JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Kaikki blogit puheenaiheesta Boris Johnson

Pika-analyysi brittivaaleista

Theresa Mayn johtamat konservatiivit menettivät eilen käydyissä vaaleissa enemmistönsä parlamentissa, mutta pysyivät selvästi suurimpana puolueena ja Pohjois-Irlannin unionistien tuella pysynevät vallankahvassa. Joissakin toisissa olosuhteissa Mayn voitaisiin katsoneen saavuttaneen torjuntavoiton, mutta koska May itse määräsi ennenaikaiset vaalit murskavoiton toivossa, niin häntä pidetään epäonnistujana enemmistön menetyksen takia. Huonon vaalikampanjan tehneen Mayn asema on tukala ja todennäköisesti hän jättää pääministerin tehtävän.

"Oleellisissa asioissa kaikki jää ennalleen"

Brexit kansanäänestyksen tuloksen selvittyä eroamista kannattaneen liikkeen johtohahmo, entinen Lontoon pormestari Boris Johnson katosi viikonlopuksi julkisuudesta. Hän näyttäytyi vasta maanantaina ja hänellä oli viesti briteille: "Oleellisissa asioissa kaikki jää ennalleen, eikä kenenkään tarvitse huolestua". Toisaalta tämä on yllättävää, koska Johnson itse asetti itsensä EU-vastustajien keulakuvaksi ja taisteli brittiläisen "riippumattomuuspäivän" puolesta.

Boris Johnson kohauttaa jälleen

Sanan – ja lehdistönvapaus ovattärkeitä asioita. Eurooppa on pannut merkille (paitsi Suomi) Saksan käsittämättömät tapahtumat, jossa Turkin presidentti Erdogan puuttui Saksan oikeuksiin. Toimittaja Jan Böhmermann teki televisio-ohjelmassaan karkeaa pilaa diktaattorimaisesta Turkin johtajasta.Hän ei siitä pitänyt ja alkoi vaatia kaikkea mahdollista, ainakin toimittajaa oikeuteen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä