JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Totuus ei pääse eetteriin Suomessa

------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Taas kerran suosittelen tutustumista Vapautuksen teologiaan. Olet osittain samoilla jäljillä.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kiitos kommentistasi, Janne.

Vapautuksen teologia vetää (joskin oikean) johtopäätöksen siinä, että rikkaat sortavat köyhiä. Tätä tukee myös Raamatun sana. Siitä eteenpäin on sitten kyseenalaista. Tarkoitan sitä, että -> rikkaat sortavat köyhiä -> pitää ajaa sosialismia/kommunismia.

Jos asiat ja ihmiset eivät toimi kapitalismissa, eivät ne toimi sosialismissakaan. Ihmisestähän (ja tietty Jumalasta) kaikki loppujen lopuksi on kiinni. Siksi pääosin kirkonmiehet ovat varoneet sosialismia, koska se ei välttämättä poista ongelmia, vaan jopa pahentaa niitä.

Ymmärrän sosialistien tarpeen säädellä uskontoa. Jos julistus on ollut kehnonlaista ennen kommunismia, ja osittain kommunismi on noussut jonkinlaiseksi pseudo-ratkaisuksi köyhyyden ongelmaan, niin sosialistit eivät näe mitään käyttöä uskonnolle. Julistuksen on lunastettava paikkansa yhteiskunnassa ja sen pitää olla vaikuttavaa (tämä tietty Jumalan avulla). Voi kuitenkin olla, että jokin maa on samanlaisessa tilassa kuin muinainen Israel Hoosean ja Jesajan aikana, että mikään ei auta.

Rukoilla voi aina maansa puolesta.

Tietty sosiaalidemokratia on noussut kristillisyyden pohjalta, ja osittain pohjaa siihen. Siltäkin on tippumassa pohja pois alta, koska kristillisyys vähenee yhteiskunnassa.

Näen Suomen tulevaisuuden ensisijaisesti hengellisenä ongelmana. Oikeaa Jumalan tuntemusta ja tietämystä meillä on todella vähän. Siksi tämä maa on sellaisessa tilassa kuin se on.

Toimituksen poiminnat