimeviikolla käsitteli Perussuomalaisten välikysymystä poliisipalveluiden resursoinnista ja poliisin organisaatiouudistuksista.

Lisäksi Kärnä on itse ollut hyväksymässä liikkuvan poliisin lakkauttamista:

Poliisi, missä sinä olet?

Viime aikoina on kirjoitettu paljon erilaisissa medioissa poliisien resurssien riittämättömyydestä, vastaamaan tämän päivän haasteisiin. Varsinaisen kohun aiheutti, kuitenkin erään poliisin hätä huudoksi tulkittava viesti, joka levisi facebookissa. Mielenkiintoinen oli kuitenkin poliisikomentaja Mikko Paateron lausunto, jossa hän yritti vaientaa kohua vaatimalla, että vastaavissa tapauksissa kaikki mielipiteiden vaihto pitää käydä poliisien kesken, ei julkisuudessa. Kriisiviestintä meni taas väärin. Hän tosin myönsi osittain lausunnossaan kyseisen poliisin olevan oikeassa.

Komisario Palsterstein: sakkohuomautuksilla kikkaillaan

Olin eilen valtakunnallisen liikenneturvallisuuskeskuksen avajaisissa Malmin poliisitalolla. Helsingin poliisilaitoksen liikenteenvalvonnan vastaava komisario Dennis Palsterstein mainitsi puheessaan, että kahdeksan kilometrin nopeussakon raja pitäisi laskea kuuteen. Paikalla oli kuuntelemassa muun median ja yleisön lisäksi poliisiylijohtaja Mikko Paatero, poliisikomentaja Jukka Riikonen ja ministeri Päivi Räsänen.

 

Kaahaten kesään

Jälleen pääsiäisen aikana on monet nuoret ja vähän vahemmatkin kokeilleet yleisillä teillä, miten kovaa se oma auto kulkeekaan (viitteet 1-4). Kevät polttelee rinnassa ja kesän menopeli on kaivettu esille tallista ja talven aikana on tehty muutos jos toinenkin suurempien tehojen ja nopeuksien toivossa. Ihmiskunta on aina ollut kilpailunhaluinen ja monet haluavat omistaa kaveri- tai naapuripiirin nopeimman auton.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä