JoriKostiainen Järjestystä kaaokseen

Vihreiden sosiaaliliberaalien “Meillä on unelma” -malli on utopiaa

Jokin aika sitten pidettiin ns. “Meillä on unelma” -miekkari tai kokoontuminen. Se oli jonkinlaisen monikulttuurisen Suomen puolestapuhe.

Tehtäköön selväksi heti alkuun, että minulla ei ole mitään ihmisten, kansojen tai peräti kokonaisten kulttuurien rauhallista rinnakkaiseloa vastaan. Haluan vain tässä tuoda esiin sen, että “Meillä on unelma” -malli on enemmän utopiaa ja unelmahöttöä, kuin tämänpäivän arkitodellisuutta vastaavaa.

Ensinnäkin suomalaisten asenteet ovat tai ainakin tuntuvat ns. kovakoodatuilta, kiveen hakatuilta. Suomalaista tai suomalaisuutta määrittää eräänlainen kansallinen omaa etua etsivä materialistinen pakanuus. Onko tällaisessa ajattelussa sijaa kaukaa Suomeen muuttaville, sotaa pakeneville ihmisille? Pakolaisten tilanne tuntuu koskettavan tässä ajassa hyvin vähää osaa suomalaisista, ja se osa, jota se koskettaa, vaatii, että Suomen pitäisi kantaa koko maailman pakolaistilanne kontollaan.

Missä järkevä, arkitodellisuuden ja Suomen resurssit huomioonottava lähestymistapa? Pakolaisia voitaisiin auttaa enemmän, jos valtaväestön asenteet muuttuisivat. Ensin siis pitäisi muuttaa asenteita. Mutta kuinka muutat näitä ns. kovakoodattuja asenteita, jotka istuvat tiukassa kansan riveissä? Vihreä sosiaaliliberalismi puree vain osaan väestöstä. “Meillä on unelma” ei muuttanut suomalaisten asenteita, eikä sitä ole tehnyt myöskään median (Yle, HS) ylitselyövä maahanmuuttajamyönteinen uutisointi.

Entäpä sitten tulijoiden kulttuuriset valmiudet? Suurin osa maahanmuuttajista tulee kokonaan toisenlaisesta kulttuuripiiristä. Heillä ei ole minkäänlaista aiempaa kokemusta suomalaisesta kulttuurista. Toisen polven maahanmuuttajat voivat sopeutua paremmin, joskaan heistäkään ei vielä tule kantasuomalaisia.

Loppupäätelmä

Monikulttuurisuutta ja “Meillä on unelma” -höttöä kasataan tietyn ideologian ympärille (vihreä aate, sosiaaliliberalismi), jota vain murto-osa suomalaisista, äänestäjistä ja maahanmuuttajista kannattaa. Siksi on perusteltua sanoa, että se on enemmänkin utopiaa ja kuplassa elämistä, kuin tämänpäivän arkitodellisuutta.

Kaikille utopioille on ollut tyypillistä, että ne eivät ole toimineet käytännössä. Ei tule toimimaan tämäkään, vaikka kovasti sitä yritetään. Tuli ja vesi eivät yhdisty keskenään luonnontilassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tuosta tapahtumasta on melkein kolme vuotta aikaa, mutta yhä se vaan aiheuttaa kipuilua vinksahtaneistossa. Melko erikoista.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Vinksahtaneiston mesoaaminen ei ole vähentänyt kriittisyyttä monikultturismiin :)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tarkoitin tietenkin ruskeaoikeistolaista vinksahtaneistoa.
Tuttuun tapaan leijonalla merkitty kognitiorajoitteisuus estää erottamasta monikulttuurisuutta ravakkien fetissistä, ”monikultturismista”.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #3

Uusi sana. Ruskeaoikeistolainen. Vielä pitää löytää määritelmä sille.. onpas hankalaa löytää.
Venäläismielinen? Ei, en tunne ketään sellaista. Vai sittenkin fasismiin liittyvä?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #4

Yleissivistyksen puutetta. Sehän on vihervasemmistolaisen vastakohta.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #5

Ok. Google ei löytänyt kuin muutaman osuman viime ja tältä vuodelta..
Miten ruskea on vihreän vastakohta?
Ruskeaa saadaan, kun sekoitetaan vihreää, oranssia ja violettia.
Väriopissa ruskealla ei ole vastaväriä. Vihreän vastaväri on magneta, eli punertava...

Ruskea kai viittaa fasismiin, mutta vasemmiston väkivaltajoukot on kyllä fasistisempi joukko.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #6

Googlella ei voi korvata yleissivistystä.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #11

"Googlella ei voi korvata yleissivistystä."

Ei se kovin yleissivistystä vielä ole, jos sana keksittiin viime vuonna ja sitä on vasta pari kertaa käytetty ;)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #11

Olisiko omakohtaisen kokemuksen tuoma havainto?

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #16

"Olisiko omakohtaisen kokemuksen tuoma havainto?"

Täytyy tunnustaa, että en ole vielä edes nähnyt kaikkia sivistyssanoja..

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #18

Mäkisestä oli kysymys. Sivistyksen puute näkyy, mutta syy ei ole ollut aikaisemmin selvillä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #11

Omien sanojen keksiminen ei liioin korvaa yleissivistyksen puutetta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kostiainen, joka palvoo kristinuskoa, niin mitä muuta se on, kun väkipakolla Suomeen istutettu Lähi-idästä kotoisin olevaa vierasperäistä kulttuuria.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomessa saa sentään valita uskooko vai eikö usko.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Eikä tarvitse lähteä pakolaiseksi, jos eroaa kirkosta ;)
Toistaiseksi. Se tarve saattaa muuttua, kun valtauskonto vaihtuu..

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vihreiden sosiaaliliberalismi on kuin kaksijakoinen persoona. Ollakko Liberaali vai Kommunisti, kas siinä pulma.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Sata vuotta sitten ennakkoluuloiset veivät eräiltä ihmisarvon, alistivat ja tappoivat. Tänä päivänä ennakkoluuloiset haukkuvat rasistiksi ja romuttavat talouden.

Hmm.

Noh, vähän parempi...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kulttuurinen rikkaus taitaa olla monen märkä päiväuni. Mitä se on käytännössä ?

Voisihan se olla vaikka kivoja ruokapaikkoja, hassuja toritapahtumia, mukavia konsertteja, mutta valitettavasti se on aamuisten kodikkaiden rukouskutsujen kuuntelemista, kustannusten lisääntymistä, vapaiden asuntojen vähenemistä, ja oppilaiden oppimisvaikeuksista. Näiden monikulttuurisuutta ilmentävien toimien takia ei maahan kai pidä väkeä kutsumalla kutsua ? Edes humaanisuuden nimissä.

Noiden ’harmittomien ’monikulttuurisuuden fyysisten ilmentymien lisäksi tulee myös muita lieveilmiöitä.

Esimerkiksi Tukholmassa napsahti vuosi sitten 17.4. kuorma-auto väkijoukkoon. Viisi kuoli, 15 loukkaantui, Åhlensilla syttyi tulipalo ja tuhon kustannukset olivat mittavat. Teon motiivina oli tekijän mukaan Islam. Tekijänä oli maasta karkoitettavien listallaoleva radikalisoitunut (? ) maasta poistettava kulkija. Siksi (?), koska muslimit itse eivät tunnista radikalisoitumista, vaan noudattavat kirjaimellisesti ainoastaan Koraanin ohjeita ja opetuksia.

Tuota maasta poistettavaa ei kuitenkaan saatu maasta ulos, huolimatta kohteliaasta kutsusta kuulusteluun ja vahvoista kehoituksista. Koska väärät henkilötiedot ja vetelien virkamiesten vatulointi ja keskinäinen pilin nyplääminen. Seuraukset saatiin sitten lukea lehdistä.

Ts..kaikella ihanuudella on puolensa, ja ne jotka monikulttuurisuuden perään inisevät, eivät kuitenkaan ole valmiita kantamaan vastuuta kulkijoista ja näiden aiheuttamista mittavista kustannuksista ja myös kärsimyksistä, koska rajojen aukiollessa ei kukaan, missään eikä mitenkään voi olla perillä keitä maassa on. Rajojen sulkeminen ja maasta poistettavien ulosohjaaminen kun ei kuulu vasemmiston, eikä vihreiden ohjelmaan. Vielä. Vaalit on toki tulossa.

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/flera-mis...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Muutoshan ei aina ole välttämättä parempaan suuntaan, mutta koska emme elä täydellisessä maailmassa, muutosvaatimuksille löytyy aina tilaa. Unelma on sitten se kuviteltu täydellinen maailma, tai vähintäänkin iso askel siihen suuntaan.

Unelmien murskaaminen on toki julmaa, mutta ehkä se joskus on parempi tehdä heti eikä viiveellä, jolloin vahinko onkin isompi ja ehkä peruuttamaton. Jos tarkastellaan nyt tätä Meilla on unelma -porukkaa, niin ajattelurajoitteisuus näkyy esimerkiksi siinä, että samat ihmiset ovat ajamassa globaalisti pienempää hiilijalanjälkeä ja tuomassa napapiirille globaalisti hiilijalanjälkeä kasvattavia valepakolaisia päiväntasaajan liepeiltä. Koska Tutustuminen barbaarikulttuureihin -kurssikin on käymättä, myös seksuaalisten toisitoimijoiden unelmakannattajat menevät kannattamaan näiden katoltapudottajien oleskeluoikeuksia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ai niin, piti vielä lisätä.

Kannattaa jokaisen ( myös vasemmistolaisen ) lukea, entisen vasemmistotoimittajan Hege Storhaugin viimeisin kirja.

Islam, yhdestoista vitsaus. Kirjassa käsitellään ajankohtaisia aiheita, mm ssa naisten asemaa, tasa-arvoa ja terroria.
Teos löytyy myös på svenska, Landsplågan Islam. ( näyttäis olevan painatus loppu )

Suomessa julksisijana Kiuas Kustannus.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Ei ole ihan uusi ilmiö eikä uusi ongelma! "Islamilainen maailma tarkoittaa aluetta, joka ulottuu nykyään Pohjois-Afrikasta Kaakkois-Aasiaan asti. Islamilainen maailma voi kuitenkin viitata sekä kulttuuriseen että geopoliittiseen käsitteeseen. Kulttuurisessa mielessä se tarkoittaa islamilaista sivilisaatiota, johon kuuluvaksi luetaan mukaan myös ei-muslimit. Islaminuskoisia on maailmassa noin 1,4–1,6 miljardia eli noin 20–23 % vuoden 2011 arvion mukaisesta maailman asukasluvusta (6,9 miljardia)."

Tuon perusteella yhden suurimmista maailmanuskonnoista nimeäminen maanvaivaksi saattaa olla semanttinen ongelma? Ongelman rajaaminen voisi olla hedelmällisempää debatin kannalta? Ehkä kirjoittaja halusikin puhua "islamismista"? Ristiretkiin verrattavasta ilmiöstä, jossa toisinuskovia lähdetään lahtaamaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Nopeasti hiipuvan nationalismin hätähuutoja. Suomalaisuus on keksitty ominaisuus, jossa ainoa yhdistävä tekijä on tämä erikoinen äidinkielemme. Tuleville sukupolville lähinnä huvittavaa historiaa, jota on vaikea ymmärtää. Kuinka jonkun ihmisen näkökulma elämään voi olla niin ahdas?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Näinhän se on Börje. Molemmat poikani joutuvat tai heidän itsensä mukaan, saavat olla tekemisissä jatkuvasti työnsä vuoksi erilaisten kultturien kanssa ja pitävät sitä suurena rikkauksena. Uuusi nuorempi sukupolvi suhtautuu eri kulttuureihin aivan eri tavalla, kun vanhempi sukupolvi jonka kokemukset ulkomaalaisista rajoittuu Ruotsinristeilyyn,Leningradin ryyppyreissuihin, Tallinan viinahakumatkoihin ja rohkeimilla matkat Kanarialle tai Kreikkaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Miksi juuri suomalaisuus on keksitty ominaisuus vai koskee tuo kaikkia kansoja?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Miksi juuri suomalaisuus on keksitty ominaisuus vai koskee tuo kaikkia kansoja?"

Ei ole olemassa "kansaa" nimeltä Suomi. Suomi tarkoittaa maantieteellisesti rajattua aluetta, jonka sisäpuolella olevaa monenlaista väkeä on keksitty nimittää Suomen "kansaksi".

Sama koskee muitakin "kansoja".

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #31

Onkohan tuolla kovinkin suuri konsensus olemassa maailman ihmisten keskuudessa?

Hyvä kuitenkin, että ajattelet asiaa tasapuolisesti. Yleensä heikon itsetunnon omaavien mielestä vain suomalaisuus ja suomalainen kulttuuri on keksittyä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #32

"Yleensä heikon itsetunnon omaavien mielestä vain suomalaisuus ja suomalainen kulttuuri on keksittyä."

Kyse ei ole itsetunnosta.

"Kansa" on käsite jolla ei ole määritelmää, tai jokaisella on sille oma mieleinen määritelmänsä. Käsite "kansa" on mielikuvitusta, kuten tiibetin lumimies. Jokainen saa märitellä Tiibetin lumimiehen omassa mielikuvituksessaan miten itse haluaa, niin myös käsitteen "kansa".

Minun mielestäni kansa voisi tarkoittaa jotain ihmisryhmää jolla on yhteisiä ominaisuuksia, yhteinen tausta, yhteisiä tapoja, jotain yhteistä geeneissä.

Suomalaisten osalta harva vaadittu ominaisuus täyttyy ja jos täyttyy niin hyvin heikosti.

Kansa voisi olla vaikkapa karjalaiset, raumalaiset, eteläpohjalaiset, tai joku suomenruotsalainen vastaava heimo, mutta suomalaiset ei ole mikään kansa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #33

Ah, tulihan se sieltä. Muut ovat kansoja, paitsi suomalaiset. Huonosta itsetunnosta tuossa nimenomaan on kyse.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

En ymmärrä mitä tekemistä kansallisuudella ja itsetunnolla on toistensa kanssa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #35

En minäkään ymmärrä mikä tarve on kieltää jonkin kansallisuuden olemassaolo.

Aikalailla maailman ihmisten joukossa vallitsee konsensus siitä, että on olemassa eri kansoja ja melkein kaikki mieltävät kuuluvansa niistä johonkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

"Aikalailla maailman ihmisten joukossa vallitsee konsensus siitä, että on olemassa eri kansoja ja melkein kaikki mieltävät kuuluvansa niistä johonkin."

En tiedä siitä konsensuksesta. En siis tiedä sitä ketkä ja kuinka monta prosenttia ihmisistä niihin kansallisuuksiin oikeasti uskoo, mutta minun mielestäni ne on jokatapauksessa uskon asioita.

Uskon asiat on sellaisia jotka eivät ole todistettavia asioita, mutta silti niihin uskotaan.

Aiemmin suomalaisille uskoteltiin että suomalaiset on yhtenäinen kansa joka on vaeltanut Suomeen jostain Volgan mutkasta, kuten israelin kansa vaelsi Egyptistä. Kaikki kansa tietenkin uskoi, kun muuta tietoa ei ole ollut.

Nyt tiedetään geenitutkimuksen perusteella että se oli pelkkä satu ja että suomalaiset on tulleet Suomeen eri reittejä, idästä, lännestä ja etelästä, kukin omalla kyydillään ja omalla tavallaan.

Suomen rajojen sisällä olevat ihmiset ovat hyvin sekalainen seurakunta kaikenlaisista ihmisistä. Jos "kansalle" annetaan vähänkin kovemmat kriteerit kun tietyn rajan sisällä asuva populaatio, niin suomalaiset eivät ole kansa, vaan vain joukko ihmisiä. :)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #37

Sama koskee kaikkia maita, joten ei suomalaiset eroa muista tässäkään asiassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #38

"Sama koskee kaikkia maita, joten ei suomalaiset eroa muista tässäkään asiassa."

Tässä olet kyllä oikeassa.

Suomalaiset eivät paljon eroa muunmaalaisista.

Toki on olemassa paikallisia tapoja ja muita erityspiirteitä joita voidaan pitää kansallisina piirteinä, jos halutaan, mutta niitä paikallisia asioita jotka voidaan nimetä kansallisiksi piirteiksi, jos halutaan, on rajojen eri puolilla ja rajojen sisältä löytyy näissä asioissa yhtä suuria variaatioita kuin laajemmillakin alueilla.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Enimmäkseen koskee ihan kaikkia kansoja. On toki olemassa selkeästi pitkään eristäytyneitä ihmispopulaatioita, joilla on keskimääräistä enemmän yhteisiä ominaisuuksia. Käytännössä porukat ovat joka puolella sekoittuneet sen verran hyvin, ettei nationalismiin löydy mitään järkeviä perusteita. Venäjälläkin kuvittelevat venäjän kielen yhdistävän kansaa. Oikeasti alueella tapettiin väkisin kymmeniä pieniä kieliryhmiä kun yritettiin leipoa yhtä isoa kansakuntaa kasaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #40

Miksi muuten Suomea kannattaisi sitten puolustaa, jos kerran mitään suomalaaisuutta ei ole olemassa? Oletetaan, että hyökkääjällä vallitsisi sama yhteiskuntajärjestys, kuin meillä. Miksi siis riskeeraisin henkeni? Hallituksen puolestako?

Ilman nationalismia ei voi olla valtiota. Ei ainakaan sellaista, jota ihmiset olisivat valmiita vapaaehtoisesti puolustamaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

"Miksi siis riskeeraisin henkeni? Hallituksen puolestako?"

Sen takia että laki määrää.
Et halua käpykaartiin, se on kovaa elämää.

Helpompi toimia joukon mukana kuin yrittää yksin,
vaikka se joukko toimisi miten tyhmästi tahansa.

Tuskin Ruotsi yrittää Suomea vallata,
ei ainakaan ennenkuin ruotsidempkraatit tulee valtaan.
Silloinkin kannattaisi mieluimmin antautua suoraan kuin sotia.

Suomi ja Ruotsi voitaisiin vallan mainiosti yhdistää muutenkin, siis ilman mitään sotia, saman hallinnon alaisuuteen, vähän niinkuin Nordea, Stoora-Enso ja monet muut yritykset on jo päättäneet tehdä. Sillä tavalla säästettäisiin julkisissa menoissa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #42

Ilman valtiota ei ole lakia, joka määräisi ja ilman nationalismia ei voi olla valtioita. Ainakaan vapaita valtioita, jossa ihmiset tekevät asioita yhteisen hyvän puolesta. Ihmisluonto nyt vain on sellainen.

Toisekseen minä kyllä sotisin Suomen puolesta. EU-liittovaltion puolesta sotisin vain, jos sotimatta jättäminen aiheuttaisi vaaraa läheisilleni. Kertoo sinusta aika paljon, jos olet valmis tappamaan, vain koska muutkin niin tekevät ja joku käskee.

Katsot muutenkin Arto asiaa aivan liian kapeasti. Voihan Venäjällä olla kymmenen vuoden kuluttua aivan samanlainen yhteiskuntajärjestys ja -rakenne, kuin meilläkin ja sota syttyä jonkin syyn takia. Pitäisikö silloin siis vain antautua ja ryhtyä osaksi Venäjää?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

"Ihmisluonto nyt vain on sellainen."

Se on totta että ihmisluontoa vastaan ei kannata pullikoida, se on mitä on ja ihmisluonto on sellainen että ihminen haluaa elää ihmislaumassa, joko todellisessa, kuten joku jengi, tai kuvitteellisessa, kuten monimiljoonainen valtio.

Pitäisi kuitenkin edes yrittää välttää ihmisluonnosta johtuvia kauheita asioita, kuten kansallismielisyyttä, rasismia ja sotia.

-------------

Antautua venäjälle ??????

Myönnän että minussa on sen verran primitiivistä "ihmisluontoa" jäljellä että antautuminen venäjälle tuntuu erittäin vastenmieliseltä ajatukselta, vaikka se olisikin ylivoimaisesti järkevämpää kuin tuhoisa hävittäväksi tuomittu sota.

Mutta jos Venäjän kansallismielisyys sulaisi tai haihtuisi jonnekin, mikä on äärimmäisen epätodennäköistä, niin eihän Venäjällä silloin olisi mitään sotimishaluja, eikä valloitushaluja ja liittyminen voisi tapahtua rauhanomaisesti ja yhteisellä sopimuksella, vaikkapa niin että Venäjä liittyy Euroopan unioniin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #45

Kansansallismielisyys on yhteenkuuluvuuden tunne. Siis kysehän on heimon suojelemisesta, eli mitä luonteenomaisinta laumaeläimelle, mikä ihminenkin on. Rasismi on myöskin täysin luonnollista. Liittyy vieraiden pelkoon ja hyvästä syystä eläimet pelkäävät uusia asioita. Nyt Arto koitat jo taistella itse evoluutiota vastaan. Huhtasaaren kanssa näköjään samassa kelkassa.

ISIS laittoi pystyyn valtion ilman kansallistunnetta. Oikein ihana monikulttuurinen valtio siitä tulikin. Varmasti sinulle tällainen ISIS-tyylinen valtio sopiikin, jos olet käskettäessä valmis tappamaan joukon mukana ilman mitään motiivia. Ainut tapa hallita kansalaisia ilman kansallistunnetta onkin kuolettavan väkivallan uhka.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

"Kansansallismielisyys on yhteenkuuluvuuden tunne. Siis kysehän on heimon suojelemisesta, eli mitä luonteenomaisinta laumaeläimelle, mikä ihminenkin on."

Tuo on ainakin yhtä hyvä määritelmä kuin monet muutkin kansallismielisyyden määritelmät. Hyväksyn siis määritelmäsi, monien muiden määritelmien ohella.

Ihmisellä on kuitenkin monia muitakin laumaeläimelle tyypillisiä vaistotoimintoja jotka eivät oikein sovi tähän meidän nyky-yhteiskuntaamme ja kokemus on osoittanut että niitä vaistoja voidaan hillitä hallita. Naaraita ei esimerkiksi jaeta miesten kesken tappelun avulla, eikä se ole niinkään että se joka on ovin kundi saa useampia naisia, tämähän on laumaeläinten ominaisuus, vaikka jossain päin maailmaa tätä tapaa vielä noudatetaan, kuten vaikkapa mormoonien keskuudessa.

Laumaeläimelle luonteenomaisia piirteitä voi siis hallita ja on hyvä hallita. Laumaeläimille luonteenomaista on hallita reviiriä ja laajentaa sitä ja sitähän nämä nykyiset sodat etupäänsä ovat, ellei sitten kyse ole naisista ja miehisestä kunniantunnosta, joka myös on joskus johtanut sotaan. Laumaeläimen vaistoja kaikki ja niitä on siis syytä hillitä ja hallita.

--------------------

"ISIS laittoi pystyyn valtion ilman kansallistunnetta. Oikein ihana monikulttuurinen valtio siitä tulikin. Varmasti sinulle tällainen ISIS-tyylinen valtio sopiikin, jos olet käskettäessä valmis tappamaan joukon mukana ilman mitään motiivia. Ainut tapa hallita kansalaisia ilman kansallistunnetta onkin kuolettavan väkivallan uhka."

Nyt kyllä lavertelet mitä sattuu. ISIS kannatti mono- eikä multikulttuuria ja näen kyllä tämän Suomen kansan kohtalaisen yhtenäisenä, vaikka rakenneuudistuksia ei saadakaan aikaiseksi. Tämä yhtenäisyys toimii ihan ilman väkivallan uhkaa, toisin kuin Venäjällä, missä yhtenäiskulttuuria pidetään yllä myös väkivallan uhan avulla. Toisinajattelijoita ammutaan, pannaan vankilaan ja karkoitetaan maasta.

Venäjällä kansallistunnetta pidetään siis yllä väkivallan uhan avulla. Suomessa kansallistunnetta ei varsinaisesti lietsota, eikä mitään väkivallan uhkaa valtion taholta ole, mutta kansallismielisyys näyttää silti pitävän pintansa, ainakin pienessä osassa kansaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #47

Suomalaisten kansallistunne on hyvin vahva. Siksi täällä osataankin tarvittaessa puhaltaa yhteen hiileen yhteisen päämäärään eteen ilman väkivallan uhkaa.

Neuvostoliitossa eri neuvosto-osavaltioden asukkaiden kansallistunnetta yritettiin tukahduttaa väkivalloin useamman sukupolven ajan, siinä kuitenkaan onnistumatta. Toivottavasti EU ei toista Neuvostoliiton virheitä. Nyt on jo ilmassa ajatuksia, että kansallismielisyys tulisi tukahduttaa valtion väkivaltakoneiston avulla, säätämällä lakeja, joissa mielipiteistä rangaistaan. Vähemmän yllättävästi näitä ajatuksia heittävät ilmaan samat ihmiset, jotka aikoinaan ihailivat Neuvostoliittoa.

Jussi Säntti Vastaus kommenttiin #41

Laitoit varomattomuuttasi ylimääräisen kysymyksen, niin että Vihavainen pääsi väistämään varsinaisen kysymyksesi vastaamalla ylimääräiseen.

Käyttäjän Ari-PekkaLeppnen kuva
Ari-Pekka Leppänen

Luulen, että monet hyväksyvät ja omaksuvat monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden luulemalla sitä hyveeksi tajuamatta, että kyseessä on pohjimmiltaan ideologia. Suomen niemi on ollut monikulttuurinen jo tuhansia vuosia , meillä on savolaisia, hämäläisiä, pohjalaisia, saamelaisia jne. Hämäläiset eivät ole tehneet kalakukkoja eikä paistaneet karjalainpiirakoita eikä savossa syöty talkkunaa ja reikäleipäkin on länsi-suomalainen keksintö. Muslimejakin on Suomessa ollut jo kohta 200 vuotta mutta jos kumman syystä vasta 2000-luvulla he tarvitsivat omat uimahallivuorot.

Kulttuurien yhteiselo on kannatettavaa mutta monikulttuurisuus ei mikä on taas ideologia joka tuo mukanaan monta muuta asiaa.

Ruotsissa Ruotsi käsitetään maana joka on monikulttuurinen, ts. alue joka tunnetaan Ruotsina, kuuluu kaikille kulttuureille myös uusille (ehkä jopa erityisesti) kulttuureille. Näin ollen jotkut valopäät keksivät, että viikinkien arkeologiset jäänteet tuhotaan koska se korottaa vain yhtä kulttuuria siis niitä ruotsalaisia joiden esi-isät ovat asuneet Ruotsissa jo iät ja ajat. Siispä heitetään arkeologisia löytöjä roskiin jottei koroteta ketään muiden yläpuolelle...

https://www.svd.se/fynd-fran-jarnaldern-gar-till-m...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ensinnäkin suomalaisten asenteet ovat tai ainakin tuntuvat ns. kovakoodatuilta, kiveen hakatuilta. Suomalaista tai suomalaisuutta määrittää eräänlainen kansallinen omaa etua etsivä materialistinen pakanuus."

Näinkö on?

Minunkin passissani lukee että suomalainen, mutta tuon määritelmän mukaan näyttäisi siltä että suomalaiset on minulle vierasta ja kummallista porukkaa.

Minä olen sentän maalla kasvanut ja vanhempani olivat taatusti kansanihmisiä, kuten myös koko ympäristö ja oipettajat.

Milloin suomalaisista on tällaisia tullut ja miksi minä en sitä ole huomannut?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eihän tässä ole kuin vajaa vuosi enää kestettävänä, ja sitten voi äänestää persussuomalaist huikeaan vaalivoittoon, jos he kerran ovat tässäkin asiassa oikeassa, ja ainoa puolue, joka on nimenomaan''oikeassa''

Siitä vaan sitten äänestämään, ja sitten hallitusta muodostamaan, hallitusohjelma sitten sellaiseksi, etteivät mitään unelmahötöt pääse siihen vaikuttamaan.

Näitä blogeja täältä kun lukee, voisi kuvitella, että persujen kannatus on varmasti liki 40%, eli vaalivoittoa odotellessa.

Kummallisia nuo valemedian gallupit, kun eivät koskaan näytä sitä oikeaa kannatusta.

Vaaleja odotellessa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Monikulttuurisuus on itsessään vallan hauskaa. Aiheessa on toki monta tulokulmaa ja tuon ns. monikulttuurisuuden toimiminen yhdessä vallitsevan kulttuurin kanssa käytännössä on sitten toinen juttu. Historia opettaa. Kuinka kävi saamelaisille, kuinka intiaaneilla, aboriginaaleille jne. Eli entinen enemmistö muuttuu vähitellen vähemmistöksi ja hävitetään, tai siirretään reservaatteihin. Valitettavasti.

Kuten on jo nähty, kulttuurisen sulautumisen ja monikulttuurisuuden asemasta yhteiskuntaan alkaa muodostua jopa uusia rinnakkaisia yhteisöjä, omine lakeineen. Miten hyvin muuten tämän viimeisen invaasiion tuoma monikulttuurisuus näkyy Euroopan harjoittamassa politiikassa ? Mm ssa UK, Saksa, Ranska, Itävalta jne. Kiristävät nyt systemaattisesti rajavalvontaa ja esttävät kaikin keinoin uuden ’kulttuurin’ maahantuloa.

Ns. Hyväntekeväisuyyden ja humaanisuuden mukanaan tuoma maksullinen kulttuurillinen monimuotoisuus aiheuttaa muuten myös hauskoja ilmiöitä. Ruotsissa puuhaillaan oikeasti verojen nostoa, samoin Saksassa keskusteluun on noussut eläkeiän nostaminen. Rahat kun ei muuten riitä.

Onnistuakseen monikulttuurisuuden on toimittava vapaaehtoisuuteen ja omakustanteisuuteen perustuen. En usko, että toteuteneen invaasion kautta tapahtuu integraatiota. Korkeintaan elätettävien määrä kasvaa, eikä se ole kulttuurista rikkautta, mutta aiheuttaa kyllä köyhyyttä ja myös tulijoille kurjuutta ja jopa orjuutta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Onnistuakseen monikulttuurisuuden on toimittava vapaaehtoisuuteen ja omakustanteisuuteen perustuen."

Minusta se on monikulttuuria että jokainen saa olla mitä itse haluaa, kunhan noudattaa lakeja.

Ei tarvitse noudattaa mitään perussuomalaisia ihanteita ollakseen suomalainen.

Oikeastaan perussuomalaisuus ei ole suomalaisuutta,
suomalaisuuteen kuuluu vapaus valita ja vapaus olla oma itsensä,

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

"Minusta se on monikulttuuria että jokainen saa olla mitä itse haluaa, kunhan noudattaa lakeja." niinpä. Ja niitä noudatettavia lakeja on syytä muuttaa nopeasti vastaamaan vallitsevaa tilannetta. kuten EU n alueella nyt onneksi jo tehdäänkin ja vihdoinkin ihan tervettä järkeä käyttäen.

Näin siis EU n alueella vähennetään mahdollista rikollisuutta ja turhaa kurjuutta. Se rikollisuus, tai kurjuus kun eivät ole sitä kaivattua ja niin kivaa monikulttuurisuutta.

Perussuomalaisten ihanteisiin en sinänsä ota mitään kantaa. Kaipa nuo asiansa takana seisovat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset