JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Perussuomalaiset ovat ainoita, jotka todella välittävät maahanmuuttajista

Vaikka toisenlaista kuvaa pyritäänkin luomaan, niin Perussuomalaiset ovat puolueista ainoa, joka todella pyrkii välittämään maahanmuuttajista. Perustelen tämän kahden kohdan kautta:

-

1) Integraatio. Perussuomalaisten leiristä (silloin Perussuomalaisissa ollut Terho) on liki ainoana kantautunut huolenaihe maahanmuuttajien integraatiosta ja sen onnistumisesta. Pelkona tässä on ns. rinnakkaisyhteiskunnan syntyminen Suomeen, mikä mielestäni on ihan aiheellinen. Syntyessään tällainen asetelma ei palvelisi kantasuomalaisia eikä maahanmuuttajia. Muista puolueista sen sijaan ei ole tullut tällaisia ulostuloja. Kuvitellaanko tosiaan, että kaikki sujuisi maahanmuuton kanssa ns. muitta mutkitta tai “kuten Strömsössä”? Ongelmia on jo ollut tietyissä kaupunginosissa.

Tosiasiassa maahanmuutto on Suomelle ns. tuhannen taalan kysymys, jonka ratkaiseminen ja sen hallitseminen vaikuttaa pitkälle sekä maahanmuuttajien itsensä että kantasuomalaisten tulevaisuuteen. Tässä ei pitäisi olla varaa epäonnistua tai “antaa mennä vaan” -asenteelle.

2) Maahanmuuton rajoittaminen. Suomessakin resurssit ovat rajallisia. Tälläkin hetkellä julkinen sektori elää velaksi. Siltikin, kuuleman mukaan Suomi on yksi vauraimpia maita, jonka tulisi vastaanottaa maahantulijoita – näin ainakin maahanmuuton puolustajien mielestä. Kuitenkin mm. vuokra-asunnot suurissa kaupungeissa ovat rajallisia, eikä armeija-tyylinen majoitus vastaanottokeskuksissa ilmeisesti kelpaa pitkällä tähtäimellä(?) - ei tulijoille kuin maahanmuuton puoltajillekaan.

Suomi EI OLE Uganda, jossa pakolaiset ilmeisestikin saavat palan peltoa viljelläkseen. Kylmän ilmanalan Suomessa jokainen majoitetaan hyvinvointivaltion periaatteiden mukaisesti, ja se maksaa. Ja nyt tulee tämä pointti: Olisi todella typerää antaa Suomesta kuvaa miljoonille ja miljoonille tulijoille, että täällä kyllä huolehditaan ihmisistä, eikä täällä tarvitse tehdä mitään elämisensä eteen. Toimisiko tämänkaltainen sosiaaliperäinen maahanmuutto tai yhteiskunta pitkällä tähtäimellä? Epäilen.

Ennemmin tai myöhemmin maahanmuuton määrää jouduttaisiin rajoittamaan kysynnän, siis tulijavirran kasvaessa. Näin tulee tapahtumaan mm. Italiassa, jossa oikeisto ja populistit voittivat viimeaikaiset vaalit. Sama on edessä myös Suomessa.

-

Niin. Perussuomalaiset ovat ainoita puolueista, jotka uskaltavat tämänkaltaisia totuuksia sanoa. Muilla on ilmeisen ruusuinen kuva maahanmuutosta tai sitten pelätään rasistiksi leimautumista. Molempi pahempi, itseasiassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Totta, kunhan poistaa otsikosta kaikki ä-pilkut.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Tai käyttää vaan yksinkertaisesti älliä lukiessaan.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Heh. Vitsin vääntöä heti maanantaiaamusta? Sen mukaista on jälkikin.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Olet Raimo tietyllä tapaa oikeassa siinä, että Persuista on tullut lähestulkoon kokonaan maahanmuuttokritiikkiin keskittynyt puolue, erityisesti viimekesäisen puoluekokouksen jälkeen.

Saa sitten nähdä, että kaventuuko Persut ns. yhden asian puolueeksi. Mielestäni ennen-2017 Persut olivat enemmän suomalainen yleispuolue. Sellaista linjaa kaipaisin takaisin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Saa sitten nähdä, että kaventuuko Persut ns. yhden asian puolueeksi. Mielestäni ennen-2017 Persut olivat enemmän suomalainen yleispuolue. Sellaista linjaa kaipaisin takaisin."

Minä pidän tästä kannanotostasi, mutta totuus on että äänet persuille tulivat jo silloin lähinnä maahanmuuttokriittisyyden perusteella.

Kun nyt siniset ovat irtautuneet kmaahanmuuttokriittisyydestä ja ovat enemmän sellainen yleispuolue, niin hyvin voi nähdä miten äänestäjät siihen reagoivat.

Jos persut haluaa säilyttää kansansuosionsa, niin muuta keinoa siihen ei ole kuin pysyä maahanmuuttokriittisellä linjalla ja unohtaa haaveet yleispuolueesta, sillä yleisissä asioissa persujen mielipiteet jakautuvat.

--------------------

Sampo Terho muuten taisi tehdä ratkaisevan virheen kun kieltäytyi jakamasta jussia "Tuntematon Sotilas" elokuvan ohjaajalle. Se ei tainnut olla mikään poliittisesti viisas temppu. Ehkä se voidaan vielä korjata jos Terho saa hyviä neuvoja Timo Soinilta ja ottaa ne onkeensa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #8

Olet Arto tällä kertaa väärässä. Perussuomalaisten kannatuksen kasvu tuli Kostiaisen esiinnostamasta yleispuolueen statuksesta, jota siivitti toki maahanmuuttokriittisen siiven lisänoste.

En usko maahanmuuttokriittisten yksin pystyvän nostamaan kannatusta nykyisestä 7 %:sta juurikaan. Kostiaisen peräänkuuluttama yleispuoluelinjaus taas ei nauti minkäänlaista arvostusta nykypuoluejohdossa. Halla-aho pitää kaikkea muuta poliittista toimintaa tarpeettomana ja jopa silmien ummistamisena todellisuudelta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #12

"Halla-aho pitää kaikkea muuta poliittista toimintaa tarpeettomana ja jopa silmien ummistamisena todellisuudelta."

Uskottavahan se on, mutta kysyn kuitenkin: Miten tarkkaan seuraat H-a:n ja PS:n lausumia nykyään?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tieysti kaventuu jos osa lähtee, mutta kyllä persuista muuihinkin asiohin on kun maahanmuuttoon vaikuttamiseen.. Se ettei media kirjoita Persujen mielipiteitä tai asioita on sit eriasia.. Ei haastatteluja jne. Joten kaikki tieto on melkein itse haettava Persujen facebook sivuilta tai heidän sivuiltaan.. Heidän polittisisita ohjelmastaan löytyvät kaikkeen asioihin ehdotuksia kuten muillakin jne.. Katsotaan taas kun vaalit tulevat ja jos yle/Mtv jaskaa heitä kutsua keskusteluihin mukaan niin miten he siellä osaavat tuoda julki omia ajatuksia muistakin asioista kuin maahanmuutosta..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #9

"Katsotaan taas kun vaalit tulevat ja jos yle/Mtv jaskaa heitä kutsua keskusteluihin mukaan niin miten he siellä osaavat tuoda julki omia ajatuksia muistakin asioista kuin maahanmuutosta.."

Jos perussuomalaiset lakkaavat puhumasta maahanmuutosta haastavaan sävyyn, mielenkiinto heitä kohtaan lopahtaa, ellei sitten keksitä jotain muuta populistista teemaa, nyt kun näyttää siltä ettei EU- kritiikki enää oikein pure suomalaisiin äänestäjiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Niin persut vain valittavat, mutta muut myös vähän välittävät maahanmuuttajista.

Toki kaikki puolueet välittävät enemmän äänistä kuin maahanmuuttajista ja siksi maahanmuuttajia karkoitetaan nyt poliittisin perustein, suoraan surman suuhun. Se ei kylläkään ole mitään välittämistä.

Persut toki välittävät vielä vähemmän mamuista kuin muut puolueet ja heidän asenteensa on ideologinen, kun taas muiden puolueiden asenne on lähinnä käytännöllinen, he pelkäävät äänestäjiä, jotka suurimmalta osin eivät välitä maahanmuuttajista, vaan haluavat itselleen nekin rahat jotka nyt käytetään maahanmuuttajien elämän helpottamiseen.

Pekka Iiskonmaki

#4
Minulla on persuista ihan toinen kuva. He ovat hyvin pragmaattisia.

Muilta tuo kyky puuttuu. Heidän teoriansa ovat toilettisia.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Perussuomalaisten leiristä (silloin Perussuomalaisissa ollut Terho) on liki ainoana kantautunut huolenaihe maahanmuuttajien integraatiosta ja sen onnistumisesta. Pelkona tässä on ns. rinnakkaisyhteiskunnan syntyminen Suomeen, mikä mielestäni on ihan aiheellinen."

Tämä komentti nähdäkseni kertoo eniten siitä, että et ole edes kuunnellut, mitä muut sanovat. Esimerkiksi tässä ns. puunhalaajien puole nostaa esille juurikin nuo esittämäsi haasteet.

https://www.vihreat.fi/vihrea-politiikka/ohjelmat/...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Huumori maanantaina piristää päivää.

Toimituksen poiminnat