JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Kolme merkittävää TULEVAA tapahtumaa maailmanhistoriassa

Raamattua, sen evankeliumeita kutsutaan ilosanomaksi. On perusteltua kysyä mitä iloista siinä sitten on? Itse olen järkeillyt, että se ilo liittyy tuleviin tapahtumiin, jotka ovat vielä TULOSSA.

Jeesus kuoli ristillä koko maailman (1. Joh. 2:2) syntien tähden runsaat kaksituhatta vuotta sitten. Se ei kuitenkaan jäänyt siihen. Hänellä on Häneen uskoville valtavia lupauksia. Kerron tässä siis kolmesta tulevasta tapahtumasta, jotka tulevat kohtaamaan Häneen uskovia:

1) Ylöstempaus

Maailma etenee kohti ns. vaivanaikaa. Tuolloin nähdään todennäköisesti merkittäviä luonnonmullistuksia, ydinsotia ja kasvavaa ihmisen pahuutta. Jeesus haluaa säästää omansa tällaisesta. Viisaat, Hengen täyttämät, oikein eläneet ja Jeesuksen paluuta odottavat temmataan (1. Tess. 4:17) yläilmoihin Herraa vastaan ja Hän vie heidät turvaan kaikelta siltä mikä on kohtaava maanpiiriä.

2) Tuhatvuotinen rauhan ja vanhurskauden valtakunta

Edellämainitun vaivanajan jälkeen alkaa tuhatvuotinen rauhan ja vanhurskauden aikakausi, jota myös valtakunnaksi (Ilm. 20:1-6) kutsutaan. Jeesus itse palaa maan päälle. Paha on voitettu ja hävitetty maan päältä. Jeesus hallitsee maailmaa kuninkaiden kuninkaana Jerusalemista käsin. Aikakausi on niin rauhaisa, että  silloin nuori leijona ja vasikka jakavat saman niityn, ja pieni poika niitä paimentaa.

3) Taivas

Taivas koittaa pian tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen. Se eroaa tuhatvuotisesta valtakunnasta siinä, että se ei ole maan päällä. Taivaasta laskeutuu “uusi Jerusalem” (Ilm. 21:2), pyhä kaupunki, jonne mitään epäpuhdasta tai pahaa ei pääse. Jeesus itse pyhinensä tuomitsee ihmiset heidän uskonsa ja sitä seuranneiden tekojen mukaan joko taivaaseen tai helvettiin. Tuomio on pysyvä ja oikeudenmukainen. Lisäksi se on elinikäinen. Taivaassa kaiken keskipisteenä on Jeesus, joka on pyhän kaupungin Valo. Uskovat saavat olla Hänen seurassaan ikuisesti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Siitä on epäilyksiä, että Jeesus olisi tehnyt oharit kun ei ole näkynyt eikä kuulunut.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kuka haluaa palata tähän paskaläävään kerran jo pois päästyään?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Niin... Jeesus oli yksi kaikkivaltiaan Jumalan sivupersoonista jossa hän vieraili ihmisenä maanpäällä.

Ajatuksena se, että Jeesus olisi tehnyt oharit ei edes ole väärin mikäli Jeesuksessa oli jumalallisuuden ohella myös ihmisyyttä.

Ihmiset tekevät ohareita.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Juhalle kommenttiin #2.

On henkilöitä, jotka sanovat käyneensä taivaassa. Olo siellä on kuulemma niin kevyt, ettei millään haluaisi takaisin maan päälle.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Matille kommenttiin #1.

"Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu." (Matt. 24:14 - http://raamattu.fi/1933,38/Matt.24.html)

-On vielä (paljonkin) kansoja ja heimoja, jotka eivät ole Jeesuksesta mitään kuulleet. Kun evankeliumi on saavuttanut heidät, on Jeesuksen paluu lähellä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ilmiselvästi olemme lähestymässä "vaivanaikaa" (fasismin/natsismin toisintoa) kovalla vauhdilla.

Sen jälkeen tuleva rauhanaika (sosialismi) saattaa hyvässä lykyssä kestää vähemmän kuin tuhat vuotta ennenkuin siirrymme maanpäälliseen paratiisiin (kommunismi).

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Melkoinen "paratiisi" Sinulla, Janne.

Tuhatvuotisesta valtakunnasta on kerrottu, että se olisi agraariyhteiskunta, jossa kulkuvälineinä toimivat hevoset. Viljasatoa siunataan niin paljon, että se tuottaa nykymaailmaa huomattavasti suuremman sadon. Siten tehtaille ym. ei ole tarvetta.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Kiina on elänyt tuhatvuotista valtakuntaa jo pitkään ja levittää sitä ostamalla muita.
Tuhatvuotisen valtakunnan voi tuhota valkoinen rotu tapaansa mukaan aseineen.

Toimituksen poiminnat