JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Hitlerin ihannoinnista

  • Charlie Chaplin Adenoid Hynkelina elokuvassa diktaattori
    Charlie Chaplin Adenoid Hynkelina elokuvassa diktaattori

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Toni Rintala

"Samoin sisäpolitiikassa hän lupasi mm. kansanautoa (kuplavolkkari) saksalaisille. Se suunniteltiinkin, mutta sitä ei toimitettu kansalaisille yhtään kappaletta."

Noh, teki parhaansa ja autoja saivat Saksaan jo 30-luvulla. Piirustuksia pyöriteltiin moneen kertaan, jotta hinta saatiin edulliseksi. Porche vastusteli monenlaisia muutoksia, mutta Hitler puski ne hiljalleen läpi.

Koekappaleita oli useita (jo 1936 3kpl), joita testattiin Saksassa ajamalla niillä kymmeniä tuhansia kilometrejä.

1939 volkkareita oli Saksassa jo melkein tuhat. Mutta vasta vain edustuskäytössä. Sitten tuli sota ja tehdas jäi pulaan.

Lopulta hanke toteutui ja myös kansalaiset saivat autonsa. Tosin 12 vuotta myöhässä. Mutta se ei kai ollut yksin Hitlerin vika vaan myös Porchen ;)

Porche kun ei olisi lainkaan halunnut rakentaa tuota hassua ja epäkäytännöllistä autoa, josta tuli kuitenkin menestys, kuten Hitler oli uskonut.

http://historianet.fi/tekniikka/keksinnot/hitler-t...

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Rahaa kyllä kerättiin, mutta kuplavolkkareita ei toimitettu yhtään kappaletta:

"Soon afterwards the Volkswagen factory at Fallersleben stopped making cars. Instead it turned to the manufacture of goods that would be needed by the military in the soon to start Second World War. Not a single car was produced for those 330,000 workers who had paid in their money to the German Labour Front. (15)"

http://spartacus-educational.com/spartacus-blogURL...

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Maailmaa johdetaan hyvin vähällä järjellä, joten ei Hitleriltäkään voi sitä kovin paljoa odottaa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Bestie und Unmensch, Hitler und Stalin, peto ja elukka, samanhenkiset veljekset kuin ilvekset.
https://www.google.fi/search?q=hitler+bestie&clien...

Sie haben einander belauert und bedroht, sich als "Bestie" (Hitler über Stalin) und "Unmenschen" (Stalin über Hitler) beschimpft. Und doch waren die beiden Todfeinde Brüder im Geiste. Der eine mordete für die Rasse, der andere für die Klasse. http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-78954518.html

Blogistille olisi ollut otollisempi ja merkittävämpi aihe syventyä siihen, miksi Stalinin rikoksia ihmisyyttä vastaan ei ole vieläkään saatu Venäjällä kunnolla tuomittua. Virallinen Saksa (ilman DDR:ää) on harjoittanut syvää katumusta jo yli 70 vuotta. Milloin Venäjä aloittaa aktiivisen katumisen?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Viimeisen kommenttisi kappaleen asiasisältö kannattaa huomioida Markku.

Hitlerin persoonaa ja tekemisiä tuodaan jatkuvasti esiin, ja todella järkyttäviä tekoja "Fyhrerin" johdolla tehtiinkin. Verinen despoottihan Hitler oli. Mutta noista natsien teoista tuomittiin oikeutetusti lukuisia tekijöitä jopa hirtettäväksi.

Sen sijaan Stalin ja muu bolshevikkijohto ei ole joutunut oikeuteen tekemisistään. Sotarikoksia löytyy Stalinin jäljiltä vaikka kuinka monia. Hänet pitäisi niistä tuomita hirtettäväksi postuumisti. MUTTA, mitä vielä! "Teräsmiestä" ollaan nostamassa itänaapurissa kunniaan oikein urakalla. Kai jo kohta 70 prosenttia venäläisistä kaipailee häntä takaisin. Ainakin Stalinin tapaista johtajaa. No sellaisenhan ovat jo johtajakseen saaneetkin.

Hitleriä ihailee Suomessa tuskin monikaan, mutta despoottikaverinsa kohdalla voi olla toisin?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Juuri tuo Stalin-kultin elpyminen ja voimistuminen Venäjällä tuli mieleen, kun luin tätä blogiavausta. Hitleristä tai hänen hengenheimolaisistaan ei ole haittaa meille ainakaan pitkään aikaan - jos enää koskaan.

Sen sijaan Stalinin kurssi näyttää olevan nousussa meidän itäisessä rajanaapurissamme.
Siitä kannattaisi olla huolestunut. Venäjä, tai paremminkin Venäjän johto, ilmiselvästi hamuaa uuden "Isä Aurinkoisen" perään. Se on uhkaavaa se.

"Analyytikot ovat varoittaneet, että Stalin-kultin nousu voi johtaa pahimmillaan historian toistumiseen."
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015050719630724_...

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Väite: Hitler teki “hyviä päätöksiä”.

Hitler oli omanlaisensa nero, joka kuitenkin kaatui omaan vainoharhaisuuteensa. Vallankaappaus ei hevin onnistu, elleivät kaikki pelinappulat ole kohdillaan. Diktaattorien tavoin Hitler ei luottanut alaisiinsa, vaan pyrki pitämään kaikki langat käsissään. Tämä johti mm. sotarintamilla tarpeettomiin tappioihin Hitlerin kieltäessä strategisesti tärkeitä liikkeitä.

Väite: Saksalla oli toisessa maailmansodassa ylivertaisia aseita Hitlerin ansiosta.

Saksalla oli täysin ylivertaisia aseita liki kaikilla sektoreilla.

Saksassa koelennettiin suihkukoneilla brittien Spitfire-hävittäjän ollessa vielä suunnittelijoiden piirrosalustalla. Saksan jalkaväellä oli käytössään jo vuonna 1943 Sturmgewehr rynnäkkökivääreitä. Saksalainen Panther panssari oli aikansa edistyksellisin ja kenties paras panssarivaunu. Sodan lopulla Saksa otti käyttöönsä sukellusveneet, jotka olivat ensimmäisten ydinsukellusveneiden malleina. Lasketaan vielä mukaan ohjukset, joita ei ollut kenelläkään muulla. Kysytään vielä miksi briteillä oli kiire pommittaa Norjassa olleet raskasvesilaitokset?

Mitään edellämainituista ei kuitenkaan ollut tarpeeksi sodan kääntämistä voitolliseksi silmälläpitäen.

Hitler jarrutteli niin suihkukoneiden kehitystä kuin raskaiden pommikoneiden kehittämistä pitäen molempia tarpeettomina sodankulun kannalta.

"Hitlerhän on kuuluisa siitä, että vaikka lupasi olla laajentamatta Saksaa."

Hitler lupasi neuvotteluissa olla laajentamatta Saksan valtion aluetta sen jälkeen kun saksankieliset alueet, pl. Sveitsi, olisi liitetty takaisin Saksaan. Puolahan kieltäytyi luovuttamasta sille ensimmäisen maailmansodan jälkeen luovutettuja saksankielisiä osiaan, mikä oli yksi keskeinen syy sodan alkamiselle.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Karen Tobiasenin sanat oli ymmärretty aivan väärin. Tobiasen ei ole koskaan ihaillut Hitleriä. -Häneltä kysyttiin kolmea johtajaa, joilla on ollut merkitystä hänen ajattelulleen. Kaksi muuta olivat juutalainen psykiatri Viktor Frankl, ja toinen Mahatma Gandhi. Kolmannen, Hitlerin, hän mainitsi siksi, että se on varoittava esimerkki siitä, miten johtaja voi johtaa väärin ja mistä johtaja tosiasiassa on vastuussa - suurista asioista. -Uskon, että pääasiassa Ruotsin tiedotusvälineet ymmärsivät tämän tahallaan väärin, koska maiden välillä vallitsee ""ideologinen sota", joka näkyy selvimmin suhtautumisessa siirtolaisuuteen, nationalismiin ja humanismiin.

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-12-20-dansk-ban...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"On totta, että Hitler oli vegetaristi ja ajoi mm. eläinten hyvinvoinnin parantamista."

Oiva esikuva vihervasemmistolle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sen verran empaattisuutta tunnen eläimiä kohtaan, etten halua merkata niiden hyvinvoinnista huolehtimista millään negatiivisella poliittisella leimakirveellä.

Pekka Iiskonmaki

#7
Hitlerin elämänkatsomusta pidetään kansallisena vihersosialismina.

VIHREÄLIIKE. HITLER JA DDR.

Vihreys nousi esille jo aikaisemmin mm. Natsi-Saksassa, jossa se Gestapon tukemana edisti hienosti kansallissosialistisia pyrkimyksiä.

Esim. Kotkanpesä vuoristossa ja Göringin metsästysmaja luonnon keskellä.

Villieläinpuisto ja villieläimien geenimanipulointi. Esim. Villihärkä.

Kolmannen valtakunnan hävittyä Saksan jakoon........

DDR huomasi, että se ei kykene kilpailemaan teollisuustuotannon ja hyvinvoinnin suhteen Länsi-Saksan kanssa, se päätti ryhtyä sabotoimaan niitä.

Saksalaiset ovat tutkineet myös lähihistoriaansa kriittisesti, ja DDR:n arkistoissa on paljon tutkittavaa. Udo Baron on kirjoittanut kirjan Kalter Krieg und heisser Frieden, jossa noin puolet tekstistä käsittelee DDR:n vaikutusta Vihreisiin.

Kirja on ilmestynyt 2003. Kaupunginkirjastossa sitä ei ole, eikä näytä olevan yliopistojenkaan kirjastoissa.

Tässä kuitenkin linkki sivulle jossa teos on arvosteltu ja josta pääsee lukemaan tai tulostamaan koko kirjan.

http://www.hsozkult.de/publicationreview/id/rezbue...

Eräs saksalainen lehtimies kiteytti hyvin vihreän liikkeen nousun Saksassa. Kun DDR kaatui, joutuivat sen etuoikeutetut kommunistit tavallaan tuuliajolle.

Heidän piti keksiä korvaavaa toimintaa, jolla terrorisoidaan yritystoimintaa. Kyseessä ei siis ollut tavoitteenakaan mikään luonnonsuojelullinen aspekti, vaan suojelun nimissä tehty kommunistinen toiminta.

Siinä se on onnistunut tavattoman hyvin ja se on nähty.

Suomessa on aivan samoin. Kun kommunistit joutuivat sielläkin ahtaalle, niin Satu Hassi ja kumppanit lähtivät vihreiden kautta tekemään samaa sabotaasia kuin aiemminkin.

Tämä toteutuu kaikissa markkinatalouksissa lähes poikkeuksetta. Tämän kaiken toiminnan maksaa se vähäosaisin kansa. Eivät rikkaat lopulta tästä kärsi eikä suurteollisuuskaan. Nuo entiset kommarit kuuluivat vielä stalinisteihin eli heidänkin ääriliikkeeseensä.

http://vainojkarjalainen.blogspot.fi/2014/11/vihre...

Kun Marxismi-Leninistisen Saksan demokraattisen tasavallan DDR:n joukkotuhonta- ja turvallisuusviraston Stasin ulkomaanvakoiluosaston HVA:n (Hauptverwaltung Aufklärung) johtaja Markus Johannes Wolf lanseerasi läntisen maailman äärivasemmistolaisen ja äärivanhoillisen vihreän liikkeen tarkoituksenaan tuhota läntisen maailman teollisuuden ja talouden, hän ei voinut kuvitella kuinka yli kaksi vuosikymmentä

DDR:n tuhoutumisen jälkeen vihreä liike tekee menestyksekkäästi edelleen tuhojaan sekä luonnolle että taloudelle.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Meinaatko, jotta Rudolf Bahro oli agentti?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #16

#16
Kysyitkö minulta?

Bahro on kiistelty henkilö Saksassa ja taisi kuolla jo parikymmentä vuotta sitten.

Kyllä hänellä oli vankka vaikutus vihreisiin. Vihreiden juuret ovat kuitenkin jo kolmannessa valtakunnassa.

Vertaisin Bahroa Aleksei Peshkoviin, joka leipäkommunistina toimi ideologisena siltana wanhan Venäjän ja Neuvostoliiton välissä.

Palkansa molemmat halusivat vaihdettavassa valuutassa.

Pekka Iiskonmaki

''Hitler oli vegetaristi ja ajoi mm. eläinten hyvinvoinnin parantamista.''

Hän ei tupakoinut ja ei juonut alkoholia. Heitä pelkään eniten.

Eli vihreä ja eli terveellisesti.

Jos itävaltalainen Hitler oli ollut noin toope, niin miten hänestä tuli Saksan johtaja?

Edes vähän tolkkua voisi olla plogeissa.

Hitlerin virhe oli operaatio Barbarossan liian myöhäinen aloittaminenä.

Ja olisi antanut kenraalien johtaa sotaa.

Stalin ei mennyt peukaloimaan Puna-armeijan operaatioita.

Ilkka Luoma

sunnuntaina, tammikuuta 01, 2017
Hätkähdyttävä vertailu - Donald Trump ja Adolf Hitler

(Tämähän piti tehdä, siksi suuresti näyttää siltä, että Trump muuttaa amerikkalaista käsitystä, vaikuttamista ja oppia maailman hallinnasta – aivan uudella opilla, trumppismilla |1) ---
ENG ~ https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/... -

[ … Aivan ensimmäiseksi vertailussamme jätämme kaikkien tietämän ja lukeman Saksan kolmannen valtakunnan hyvinkin julmat menettelytavat sivulauseeksi ja keskitymme lähinnä henkilövertailuun – persoonina, vaikuttajina ja tavoitteina. Löydämme yhden yhteisen piirteen – esiintymisen, puheet ja niiden sisällön sekä myöhemmän uskottavuuden *… ]
* Trump hämmästyttää asiantuntijoita ¨ http://yle.fi/uutiset/3-9193714 - [27092016]

Hitlerin osalta uskottavuus mureni nopeasti,

… kun vastoinkäymiset alkoivat, siis Kolmannen valtakunnan näkökulmasta. Voimme toki arvioida miten oikeassa Saksa olikaan itävaikutteesta – kommunismina ja bolsevismina. Olisimmeko säästyneet koko Itä-Euroopan valloitukselta, jos Saksan propagandaministeri Joseph Goebbelsin |2 tavoite saada Yhdysvallat mukaan itäiselle retkelle vuonna 1945 – olisi onnistunut, kuten panssarikenraali Pattonkin totesi – piti marssia saman tien Moskovaan saakka.

Trumppismin uskottavuus on juuri nyt puheiden varassa
[ … trumppismi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/trumppismi-j... - ]

Donald Trump astuu näillä näkymin virkaansa 20. tammikuuta 2017. Aika näyttää käykö näin. Yhdysvalloissa on paljon mielipuolisia pyssynheiluttajia – muistamme John F. Kennedyn, Martin Luther Kingin ja Ronald Reaganin murhat ja murhayritystapaukset. On jo varmaa, että USA Salainen Palvelu on joutunut lisäämään presidentin turvakoneistoon lisäresursseja.

Trump lupailee täyttä muutosta

Muutosta Venäjää kohtaan, muutosta Kiinaa kohtaan. Olisiko mukava tietää onko Trumpilla käsikirjoitusta; Adolf Hitlerillä oli – jo 1920 -luvulta lähtien, hänen kirjoittaessaan teesinsä kirjaan Mein Kampf 1-2 |3 – ollessaan kärsimässä vankeuttaan epäonnistuneen vallankaappauksen jälkipuintina. Missä on on Trumpin käsikirjoitus – Donaldin päässäkö, dynaamisena ilmiönä?

Hitler oli loistava puhuja, hän kykeni ottamaan jopa miljoonayleisön haltuunsa –
… ikään kuin täytenä ilmatilan hallintana, jopa hypnoottisesti. Hitlerin voidaan sanoa olleen karismaattinen esiintyjä, vallankäyttäjä vailla vertaa. Hitler oli myös määrätietoinen ja lähti toteuttamaan kommunismin nujertamista lopullisen ratkaisun makuisena.

Silti asiantuntija näkevät kommunismissa ja kansallissosialismissa paljon yhteistä. Sanotaan Hitlerin ja Neuvostoliiton generalissimus Josif Stalinin olleen kovin uteliaita toisiaan kohtaan * – ikään kuin magneettisena vetona vallankäytön vertailuihin Heidän välillään voidaan sanoa olleen sielujen sinfoniaa.

Päämäärät olivat molemmilla väkevät ja selkeän kirkkaat. Stalin määritti tavoitteensa jo 1917 Helsingissä luvatessaan Suomelle itsenäisyyden marraskuussa vieraillessaan Sosiaalidemokraattisen puolueen kokouksessa – työväen internationaalin vallankumous kautta maailman, proletariaatin diktatuurina.

* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2010/10/josif-stalin... -

Tuntuu kornilta, mutta samalla tavalla Hitler lupaili itsenäisyyden säilymistä Suomelle ”ikuisesti” - tuhat vuotisen valtakuntansa siipien suojassa vuonna 1943! Emme ole tarkoin vielä selvillä miten kohtalomme kietoutui Saksaan niin 1918 kuin 1940 – 1944. Meille yhteiseksi nimittäjäksi tuli Neuvostoliitto ja myöhemmin nyt Venäjä, kuten se kohtaloituu myös Donald Trumpinkin aikakaudella.

Puhutaan uudesta etupiirijaosta |4, ymmärtämättä, ettei Molotov – Rippentrop sopimusta 1939 voida enää tehdä saman kaltaisin menetelmin ja päämäärin. Tältä osin olemme nyt oikeasti vedenjakajalla. Aiemmin olimme Stalinin ja Hitlerin vankina.

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/01/hatkahdyttav... -

.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tuntuu kornilta, mutta samalla tavalla Hitler lupaili itsenäisyyden säilymistä Suomelle ”ikuisesti” - tuhat vuotisen valtakuntansa siipien suojassa vuonna 1943!"

Ja vieläkin Suomesta löytyy suuri joukko ihmisiä joka vannovat Saksan johtajan nimeen ja lupaavat luovuttaa vaikka Suomen itsenäisyyden jotta uusi johtaja johdattaisi meidät uuden Euroopan tulevaisuuteen.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Puhutko tosiaan tämän päivän Saksasta samalla hengenvedolla kuin 30-luvun Saksasta? Nyky-Saksa taitaa olla ainoa Euroopan maa, joka on rehellisesti menneisyytensä käsitellyt. Ei ole kauheasti syytä heitä osoitella sormella. Toiseksi; jos EU nähdä junana, sen veturi on Saksa! Onko se muka uutinen? Tässä aika tuore uutinen: "Suomalaisekonomistit arvioivat, että Saksan talouskasvu jatkuu vahvana ja vakaana hallitusohjelman lopullisista yksityiskohdista huolimatta. Suomen tärkeimmän kauppakumppanin hyvinvointi hyödyttää myös suomalaisyrityksiä."
Mitä Sinä esität tilalle? Integraatiotako Venäjän talouden kanssako, vai mitä oikein taivastelet!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomalaisekonomistit arvioivat, että Saksan talouskasvu jatkuu vahvana ja vakaana hallitusohjelman lopullisista yksityiskohdista huolimatta. Suomen tärkeimmän kauppakumppanin hyvinvointi hyödyttää myös suomalaisyrityksiä."

Tuo nyt on kuin kansainvälinen trickle down, murusia valuu Suomeen jos Saksalla menee hyvin. Suomen talouden kannalta ei ole mitään järkeä tukea Saksan ylivoimaa viennissä laskemalla omaa vientiä. Näet kyllä todellisuuden Suomen taloudesta ihan uutisia seuraamalla, ei näihin katteettomiin ennusteisiin kasvusta ole mitään luottamista koska niille ei ole konkreettista pohjaa. Lapsellista vetää Venäjä tähän ja osoittaa ettet tiedä taloudesta mitään mutta ideologiasi on vahva.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Siis Sinulla ei ole esittää mitään parempaa tilalle! Tuollaiset yleiset valittajat eivät ole koskaan vieneet maailmaa eteenpäin, jollet kykene yksilöimään sitä, miten sinä tekisit asiat paremmin! "Ettet tiedä taloudesta mitään"! Huok. riittää kun katsoo tilastoja, mikä Suomen tärkein kauppakumppani! Ei tarvitse pyörää keksiä uudelleen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Toki on esittää, oma valuutta ja keskuspankki, devalvaatio ja vienti lähtee vetämään. Kilpaillaan Saksan kanssa eikä katsella vierestä. Valtio/kunnat voisivat rakentaa edullisia asuntoja jotta asumisen hinta saadaan alemmaksi, sääntelyä vapautettava vähän joka alalla. Liian pitkä tähän lyhyesti kirjattavaksi, Suomessa virheitä on tehty aivan liikaa ja nämä kilpailukyvyn nimissä korjattava.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #22

Tuolle Väyrysen mallille on muitakin vaihtoehtoja, kuten ns. Kanniaisen malli,jonka mukaan vapaasti markkinoilla kelluvat rinnakkaisvaluutat devalvoituisivat kunkin kansantalouden suorituskyvyn mukaiseksi. Väkevä Saksa kun pitää tällä hetkellä euroa liian vahvana muille euromaille.Euromaiden kansalaisille kyyti voisi olla kuitenkin alkuun karua. Esimerkiksi Kreikassa drakman arvo suhteessa euroon voisi tippua jopa 50 prosenttia. Se iskisi siis kovimmin eri maiden köyhiin, joista et kanna pätkääkään huolta. On parempi kilpailla osaamisella kuin valuuttakurssilla - noin yleisesti puhuen. Löperöt ajattelijat puolustavat tuota mainitsemaasi kikkailulinjaa; heihin kuuluu myös Paavo Väyrynen, joka ei oikeasti kansantaloudesta mitään ymmärräkkään. Oma valuutta sahaisi päivittäin ja suomalainen työmies saisi sen ostovoiman minkä hän ansaitsee, eli mihin Suomen kansantalouden suorituskyky pystyy vientimarkkinoilla, on Kanniainen asiaa selventänyt. Omaan valuuttaan siirtyminen voisi olla myös traaginen tapahtumaketju, jos ja kun Suomesta alkaisi nopea ja laaja valuuttapako ulkomaille. Sen estämiseksi tulisi nostorajoituksia kuten Kreikassa.Yksin Suomi sitä ei voisi tehdä, vaan vain EKP:n sivustatuella. Se on kuitenkin hyvin epävarmaa! Jos suomalaiset pankit joutuisivat ongelmiin euroeron takia, niin siinä vaiheessa on myöhäistä pyytää apua Euroopan keskuspankilta. Sieltä vain vastattaisiin, että sitä saa mitä tilaa! Asia pitää punnita eurojärjestelmän heikkouksien ja omaan valuuttaan siirtymisen vaarojen kesken. Se jakaa asiantuntijat kahtia - eikä kumpikaan tiedä, kuinka siinä käy.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Hitler nousi "tyhjästä" yhden aikansa suurimman sotilasmahdin johtajaksi. Suurimmillaan Saksa liittolaisineen hallitse suurinta osaa Euroopasta ja paljon muustakin maailmasta. Vaikka hän teki amatöörimaisia virheitä sodan edetessä niin alkuaikojen poliittiset ja sotilaalliset päätökset olivat menestyksiä. Hän valloitti esimerkiksi Ranskan ja lähimaat hyvinnopeasti.

Hänen kykynsä "esiintyjänä" ovat omassa luokassaan. Jos haluaa olla "populistinen" politiikko niin Hitlerin puhetyyli ja esiintymistyyli ovat asioita joihin kannattaa tutustua.

Hitlerillä oli sodan ja kansanmurhien lisäksi joitain hyviäkin ja toimiviakin ideoita ja aatteita.

Hitler oli vainoharhainen, fanaattinen ja ihmisoikeusrikoksia tehtaillut "diktaattori" mutta tavallaan hän on historiallinen suurmies ja erittäin lahjakas ja kyvykäs joltain osin. Jos puhutaan suurista johtajista niin kyllä Hitler on yksi niistä, samoin kuin vaikka Stalin tai Tsingis Khan.

En mitenkään ihaile Hitleriä tai hänen "aikaansaannoksia" mutta pidän Hitleriä yhtenä oman aikansa merkittävimmistä suurmiehistä ja lahjakkaana poliitikkona.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Hitler oli hyvä markkinamies ja ymmärsi nk. kohderyhmistä paljonkin.

Hallitse nuoret, niin hallitset tulevaisuuden
-Adolf Hitler-

Nuoriin uppoaa mikä vain.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Hitler luultavimmin kärsi B12-vitamiinin puutteesta kasvissyönnin vuoksi, ja dementoitui sodan loppua kohti.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Entä amfetamiinin vaikutus, joka antaa kaikkivoipaisuuden tunteen ja karkottaa kyvyn tuntea myötätuntoa?

https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/hitler-oli-soda...

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Hitlerin "lääkekaappi" sisälsi metamfetamiinin lisäksi useita muitakin lääkkeitä joista osa omasi huumaavia vaikutuksia. Hitler oli myös lääkkeidenkäytön suhteen "suuruudenhullu". Hän nautti jotain vitamiinilisää, mutta en ainakaan helpolla hakemisella löytänyt tietoa mitä vitamiinejä se sisälsi. Olettaisin että B12 vitamiinin puutteen vuoksi myös metamfetamiinilla ja muilla lääkkeillä oli suuri merkitys Hitlerin psyykkiseen vointiin. Metamfetamiini ja siitä johtuva valvominen aiheuttaa vainoharhaisuutta. Useiden huumaavien ja riippuvuutta aiheuttaneiden lääkkeiden suurivolyyminen käyttö luultavasti kävi Hitlerinkin "päänpäälle".

http://historianet.fi/sota/toinen-maailmansota/hit...

Toimituksen poiminnat