JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Jos mitä, niin Perussuomalaiset tarvitsevat tahdikkuutta

Hakkaraisen juominen, Hirvisaaren edesmenneet edesottamukset, nuorisojärjestön piiristä silloin tällöin originoituvat ulostulot. Kaikki tämä osoittaa, että ainakin osalla Perussuomalaisista on tahdikkuus hakusessa. Onhan Persuissa toki asiansa osaavia ja asiallisia (kansan)edustajia, mutta sitten osalla on hieman ongelmia – jos näin voisi tai saa sanoa.

Osaltaan, katson näin, että näillä tempauksilla pidetään yllä tietynlaista mainetta ja kosiskellaan ääniä. Varmasti vaikkapa Eerolan sylkäisy-kommentointi upposi hänen kannattajakuntaansa. Haluaisin kuitenkin, että Persut olisivat puolue ilman tällaista. Kai suomalaisen (köyhän) asiaa voi ajaa ilman sylkemistäkin tai flirttailua tietyn suuntaisten ajatusmaailmoiden ja ideologioiden kanssa(?).

Katson kuitenkin, että Perussuomalaisilla on oma paikkansa ja tehtävänsä. Se on suomalaisten ja suomalaisuuden puolustaminen alati globalisoituvassa maailmassa. En usko “maailmankansalaisuuteen”. Moni suomalainen on ns. turpeeseen sidottu, eikä pysty lähtemään siirtotyöläiseksi toiseen (EU-)maahan tai ylipäätänsä toiseen kaupunkiin Suomessa. Heidän etujensa paras ajaja ovat Perussuomalaiset. Suomi on paras maa suomalaisille.

Aika näyttää miten Perussuomalaiset kehittyvät puolueena. Toivon näin, että enemmän alkuperäisen arvomaailmansa suuntaan, kuin siihen toiseen suuntaan. Vaikka puoluekokous onkin tältä erää puhunut, niin silti on mahdollista, että vielä nähdään kokonaan toisenlainen puolue.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Olen kanssasi samaa mieltä. Perussuomalaisille olisi ollut paikkansa. Halla-ahoa vaan kotimainen köyhyys eivätkä varsinkaan köyhät kiinnosta, muutoin kuin hedelmällisenä maaperänä. Syrjäytymisen reunalla keikkuvat ottavat hyvin vastaan sanoman, että kaikki kurjuus johtuu yhteisestä vihollisestamme.

Populistipuolue on hankala yhtälönä. Vihreät ovat kaatuneet ympäri Eurooppaa, kun kannatus on noussut yli maagisen 10 %:n rajan. Yhden asian liikkeeltä vaaditaan kehittämistä ja kehittymistä tuossa vaiheessa.

Itse olen irvaillut Perussuomalaisten nykyagendalle: Hehän eivät lupaa mitään kenellekään. Paitsi maahanmuuttajille. Ja niillä lupauksilla ei maahanmuuttajien ääniä saada.

Mutta olet oikeassa siinä, että köyhyydestä kärsivät tarvitsevat puhemiehensä, edustajansa. Soini oli hyvä tuossa roolissa. On ikävää, että puolueen oikeistosiiven maltti ei pitänyt.

Myös politiikka itsessään tarvitsee populistejaan. On hyvä, että politiikan teossa on mukana teemoja, jotka liikuttavat kansaa. Tyytymättömyydestä on hyvä ammentaa. Suomalaisten tyytymättömyys on ikuinen ja loppumaton voimavara. Siitä riittää ammennettavaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Soini oli hyvä tuossa roolissa."

********************
Päinvastoin. Soini oli täysi huijari tuossa roolissa. Sai ihmiset kyllä uskomaan itseensä, vaikka päätavoite oli lähinnä vain omassa edussa gradustaan lähtien. Toki ainakin osin näin on monen muunkin poliitikon osalta asia, mutta Soinin kohdalla tuo aina korostui. Oli ikävää nähdä se soini-show, johon muutama tuttukin meni mukaan - pyysi jopa soinilaisia äänestämään.

Soini sai juuri ne poliitikoihin pettyneet uskomaan itseensä - ja petti heidät täysin. Moni lähti nukkuviin takaisin, mikä on sääli sinällään. Viimeisetkin toivot lähtivät monella - ainakin tilapäisesti. "Nukkuville" tarvitaan toivoa heillekin, muttei "soinimaista" huijausta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Höpöhöpö! Soinihan osoitti, että miehellä oli sittenkin selkäranka. Hän ei lopulta antanut periksi noille sisulaisille, vaan jatkoi eteenpäin samalla SMP:läisellä linjallaan.

Toni Rintala

"Itse olen irvaillut Perussuomalaisten nykyagendalle: Hehän eivät lupaa mitään kenellekään."

Kumpi on parempi? Lupaa, mutta ei pidä lupaustaan vai ei luvata mitään muuta, kuin tehdä parhaansa suomalaisten hyvinvoinnin eteen?

"Haluamme säilyttää kansalaisia palvelevan hyvinvointiyhteiskunnan"

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Haluamme säilyttää kansalaisia palvelevan hyvinvointiyhteiskunnan."

Miten katsot tämän toteutuvan, kun ainoat puolueen ajamat toimenpiteet tapahtuvat Suomen länsirajalla?

Toni Rintala

"ainoat puolueen ajamat toimenpiteet tapahtuvat Suomen länsirajalla?"

Mitä siellä tapahtuu? Perussuomalaiset ovat nimen omaan toivoneet, että siellä jotain tehtäis.

Meillä PS ainakin vaikuttaa moniin asioihin ihan kotikaupungissakin :)
Yritämme estää rahojen valumista isoille firmoille ja veroparatiiseihin. Yritämme suosia lähiruokaa ja suomalaista ruokaa sekä suomalaista työtä.
Myös vanhusten hoitoon on kovasti otettu kantaa ja valtuustoaloitteita tehty monista asioista puolueen tukemana.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #4

Mikset kirjoita näistä tekemistänne asioista blogeja?

Katselin sinunkin blogejasi otsikkotasolla. Yhtään mainintaa en tämän kaltaisesta poliittisesta toiminnasta huomannut.

Rintala, lue Kostiaisen blogi ja katsele omia ulostulojasi. Onko minun tai Kostiaisen vika, että näemme puolueenne erilaisena kuin mitä se sinun mielestäsi oikeasti on?

Teillä on satoja valtuutettuja ja kuntien hallitusten jäseniä. Äänestäkää mielestänne hyödyttömiä ja vahingollisia hankkeita vastaan. Olkaa opposition äänenä tarvittaessa ja pitäkää poliittiset tavoitteenne esillä koko ajan.

Ajatellaan, että nostaisitte näyttävästi joka päivä yhden merkittävän sosiaalipoliittisen teon jostain kunnasta. Kun teillä on satoja valtuutettuja, nostoja syntyy varmasti. Kampanjalla nostaisitte puolueen suomalaisten huulille. Myönteisessä mielessä.

Nykyinen ulosantinne on yksipuolista.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #5

Täällä kirjoitellaan valtakunnan ja maailmankin asioista. Paikalliset jutut julkaistaan paikallismediassa. Mm. Leena Meri laittaa paikallista ja valtakunnallistakin juttua paikallislehteen noin pari kertaa kuussa. Ja muut kerran tai pari. Viimeksi oli lauantaina 11.3. paikallislehdessä juttua Hangontien liikennejärjestelyistä Hyvinkään kohdalla PS:n Arto Järvisen kirjoittamana.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #4

"Meillä PS ainakin vaikuttaa moniin asioihin ihan kotikaupungissakin :)
Yritämme estää rahojen valumista isoille firmoille ja veroparatiiseihin. Yritämme suosia lähiruokaa ja suomalaista ruokaa sekä suomalaista työtä.
Myös vanhusten hoitoon on kovasti otettu kantaa ja valtuustoaloitteita tehty monista asioista puolueen tukemana."

