JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Perussuomalaiset ja kristinusko – ovatko Perussuomalaiset kristillinen puolue?

Perussuomalaiset sanoo kotisivuillaan olevansa “kristillissosiaalinen” puolue. Peilaan tätä väittämää tiettyjä tosiseikkoja vastaan tässä kirjoituksessani:

Perussuomalaiset haluaa rajoittaa maahanmuuttoa, toisinsanoen hädänalaisten ihmisten auttamista. Eikö vieraanvaraisuus ole kristillinen hyve? Erään vuosaarelaispastorin sanoin: “Jeesus ei ollut realisti”; hän ei siis ollut aineellisessa kiinni. Miksi kotimaan asuntotuotantoa ei käynnistellä suurimmissa kaupungeissa vaikkapa valtiojohtoisesti? Miksi korkeat vuokrat ovat arkipäivää lähes jokaisessa suomalaisessa kaupungissa? Miksi suomalaiset ja maahanmuuttajat eivät saa kohtuuhintaisia (vuokra)asuntoja?

Alarmismi ja peloittelu. On totta, että maatamme vastaan on kaiketi esitetty uhkauksia. Kuitenkin suurin uhkailija tänään ja huomenna tuntuvat olevan “kansallismieliset peloittelijat”. Tämä on erikoista tilanteessa, jossa on todennäköisempää, että juuri maahanmuuttaja joutuu syrjäytetyksi tai että häntä syrjitään. Mikään tosiseikka ei tue sitä, että maatamme pyrittäisiin valtaamaan tai valloittamaan. Suomi mitä suurimmalla varmuudella myös pysyy suomalaisena kansallismielisten peloittelusta huolimatta – sekä tänään että huomenna.

1930- ja 40-lukujen kaiut. On perin kummallista miten kristityt ja (ääri)oikeisto aina “löytävät toisensa” ns. hädän hetkellä – joko kuvitellun tai todellisen. Mikä peloittaa kristittyä niin, että hän päätyy kansallismielisten, Perussuomalaisten kelkkaan? Eräänä syynä on käytetty kotimaamme “kaoottista tilannetta”, johon “Perussuomalaiset sitten tuo järjestyksen.” Kaikki on tietysti mahdollista, joskaan en näe tämän toteutuvan ihan tänäpäivänä, tai sellaisena, kuin sitä mielikuvituksessa ajatellaan.

Loppupäätelmä

Näen näin, että Perussuomalaisten asema tai missio 'kristillisenä puolueena' ei toteudu kovin hyvin tällä hetkellä. Huomenna tietysti voi olla toisin, aika näyttää. Rukoilla kannattaa, ja saa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän EsaMPaloniemi kuva
Esa M Paloniemi

"Suomi mitä suurimmalla varmuudella myös pysyy suomalaisena"

Noin saamelaiset ja intiaanitkin ajattelivat.

Suomen evanlelisluterilainen kirkko on kristinuskon pahin uhka Suomessa.

http://asfalttikukka.blogspot.com/2019/05/rotista-...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Nlln siinä tuppaa käymään, kun rakentaa toiminnan uskomusten varaan. Ennemmin tai myöhemmin liikkeen sisälläkin ruvetaan ajattelemaan ja kyseenalaistamaan.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Persuilla on uskomaton määrä ystäviä. Muuten ei voi ymmärtää, kuinka monelta puolelta puoluetta ja sen kansanedustajia puidaan ja arvioidaan julkisuudessa. Ehdotan muutamia aiheita entisten lisäksi:

-perussuomalaisuus ajatusten ja keksintöjen lähteenä
-ovatko persut tulleet avaruudesta
-voiko perussuomalaisuutta ymmärtää antikvariaatin tiskin takaa
-Jussi Halla-ahon kampaus ennakoi uutta hiusmuotia
-Laura Huhtasaaren kuvat yksinäisen poikamiehen iltojen iloina

Eiköhän nuo viikoksi piisaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Suositukseni siitä, että kommentti sai minut nauramaan.
Muutoin tämä näyttää hyvältä. Vähintään joka toinen ajattelee perussuomalaisia näin vaalien alla.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Esimerkiksi vihreitä en kutsuisi kulttuurikristilliseksi puolueeksi, koska misään kohtaa en ole tuon puoleen havainnut priorisoivan kristillisiä perinteitä tai esimerkiksi kristillistä kasvatusta. Vihreisiin varmaan kuuluu kristittyjäkin aktiiveja, mutta ...

Perussuomalaisia sanoisin kulttuurikristilliseksi puolueeksi. Kristillinen perinne huomioidaan myönteisesti, taitaapa olla maininta kristillis-sosiaalisuudestakin arvopohjana. Islamia ei aseteta samalle tasolle, vaikka uskonnonvapaus onkin voimassa. Puoluehan toimii maallisen regimentin alueella, mutta Suomen historiassa kristinuskon vaikutus on sikseen näkyvää, ettei sitä ohiteta.

Muistikuvia on, että jo muinoin tultiin siihen tulokseen, ettei valtio voi olla läpikristillinen, vaan sen on oltava jossain määrin itsekäs. Tämä sopinee puolueisiinkin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kristinusko on vastaavanlainen ulkomaalainen tuontiusko kuin islam. Sellaista _suomalaista_ kulttuuriperinnettä siinä on nihkeästi. Meillä isänmaallisilla on tänäkin kesänä ukonvakat, ei mikään "juhannus". Kristinusko syrjäytti meidän omaa kulttuuriperinnettä noin 800-vuoden ajan ja meidän omaa kulttuuria myös hävitettiin järjestelmällisesti.

Olen itse jossain määrin kulttuurikonservatiivi ja se ei ole mikään ongelma, että Suvivirressä puhutaan jumalasta. Suvivirsi on suomalaista kulttuuriperinnettä kun tietää mistä siinä lauletaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ohhoh, Risto Jääskeläinen.
Et ole tainnut ikinä istua iltaa persumiesten seurassa . .
Kauemmas kristillisyydestä on vaikea päästä edes Kabulissa.

Toimituksen poiminnat