JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Syyrian ohjuskriisi

Tilanne Syyriassa näyttää huolestuttavalta. Kuuban ohjuskriisi koetteli aikoinaan suurvaltojen välejä. Samalla tapaa USA ja Venäjä ovat jälleen vastakkain, Venäjän uhatessa torjua USA:n Syyriaan laukaisemat ohjukset ja niiden laukaisualustat. Ainekset siis ovat olemassa vähän suurempaankin katastrofiin.

Toisaalta on hyvä, että länsi painostaa Syyriaa. Ei kaiketi ole minkään muiden maiden etiikan mukaista, että oman maan kansalaisia kaasutetaan, jos siltä tuntuu. Vain länsimaiset vallat ovat puuttuneet tähän (USA, Britannia, Ranska). Muut ovat olleet varsin hiljaa kaikista niistä kauheuksista, joita Syyriassa on tapahtunut sen hallituksen toimesta.

Länsivalloilla on tietysti ollut läsnäolo Syyriassa muodossa tai toisessa. Tulevat päivät näyttävät mihin suuntaan kriisi kehittyy lännen ja Venäjän osalta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Voimankäytön sijaan länsi valitsee varmasti lisää talouspakotteita Syyrian ja Venäjän suuntaan.

Putin saa väkivaltahörhöilyn ja joukkomurhaamisen vastuin sen sijaan maistaa talouden epämukavuustilaa omassa maassaan.

Öljyn ja kaasun maailmamarkkinahinta saattavat olla kesällä kevyempiä.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kannattaisi vähän miettiä sitä, kuka oikeasti on kaasutuksen takana. Mitä hyötyä Syyrian hallitukselle olisi kaasun käytöstä? Ääri-islamistiset terroristit ovat käyttäneet lavastettuja kaasuhyökkäyksiä saadakseen länsimaista myötätuntoa. Tästä on paljon silminnäkijähavaintoja mutta länsimedia vaikenee asiasta ja kaikki tästä puhuvat leimataan putinisteiksi. Trumpin, Mayn ja Micronin olisi syytä vähän miettiä, etteivät taas joutuisi terroristien vedättämäksi. Ei ole järkevää toistaa Bushin ja Blairin sekoilua, etteivät joutuisi pyytelemään jälkeenpäin anteeksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Joopa joo Ylinen. Ääri-islamilaiset ryhmäthän ne vapaasti helkopterein ajelevat tynnyripommeineen Damaskoksen ilmatilassa Venäjän sitä tarkoin valvoessa ?

Satuilun tueksi Ylinen voisi liittää väittämäänsä edes hieman parempaa luotettavaa taustatietoa.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Huoleen on syytä esim. Israelin ja Iranin suhteen nyt ainakin. Oli syyllinen kuka tahansa kaasuiskuun, Iranin joukot/kalusto joutuu kostoiskun kohteeksi. Sitä voi miettiä, mikä on vastareaktio.

Toimituksen poiminnat