JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Miksi paperittomia tulee Suomeen?

Hyvin lyhykäisesti sen takia, että täällä on myönnetty turvapaikkoja ihmisille, jotka ovat sen saamisen ehdot täyttäneet. Tieto tästä on sitten levinnyt lähtömaissa, mutta samalla ei ole muistettu tai haluttu kertoa sitä, että turvalliselta alueelta tai jopa kokonaan turvallisesta maasta saapuva ei sitä täältä saa.

Kun sitten näitä ns. kokeilijoita on tullut maahamme, ovat he “hukanneet” paperinsa, samalla toivoen, että voisivat turvapaikan saada. Kun sitten näin ei käykään (Migri tutkii asiat & tapaukset), niin sitten päädytään paperittomaksi Suomeen. Papereista kun kävisi ilmi, että tulee todellisuudessa turvalliselta alueelta tai turvallisesta maasta.

Jotkut – tosin harvat Suomessa – ovat nähneet tämän bluffin, toiset ovat vielä siinä uskossa, että ovat hädänalaisia ja avun tarpeessa – jota he tietty voivat nykytilassaan olla Suomessa. Siksipä palautuslento lähtömaahan olisi varmasti se paras paikka heille. Tämä on myös Suomen virallinen politiikka tällä hetkellä.

Olisiko totuudellisen info-kampanjan aika lähtömaiden sanomalehdissä ja sosiaalisessa mediassa siitä, millä ehdoin Suomeen (Eurooppaan) voi tulla, ja millä ei? Se säästäisi kaikkien osapuolten aikaa ja rahaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Olisiko totuudellisen info-kampanjan aika lähtömaiden sanomalehdissä ja sosiaalisessa mediassa siitä, millä ehdoin Suomeen (Eurooppaan) voi tulla, ja millä ei? Se säästäisi kaikkien osapuolten aikaa ja rahaa."

Tämä on hyvä ehdotus. On ihme, ellei tätä ole jo tehty. Nyt laittomat "matkatoimistot" haalivat asiakkaita katteettomin lupauksin.

Jos näin tehtäisiin, ei arkkipiispan tarvitsisi kirjoitella lehdessä (HS tänään), miten huonosti täällä tulijoita kohdellaan kun ei anneta turvapaikkaa paperittomille ja kielteisen päätöksen saaneille.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Mäkinen on tyypillinen vasemmistolainen siinä mielessä, että ei ajattele kustannuksia ja muita seuraamuksia.

Mäkisen logiikalla jokaiselle Suomeen saapuvalle tulisi antaa turvapaikka, jos hän sitä vain haluaisi. Minkälaisen viestin hän lähettäisikään tällä?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Jalat ovat tukevasti irti maasta...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Sipilähän voisi uudelleen tiedottaa.

””Älkää ottako edellistä viestiä vakavasti.
Oikeasti : Ei asuntoa, ei duunia, lunta talvella ja ruokakin on ihan paskaa. ””

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Sipilä ei todellakaan tyytynyt huijaamaan pelkästään suomalaisia, vaan huijasi myös ulkomaalaisia - melkomoinen "mies" pääministeriksi. Koulutuksista ei leikata (leikataan sittenkin), työttömyysturvasta ei leikata (leikataan sittenkin), asuntoa mieheltä löytyy pakolaisille tai sitten ei kuitenkaan... jne. jne.

Vastapainoksi yritystuista leikataan (ei leikata sittenkään, ei käytännössä mitään, ylläripylläri, mutta jaksoiko joku yllättyä?). "Tulos tai ulos" (no ei mene Sipilä ulos, koska maalitolppia voi aina siirtää.. nyt höpsöilee sitten kunniapuheenjohtajansa kanssa eli sirkushuveja ) jne. jne.

Työllisyystilastot voi parantaa siirtämällä porukkaa vaikka eläkkeelle; sinänsä sen hyväksyn siinä määrin mitä hallitus teki. Tahi tempputyöllistämisellä tahi siirtämällä työttömät karensseilla tai muuten mm. sossan rahoille (tosi "ihmeellisesti työttömyys paranee", vaikkei toki parane, vaan työttömistä tuli esim. sossan tuilla eläviä, mutteivät vain näy enää työttömyystilastossa.. tuoko olisi parannus??). Tai edelleen wanha-kunnon-konsti 9€/päivä, joka varmaan on jonkun mielestä jonkinlaista kapitalismia eikä johda väärinkäytöksiin.. tottakai johtaa. Jne. jne. jne. Konstit on monet. Mikäli joku vähänkin kiero firma saa 9€/päivä henkilön itselleen, niin why not. Olen tuskin ainoana huomannut miten "yllättäen" vakituista paikkaa ei tulekaan, vaan seuraava 9€/päivä henkilö astuu tilalle. Noinhan ei kuulemma pitäisi käydä, mutta käypi silti.

Pelimiehiä Sipiläkin siis ja harvempi sitä kansalaisista wanhoja muistaa... poliittinen muisti on useimmilla lyhyt. Ehkä kansalaiset sitten ansaitsevat tällaisen, mutten oikein haluaisi siihenkään uskoa. Kyllä tässä moni parempaa ansaitsisi, mutta monikaan ei kuulu sisäpiireihin.

********************
Kokoomus on itse asiassa vielä paljon paljon kepua parempi noissa peleissä. Ihan uusimpana vain .. ei tuossa mitään uutta tosin ole, noin se toimii:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005549554.html

Itse uskon kepun romahtavan lähivuosina, mutta Kokoomus se vain taitaa porskuttaa jatkossakin. Ihailla täytyy noita verkostoja, vaikka moraali onkin usein täysin kadoksissa.

Toimituksen poiminnat