Ihan hyviä asioitahan nämä ovat.

Valitettavasti blogistin esiin tuomat puoluetoverienne sisu- tempaukset eivät näiden hyvien asioiden ajamista millään tavoin edistä.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #10

"Valitettavasti blogistin esiin tuomat puoluetoverienne sisu- tempaukset eivät näiden hyvien asioiden ajamista millään tavoin edistä."

Sisu-tempaukset? Monella urheilijalla on tatuoituna sana sisu ihoonsa.

Edustajat ovat ihmisiä. Ihmiset tekevät kaikenlaista. Moni mokaa.

Pekka Iiskonmaki

''Jos mitä, niin Perussuomalaiset tarvitsevat tahdikkuutta''

Ja höpö höpö. Johan oli jeesustelua

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Siinä bloggaaja on oikeassa että vähemmällä sähläämisellä persut olisivat top3-puolue jo nyt.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Laitoin suositukseni tälle kirjoitukselle.
Toki olisi hyvä jos perussuomalaiset olisi vähemmän "Suomen sisu" puolue kuin mitä se on tällä hetkellä.

Toni Rintala

Saamelaiset ajaa saamelaisten asioita, savolaiset savolaisten, ja monet yhdistykset ajaa ruotsin kielen asemaa. Sitten on Kiinan, Thaimaan, Somalian ja vaikka minkä kulttuurin tukiyhdistyksiä. Miksi ei saisi olla yhdistystä, joka ajaa suomalaisten aseman tukemista ja parantamista?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Miksi ei saisi olla yhdistystä, joka ajaa suomalaisten aseman tukemista ja parantamista?"

Kaikki Suomen puolueet ajavat suomalaisten asioiden parantamista, sillä tavoin ne saavat äänestäjiltä kannatusta.

Vain yksi puolue Suomessa ajaa suomalaisten etua muunmaalaisten etuja polkemalla ja muunmaalaisista ihmisistä mitään piittaamatta, kuten se Rumppi sielä ameriikassa.

Vaikka ne ameriikkalaiset on niin kovin ihastuneita siitä rumpista ja siitä kun se jahtaa neekereitä ja mehikaaneja ja kaikkia persläpimaita, niin suomalaiset ei oikein ole tästä politiikasta olleet ihastuksissaan, paitsi jotkut suomalaiset.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #21

"Vain yksi puolue Suomessa ajaa suomalaisten etua muunmaalaisten etuja polkemalla"

Mikä puolue tämä on? Kokoomus? Keskusta? Kristilliset?

Ne ovat ainakin ilmoittaneet, että vain Suomen kansalaisella on laajempia oikeuksia ja etuuksia Suomessa. Muiden etuja ja oikeuksia on minimoitu. Etenkin niiltä, jos ovat tulleet EU:n ulkopuolelta.

Vai minkälaista polkemista nyt tarkoitat?

"Älä ole aasi, vaan suosi suomalaista"
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/11/25/tietoisku...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

"Vai minkälaista polkemista nyt tarkoitat?"

Vähättelyä, pilkkaamista, ihmisarvon kyseenalaistamista, vihapuhetta

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #24

"Vähättelyä, pilkkaamista,"

Miten tämä ilmenee?

"ihmisarvon kyseenalaistamista"

Miten tämä ilmenee?

"vihapuhetta"

Kritiikkiä saa aina esittää. Ja mielipiteitäkin. Sehän on vain hyvä, että siihen on oikeus ja että sitä oikeutta myös käytetään?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

"Kritiikkiä saa aina esittää. Ja mielipiteitäkin. Sehän on vain hyvä, että siihen on oikeus ja että sitä oikeutta myös käytetään."

Kritiiki, kenties vihainenkin on paitsi laillista, niin myös paikallaan, toisen blogistin esittänää mielipidettä kohtaan, tai politikon poliittista katsantokantaa kohtaan, mutta kenen tahansa ulkopuolisen yksityisen ihmisen umpimähkäinen haukkuminen kansanryhmään kuulumisen perusteella on pelkästään raukkamaista ja iljettävää.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #29

"mutta kenen tahansa ulkopuolisen yksityisen ihmisen umpimähkäinen haukkuminen kansanryhmään kuulumisen perusteella on pelkästään raukkamaista ja iljettävää."

Urheilussa tämä kuitenkin sallitaan ja on ihan normaalia. Siis kansanryhmä korvataan vaan joukkueella.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

"Urheilussa tämä kuitenkin sallitaan ja on ihan normaalia. Siis kansanryhmä korvataan vaan joukkueella."

Melko eläimellistä touhua sekin on.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #30

Ajatteletko poliitikkona kansaa tuolla tavalla? Osa kansasta on vain toista joukkuetta?

Missä urheilujoukkueessa olet kuullut sellaista, että vastustajaa haukutaan tai solvataan? Itse seuraan läheltä kahta joukkueurheilua. Kummassakaan vastustajia ei pidetä iljettävinä tai vastenmielisinä.

Blogisti pyysi, että Persut oppisivat tahdikkuutta. Näyttää siltä, ettei toiveeseen vastata. Ehkä Kostiaisen tulee etsiä poliittista kotia jostain muualta.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #40

"Missä urheilujoukkueessa olet kuullut sellaista, että vastustajaa haukutaan tai solvataan? "

Mitä nyt olen käynyt katsomassa jalkapalloa, jääkiekkoa, pesäpalloa, koripalloa,..
Viime vuosina on toki sikakatsomon toiminta siistiytynyt.
Mutta ammattilaisurheilussa tuota käytetään joka päivä vastustajan hiillostamisessa.

"Kummassakaan vastustajia ei pidetä iljettävinä tai vastenmielisinä."

No tämä taas on ihan eri asia! Ei missään lajissa pidetä vastustajia tuollaisina.

Tietysti joku voi pitää tätäkin kansaa vastenmielisenä, kun se tappaa kaikki saarelleen tulijat:
https://www.stara.fi/2016/11/01/maailman-eristayty...

Mutta silti tuo tapa sallitaan. Jopa suojellaan. Miksi?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #29

Ja mitähän Arvokin just parhaillaan tekee? Sitä "iljettävää"!

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #23

Vain älyllisesti aasit suosivat suomalaista jos maksavat enemmän tuotteesta, joka on kalliimpi sekä laadultaan huonompi kuin kilpaileva tuote. Silloin lopetetaan tuotekehitys ja syödään kilpailukykyä eikä ole markkknoita ulkomailla.

Suomalaisuus ei ole sen parempaa kuin ruotsalaisuus eikä suomalainen ole sen parempi kuin norjalainen kansallisuuden perusteella.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #35

"Vain älyllisesti aasit suosivat suomalaista jos maksavat enemmän tuotteesta, joka on kalliimpi sekä laadultaan huonompi kuin kilpaileva tuote."

Onneksi suomalainen laatu on lähes aina parempaa kuin muu. Ei kukaan ole niin aasi, että ostaa mätää perunaa vain siksi, kun se on suomalaista ;)

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Blogistin kirjoituksessa on totuuden siemeniä. Persuilla on hyviä edustajia, niin valtakunnan politiikassa kuin kuntatasollakin ja se on taivaan tosi et möläytyksiä tulee. Onko ne sitten tahallisia vai tahattomia, en jaksa analysoida. Mutta totuudessa niitä on tehtävä, kun vastaavia toisella muodolla tekevät kilpailijatkin. Vihreissäkin ammutaan jatkuvasti sen verran yli, ettei totuus edes kiinnosta.

Suomalaiset ovat erillaisia, toiset vetää uusilla autoilla puku päällä ja toiset taas vanhalla Toyotalla verkkopaita päällä. Mutta kaikki tarvii oman edustajansa ja puolesta puhujan. Minä en ainakaan häpeäsi koskaan sitä että pidän oman äänestäjieni puolta tavalla jota he ymmärtävät. Jonkun se on juntinkin puolia pidettävä, toiset pitää sitä ylpeydellä, vaikka toisten mielestä se ei ole media seksikästä.

Joidenkin mielestä Persut ja Persujen kannattajat on tyhmiä, mutta vaikka näin olisi, niin viisaatko tässä maassa saa vain elää?
Jos joku on omasta mielestä viisaampi kuin Persu edustaja, niin nauttikoon siitä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllä täällä saavat kaikki elää. Olisi kuitenkin toivottavaa, että yhteiskunnallisiksi vaikuttajiksi valikoituisi niitä viisaita. Se on meidän kaikkien etu. Onneksi älykäs voi kehittyä viisaaksi. Esimerkiksi puheenjohtajanne kohdalla on pieni toivon kipinä olemassa. Ilmeisen älykäs hän on ja näyttäisi kehittävän pikkuhiljaa myös viisautta. Toivottavaahan toki olisi, että tuo viisaus kasvaisi ennen kuin on kärkipaikalla. Parempi kuitenkin myöhään, kuin ei milloinkaan. Varapuheenjohtajiston suhteen en kuitenkaan elättele suuria toiveita.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Varapuheenjohtajiston suhteen en kuitenkaan elättele suuria toiveita."

Tästä olen samaa mieltä, mutta onko Halla-aho kehityskelpoinen vaikka onkin älykäs?
Siihen asettaisin vielä kysymysmerkin.

Nuoruuden radikaalisuus voi tosin kadota, mutta tuleeko viisaus tilalle?

Pelkään että eräs niistä toivottomista perussuomalaisten varapuheenjohtajista syrjäyttää Halla-ahon pois pallilta, ennenkuin se viisaus ennättää tarpeeksi kehittyä.

Pekka Iiskonmaki

#13
Suomessa lähes kaikki poliitikot ovat yhden asian ihmisiä.

Silloin ei tule valmista mistään.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Halla-ahon maailmaan ei kerta kaikkiaan mahdu muita teemoja kuin maahanmuutto. Näin yksipuolisella linjalla ei juuri tulevaisuutta ole.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #22

Halla-aho on äärioikeistolainen kaikessa ääneskäyttäytymisessään ja ajaa vain veroparatiisien etuja kansallisia etuja vastaan. Hän ei vaan puhu siitä puolesta eikä media seuraa sitä.
Persut on äärioikeiston huiputus köyhiä vastaan. Kaiken maailman kuohuttavalla juopporetkuilulla tai rasismilla saadaan köyhät unohtamaan että heidän intressejään ajaa esim perinteiset vasemmistopuolueet.
Persut ottaa köyhiltä ja antaa ideologista hömppää tilalle. Tietoisesti.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #31

Halla-Aho taisi todeta, että köyhät eivät tarvitse veronalennuksia, kannatusta pitää hakea keskiluokasta.

Siitä sitten voi ponnistaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"jonkun se on juntinkin puolia pidettävä, toiset pitää sitä ylpeydellä, vaikka toisten mielestä se ei ole media seksikästä."

Rupesi kovasti tämä naurattamaan, ei mitenkään pahantahtoisesti. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomi tarvitsee persuja, se on ihan totta, eihän huumoria ole koskaan liikaa. :)

Mihin sitten Suomi persuja tarvitsee, no oppisitiopolitiikka on nykyään melko vaisua, ja kun persut nyt sitä vuosikaudet harjoittelevat, niin ehkä sitten sekin terävöityy.

Päätöksiin ja Suomen asioiden hoitamiseen persuja voi osa kaivata, mutta se tie on tukossa.

Ajatelkaapa kuinka tylsä olisi tämä usarinkin blogialusta ilman persukirjoittajia, eli persuilla on tehtävänsä, ei päätöksenteossa, mutta viihdyttämässä meitä muita, tälläkin alustalla.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Yhden asian Ritalakaan ei kirjottaisi mitään.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Esimerkiksi minä olen maltillisen maahanmuuton kannattaja. Kanssani erimieltä olevat ovat maltittoman maahanmuuton kannattajia.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Aivan oikein. Yhteisten asioiden hoito on arvokasta eikä räävittömyyden estradi.

On ihan posketonta että PS presidentinvaaliehdokas kampanjoi vihapuheiden puolesta ja silittelee päähän kaikenlaista räyhäporukkaa, ja hänen pitäisi edustaa sitä hienostuneinta osastoa puolueestaan. Vähän jo huolestuttaa, millaisen paletin Halla-aho täräyttää eduskuntavaaleissa. Jos pidäkkeitä ei ole, se tosin jossain vaiheessa puree omaa jalkaa, kuten tässäkin ketjussa on todettu.

Ihmiset väsyvät öyhöttämiseen, varsinkin jos pitäisi saada jotain järkevää aikaiseksi yhteistyöllä.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Minä taas ootan mitä propagandaa Touko tuo tullessaan. Meidän vaalipiirissä löytyy jo oma Huhtala, miltä voi odottaa ihan mitä sattuu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei se nyt niin ihmeellistä ole, että persuilla on hieman poikkeava todellisuudentaju, heidän tietolähteenään toimii Suomen uutiset ja mv-lehti.

Kyllä noiden lukemisesta sekoaa jo hieman tavallisempikin tallaaja. :)

Persujen logiikallahan he voittivat presidentinvaalitkin, joten he elävät kyllä jossain rinnakaistodellisuudessa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Katsoin juuri dokumentin Kiinan kulttuurivallankumouksesta, tässä monikulttuurisuusideologiassa on paljon samaa, kummassakaan ei ollut mitään järkeä eikä todellisuus puoltanut kumpaakaan ideologiaa. Ehkä ne jotka eivät kykene ajattelemaan omilla aivoillaan lähtevät näihin järjettömyyksiin mukaan yhteiskunnan, siis vallassaolevien poliitikkojen ja median painostuksesta ja aivopesusta. Monia muitakin järjettömyyksiä on historiassa tapahtunut, niitä lähinnä kirotaan tänä päivänä.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

En vetäisi kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä dokumentista, joka käsittelee aivan toisenlaisen kulttuurien ja näkemyksien maata. Suurin osa länsimaalaisista ei tajua aasialaisten kansojen kulttuureja ja/tai näkemyksiä.

Kulttuurit ja näkemykset ovat erilaisia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei kyse ole kulttuureista tai tapahtumista vaan siitä miten jotkut ihmiset saadaan mukaan kaikenlaisiin järjettömyyksiin ihan kulttuurista riippumatta.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Ei tarvitse.

Ammattipöyristyjät ja -loukkaantujat tarvitsisivat parempaa sietokykyä ja suhteellisuudentajua.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

JK: "Jos mitä, niin Perussuomalaiset tarvitsevat tahdikkuutta"

Jokaista jäsentä myöten sen perustosiasian sisäistämisen, että jokainen ihmisolento riippumatta etnisestä alkuperästä, sukupuolisesta suuntautumisesta, poliittisesta katsantokannasta ja mistään muustakaan on samanarvoinen ihminen. Mitä teet (kenelle tahansa) toiselle, sen teet itsellesi (ja tässä teko on myös sana, ajatus, tekemättä jättäminen ja niin edespäin).

Toimituksen poiminnat