JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmisen syyllisyys

Maailmanpoliitiikan arkipäivää

Varmaan on ollut perusteltua lähteä ajamaan politiikkaa, joka käytännössä syrjäyttää fossiiliset polttoaineet uusiutuvalla energialla. Tavoite on ollut kunnianhimoinen ja oikea. Parhaita tuloksia ovat kuitenkin antaneet ydinvoimalat, kun on pyritty hiilidioksidista vapaaseen sähkön- ja lämmöntuotantoon.

Väärät menetelmät yleisiä ilmastotutkimuksessa

Joissakin kommenteissa kirjoituksiini ilmastonmuutoksen virheellisestä  menetelmäperustasta on sanottu, etteivät etevät ilmastotiedemiehet voi syyllistyä sellaiseen. Kyllä vain voivat. Regressioanalyysin käyttö aikasarjoihin saattaa periytyä IPCC:n alkuajoista, jolloin ARIMA-mallit olivat uusia, mutta myöhempinä vuosikymmeninä ei ole haluttu siirtyä oikeisiin menetelmiin, koska väärät antavat haluttuja tuloksia. Tutkimusetiikka ei ilmastonmuutosuskonnossa ole koskaan painanut mitään.

Ilmastonmuutos edelleen

Havahduin yhtäkkiä siihen, että olen tehnyt turhaa työtä uskoessani edes vähältä osin ilmastonmuutospropagandaan: Ei ole mitään tutkimista hiilidioksidin vaikutuksessa maapallon ilmaston lämpötilaan, koska mitään ilmastonmuutosta ei ole ollut ainakaan viimeisen sadan vuoden aikana, pelkkää vaihtelua.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä