JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Kaikki blogit puheenaiheesta @vihreät

Harmaat de Gråa

Huomenna jos luoja suo leivotaan Pekka Haavistosta pätkäpuheenjohtaja. No ei siinä mitään, mutta huvittaa vaan se seuraava hallituskokoonpanoasetelma. Vastakkain ovat harmaat Antti Rinne pääministerikandittaattina, Pekka Haavisto ulkoministerikandina ja harmaana hiirulaisena mukana valtiovarainministeriksi pyrkivä Li Andersson.

Porvarillinen vaihtoehto on nyt tällä erää paljon värikkäämpi vaihtoehto. On propellihattu ja kakkarantekijä Sipilä, aina mukava Petteri Orpo ja ulkoministeriksi ilmeisen varmasti nouseva räiskyvä Eva Biaudet.

Hyvis-Suomi ja Pennasen vääristynyt empatia

”Suomi on hyvä oblasti”.

Näin mutisi vanhuudenheikko Leonid Brežnev tullessaan kerran vierailulle Suomeen. Brežnevin horinoissa oli kuitenkin vankka perusta sillä suomettuneisuuden aikana me olimme kiltti ja avulias ja serviili osa Neuvostoliiton valtapiiriä.

Tämä Suomen hyvyys on välittynyt myös EU-historiaamme. Me olemme EU:n mallioppilaita ja panemme toimeen EU:n antamia määräyksiä ja ukaaseja kuuliaisesti. Emme etsi omaamme emmekä valita. Muut etsivät.

Saksa vaatii ja Ruotsi lähettää laskun – Suomi ei

Vihreän vihan hedelmät?

”…meidän on hahmoteltava, luotava Vihreä liike, jossa on monta toisiaan tukevaa linjaa, parlamentaarisen vaikuttamisen yrittäjistä aseellisiin taistelijoihin saakka. On tutkittava oman yhteiskunnan rakenteita Soininvaaran tarkkuudella,  ja oppia ottaen vallankumousliikkeiden historiaa – kansallissosialistien, kotimaan stalinistien, Venäjän moniportaisen vallankumouksen, Punaisten prikaatien menetelmiä – ja unohdettava narsistinen itsensä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä