JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Euroopan unioni & yhteinen puolustus – enemmän kuin osiensa summa?

On puhuttu paljon Euroopan yhteisestä puolustuksesta, jopa liittovaltiosta. Äkkiseltään tämä kuulostaa mahtipontiselta, ja myös Suomi on kiinnostunut siitä, etenkin jos sitä kautta saataisiin Naton tapaiset turvatakuut (muiden maiden apu) kriisin sattuessa kohdalle. Näin etenkin, kun Natoon ei ilmeisesti voida mennä, mutta EU:ssa kuitenkin ollaan.

Mutta onko puolustusyhteistyö tai liittovaltio kuitenkaan todellisuudessa enemmän kuin osiensa summa? Vaikka näissä malleissa “poolattaisiin” resursseja, jopa veroja yhteiseen kirstuun, niin olisiko Euroopan yhteinen puolustus loppupeleissä enemmän kuin vaikkapa Saksan ja Ranskan puolustus?

Suomi voi seistä – jos se vain niin haluaa, yksin Kristuksessa, kuten talvisodan päivinä. Tällä tavoin se voi kestää minkä tahansa uhan. Niin sanottu Tukholman profetia vuodelta 1984 kertoo, että “Länsi-Saksasta” ei tule apua Venäjän hyökätessä, sillä sen armeijat ovat lyöty ja hajallaan. Siksi ulkopuoliseen, "eurooppalaiseen" apuun ei kannata luottaa kriisin sattuessa.

Olisi mielestäni naiivia ajatella, että kriisin sattuessa Venäjä etenisi pelkästään Suomeen. Se tulee sotimaan monilla rintamilla. Erityisesti Keski-Eurooppa, Saksan etupiiri, tulee olemaan kuumaa aluetta. Riittäisikö sieltä joukkoja Suomeen? Epäilen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Olisi mielestäni naiivia ajatella, että kriisin sattuessa Venäjä etenisi pelkästään Suomeen."

Juuri näin. Venäjä ei voisi käyttää armeijansa koko vahvuutta Suomea vastaan, jolloin Suomen armeijalla olisi riittävästi voimaa voittaa tänne hyökkäävät joukot. Mutta miksi olettaa, että Venäjä haluaisi sotaa?

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kiitos kommentistasi, Juhani.

Kehoitan tutustumaan tuohon Tukholman profetiaan. Se avaa sitä miksi Venäjä tulee Suomeen sitten kun sen aika on.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No mitäs tässä nyt enää puolustautumista edes yrittämään, kun ihan Raamattu ja profetiat kertoo että Suomi miehitetään. Siinä mitään mahda, kun on monen vuosituhannen takaiset ennustukset, plus tietenkin joku profetia 80-luvulta lisänä. Ja jos taas pelastuu yksin Kristuksessa, niin siitä vaan sitten rukoilemaan niin perkeleesti ja idän pojan aseetkin muuttuvat kukkakimpuiksi uskon voimalla.

Armageddonia ja viimeisiä tuomioita vaan odottelemaan.

********************************

Eikös Ilmestyskirjan hommien jälkeen monien uskovien mielestä tule se kaiken kattava "globaali valtio", kun ei ole enää maan rajoja missään eikä valtioitakaan? Eli jumala on loppupeleissä globalisti (globaali hallinto mielessä). Riippuu tietenkin keltä uskovaiselta ryhmältä kysäisee tulkinnat. Haiskahtaa kyllä vähän teokratialtakin tuollainen globaali kaiken kattava uskovainen valtio .. ja vielä jumala kuninkaana eli monarkiaakin pukkaa. Plus tietenkin vääräuskoiset tapetaan (tai helevettiin riippuen taas tulkinnasta)... tyypillistä itseään täynnä oleville auktoriteeteille ettei "vääriä" henkilöitä tahi mielipiteitä suvaita, vaan ne eliminoidaan.

Melekomoista meininkiä siis odotettavissa. Suattaapi olla kapinoitsijoitakin tuollaista tavoitetta vastaan
;)

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #3

Olet, Rami, kohtuullisen hyvin perillä asioista. En neuvoisi lähtemään Herraa vastaan. Siinä pelissä et tule voittamaan.

Mitä tulee mainitsemaasi "globaaliin valtioon", niin käsittääkseni tuhatvuotisessa valtakunnassa kansat palautetaan siihen loistoon, jossa niiden tulisi olla, ja Jeesus hallitsee niitä Jerusalemista käsin. Silloin kaikki maat ja kulttuurit ovat omilla paikoillaan, täydessä loistossaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #4

Jaahas. En kyllä ole noin väkivaltaan taipuvaisista ja muutenkin pikkumaisista "herroista" kamalasti pitänyt. Enkä nyt jaksa mielikuvitusolennoista väittelyä kyllä jatkaa tätä viestiä pidemmälle. Olen helluntailaisten ja jehovan todistajien ja ties kuinka monien muiden ennustuksista kyllä ihan suht hyvin tietoinen. Näppärä tapa huijata ihmisiä tuollainen uskonnon käyttö.

Tuo uskomus "kaikki maat ja kulttuurit omalla paikallaan" on kyllä vaikea sijoittaa ... eli jonkinlainen nationalismin ja uskonnollisten profetioiden yms. sekoitelma - jännä luomus kerta kaikkiaan. Yleensä uskotaan siihen globaaliin planeettamalliin, missä ei enää valtioita ole, vaan kaikki nätisti yhden johtajan komennossa ja sitä palvotaan aamuin illoin. Ja leijonatkin oppivat tekstejen mukaan syömään ruohoa sekä leikkivät lampaiden kanssa ja muuta kivaa eli sopii vegaanillekin... oletan että ihmistenkin pitää opetella kokonaan kasvissyöjiksi tai ottavat ravinnon ilmasta .. tahi mikä lieneekään oikeaoppinen näkemys tuossa kohtaa.

Ennustusten toteutumista odottavan aika lienee pitkä...
Ovat näköjään saaneet sinut napattua, mikä porukka lieneekään kyseessä. Parantumisia.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #5

1. kor 1:18
"Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima."

Toimituksen poiminnat