JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Poliittiset ideologiat kääntävät huomion pois ihmisen syyllisyydestä

Viheraatteessa ongelmana ovat ympäristökysymykset ja ilmastonmuutos. Kommunismissa ja sosialismissa talousjärjestelmä. Natsismissa taas rotukysymykset.

 

Kaikki nämä ideologiat kääntävät iloisesti huomion pois siitä, että vika saattaisi olla meissä itsessämme: Ongelma siis lyötyy, kun katsomme peiliin.

 

Syntiinlankeemuksessa ihminen rikkoi Jumalan käskyä vastaan ja joutui langenneeseen tilaan. Tässä tilassa olemme niin kauan, kunnes Jeesus Kristus palaa takaisin maan päälle, ja pystyttää tuhatvuotisen valtakunnan.

 

Voimme puuhastella ideologioiden parissa ja yrittää tehdä niiden avulla maailmasta “parempaa paikkaa”. Se on kuitenkin turhaa. Ideologiat perustuvat langenneen ihmisen ja ihmismielen toiminnalle. Ne ovat kuin rakennuksia, joiden perustus rakennetaan hiekalle – ne eivät kestä.

 

Ei tosin helppoa ole eläminen Jeesuksenkaan jalanjäljissä – se tarkoittaa itsensä, itsekkyyden kieltämistä ja Jumalan tahdon mukaan elämistä. Kaikki eivät pysty tai halua antautua tähän. Se kuitenkin johtaa siihen, että tällöin me olemme osa tuota tulevaa valtakuntaa maan päällä jo ennen sen perustamista.

 

Tai vaihtoehtoisesti sitä odotellessa voimme jälleen palata puuhastelemaan erilaisten ideologioiden ja aatteiden pariin, jakaa yhteiskunnan näihin ryhmiin ja tapella toisiamme vastaan eri tasoilla – joko poliittisesti tai asein.

 

Kumpi näistä vaihtoehdoista kuulostaa paremmalle?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tottakai järkevä ihminen haluaa oikeaa tietoa, niinpä omenoiden syönti oli oikein. Ongelmien juurisyy on se, että Aatami oli vässykkä, ja ihmissuku perityy Aatamista.

Kunnon mies olisi sanonut Jumalalle jotain seuraavaa: "Mitä se sinulle kuuluu mitä omenoita minä olen syönyt". Mutta Aatami vikisee ja syyttää vaimoaan. Kun lähtökohta on tämä, niin ei ihme, että ihminen aina lankeaa helppoihin ideologioihin eikä "katso peiliin", kuten ehdotat.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Entä jos ihmisillä onkin ristiriitaisia käsityksiä siitä, mikä Jumalan tahto on? Ihmisillä, jotka ovat lukeneet saman Raamatun ja kuulleet Jumalan kutsun?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Raamatun mukaan Jumalan tahto oli kansanmurha.

Noh, sillä ainakin ratkeaisi liikakansoitus ja eri mieltä olevien ongelman ratkaisu.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Eikö politiikka ja demokratia ole myöskin ideologia?

Se on idea siitä, että jos ihmiset vain tarpeeksi juttelevat niin syntyy hyvä yhteiskunta.

Maailmansodan pesäkkeet on jo kauan sitten sytytetty - eivät edes kerinneet jäähtyä, viime maailmansodan jäljiltä.

Uusia palopesäkkeitä synnytetään innokkaasti. Onhan sota aina hyvää bisnestä ja Suomikin osaltaan: talouskasvua tekee murhatyöllä.

Raamatun mukaan, ei tule olemaan "demokratiaa" joka johtaa maailman pelastukseen.

Lopussa, Jumala yksinkertaisesti tuhoaa kaikki pahat ihmiset: ja syntyy yhteiskunta, läpi planeetan jäljellejääneistä ihmisistä - tuhatvuotinen rauhan valtakunta.

Niinpä en itse Jumalan omana, pidä arvokkaana poliittista vaikuttamista - vaan sitä, että totuutta asioista pidetään esillä - ja totuushan on se, että maailma on pahan vallassa - myös Suomi.

Kaikki jotka rakastavat ja tunnustavat valhetta ja vääryyttä - tuomitaan.

Sekin on nimittäin valhe, että Suomessa olisi hyvinvointiyhteiskunta.

Jos/kun uskova alkaa tällä tavoin rakastamaan maailmaa, niin tällöin on joutunut eksyksiin - harhaanjohtavan opetuksen valtaan.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Uskonto kiinnittää huomiota ihmisen syyllisyyteen ja seksin syntisyyteen. Nuorten itsemurhat ovatkin uskonnollisissa piireissä tavallisempia kuin muualla.

Toimituksen poiminnat