JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Kaikki blogit puheenaiheesta IPhone

iPhone:n suomalaisisä

Tämän blogin julkaisupäätös lähinnä sen takia, että kun kerran tärkeä aihe meni minulta ohi niin ehkä joiltain muiltakin? Areenassa on edelleen katsottavissa Arto Koskisen vaikuttava dokumentti "Nokia Mobile" (kesto: 1 h 31 min). Itse katsoin sen tänä aamuna ahnaasti läpi. Tyttäreni Vilja kehotti siihen ja todella: jokaisen suomalaisen kannattaisi se katsoa. Lähes pakollista yhteiskunta- ja psykologiaoppia, sanoisin. Nokian tuho, joka vaikutti niin kansantalouteemme kuin monen kanssaihmisen arkielämään, on edelleen sen verran tuore ja kipeä....:

Heräsi epäilys iPhonen akun vaihdon tietoturvallisuudesta

Voisiko joku asiantuntija vastata ja selvittää onko aihetta huoleen?

iPhone 6:ssani akusta toimi vain osa, joten lataus kesti vain puoli päivää. Etsin Espanjassa huoltoliikkeen, joka voisi vaihtaa akun. Löysin useita ja ajattelin, että valtakunnallinen huoltoketju ”Manzana Rota” voisi olla luotettava ja nopea. Lupasi alle tunnissa akunvaihdon ja hinta oli kohtuullinen 34€:a.

Onko iPhone todella "smart" phone?

Vuonna 2010 neljätoista apple-tehtaan kiinalaistyöntekijää teki itsemurhan. Sen seurauksena yhtiö laati uuden ohjeiston, jonka tarkoituksena oli suojella työntekijöitä. Joko ohjeisto on ollut huono tai sitten valvonta puuttuu kokonaan. Oheinen, tuore video todistaa, että ainakin Shanghain Pegatron-tehtaan (jossa tehdään iPhone 6) työolot ovat edelleen epäinhimilliset. Työntekijät ovat niin väsyneitä, että nukahtavat työn ääressä, vaikka työnjohtaja varoittaa, että laitteissa on virta päällä ja nukahtaminen voi johtaa kuolemaan.

iPhone, iPad ja iAhneus

Pääministeri onnistui letkautuksellaan, jonka mukaan iPhone tuhosi Nokian ja iPad Suomen paperiteollisuuden, lisäämään omaa möläyttäjän mainettaan ja pääsemään otsikkoihin! Mahtavaa! Tästä me pidämme! Me haluamme lisää julkisuutta maailmalla, ja näin me sitä saamme!

Asian toinen puoli on vakavampi. Olisi kovin kivaa jos Stubb pysyisi lausunnoissaan totuudessa tai ainakin aika lähellä sitä. Tuolla idässähän meillä on yksi kaveri, jonka puheet ja niiden todenperäisyys ovat kovin kaukana toisistaan enkä haluaisi meidän marssivan samaan suuntaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä