JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Kaikki blogit puheenaiheesta Aki Kangasharju

Ratkaisuja asuntopulaan

Nordean pääekonomisti: Asuminen on Suomessa kalleinta euromaissa – jotain on pakko tehdä (Yle 13.10.2018) - Kangasharju osuu ehdotuksessaan oikeaan:

"Ratkaisuksi esitän rakentamiseen liittyvien maksujen kuten rakennusten kiinteistöveron, kaavamaksujen ja tonttivuokrien irrottamista kerrosneliöperusteesta, eli tulevaisuudessa maksut eivät kasvaisi kerrosneliöiden mukana, Kangasharju sanoo."

Koulutusleikkauksista A2-illan jälkimainingeissa

YLE:llä 18.4. lähetetty A2-ilta kutsui jälleen sekalaisen joukon ihmisiä studioonsa vaihtamaan näkemyksiään. Keskustelu soljui paikoitellen jopa hyvässä hengessä, mikä on paljon sanottu kun muistelee aiempia vastaavia iltoja. Lähetyksen loppupuolella keskustelun aiheeksi nousi kuitenkin koulutusleikkaukset ja tunnelma alkoi lämmetä.   

Kannattaako antaa köyhien rahat keskituloisille ja rikkaille?

Uuden hallituksen ohjelmassa karsitaan työttömyysetuuksia ja opintotukea, ja indeksеjä jäädytetään. Samaan aikaan huojennetaan perintöveroa ja lisätään kotitalousvähennystä, molemmat uudistuksia jotka lisäävät hyvätuloisten käyttövaroja. Kaavailtu työn verotuksen lieventäminen hyödyttää todennäköisesti eniten keskituloisia. Näiltä osin hallitusohjelma ei siis ole säästöohjelma, koska tulot vähenevät menojen mukana. Se on ohjelma jolla siirretään rahaa köyhiltä keskituloisille ja rikaille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä