JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Suomen kansan tie – synnistä toiseen, vaikeudesta toiseen

------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Metafyysinen yhteys epäkristillisten päätösten ja koko kansalle tulleiden rangaistusten välillä on ainakin hengellisesti sokeille vaikeasti näytettävissä. Parasta olisi kertoa etukäteen tarkasti, millainen rangaistus tulee. Jos siis sattuisi näkemään sen yhteyden jo etukäteen.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Hyväksyttiin naispappeus. Onko jotain moittimista naispappien osaamisen suhteen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jumala rankaisi Suomea siitä lamalla.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Rankkaa.... aika pirullinen tuo jumala tuntuu olevan, mikäli noin toimii - suorastaan helvetistä koko jätkä ja monen muun tekemänsä synnin lisäksi aivan ilmeinen sovinistisika.

**************

Löysin kyllä porsaanreiän tuosta Kostiaisen tekstistä, koska naispappeudenhan ovat hyväksyneet Suomessa vain luterilaiset. Eli summa summarum älä ole luterilainen, vaan eroa nopeasti kirkosta, jotta sinä herra jumalan kiroukselta välttyisit, etkä enää tuhon teitä kulkisi, amen. Se oli ilmainen vinkki mikäli Kostiainen pelotteli sinut henkihieveriin. Mutta halutessa lukija voi lähettää minulle myös rahaa kiitoksena siitä että autoin häntä pääsemään eroon jumalan kirouksesta luterilaisia kohtaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Minulle alkoi tulla ensimmäistä kertaa krapuloita 1990-luvulla. Ensin ajattelin että syynä saattaisi olla, että neljänkympin paalu meni ohi tai että mahdollisesti join enemmän kerralla kuin ennen. Kiitos, nyt tiedän, että krapulat ovat seurausta synnistä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mitähän syntiä Suomi oli tehnyt ennen 30-luvun loppua?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Naiset alkoivat käyttämään hiihtohousuja.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

--Vuonna 1889 uudistetun rikoslain mukaan kaikki muu paitsi avioliitossa harjoitettu puolisoiden välinen seksi oli edelleen rikos. Naimattomien henkilöiden välinen seksi dekriminalisoitiin vuonna 1926. Tuolloin kuitenkin jätettiin rangaistavaksi raskaammanlaatuinen salavuoteus eli se, kun naimattomien välinen sekaantuminen on tapahtunut väärinkäyttämällä valta- tai auktoriteettisuhdetta tai naisen turvatonta tilaa.[5] Naimisissa olevien henkilöiden osalta avioliiton ulkopuoliset seksisuhteet säilyivät rikollisina vuoteen 1948, jolloin huorinteko poistettiin kokonaan rikoslaista.

Kekkonen oli Jumalan rangaistus!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Aviorikos" -käsite säilyi kuitenkin 80-luvulle asti. Sitä ennen oli vaikea saada avioeroa ilman aviorikosta. Sanktioita ei toki sellaisesta muutoin laissa enää ollut määrätty.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Saa nähdä onko uudella avioliittolailla vaikutusta Väyrysen kohtaloon ja vähän Suomen kansakin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Mitä seuraavaksi? Äitiyslaki hyväksytään ja kansanedustajien sopeutumiseläke poistetaan. Talouskasvu jatkuu ja saan palkankorotuksen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Hyvin herättävä kirjoitus! En kuulu kirkkoon, mutta taidanpa liittyä johonkin katoliseen seurakuntaan, vai onko sellaiseen jotkin pääsykokeet, en tiedä. Silloinhan saa elää viikot kuin pellossa, kunhan sunnuntaina käy jollekin 25-vuotiaalle miesneitsyelle tunnustamassa syntinsä.

Juutalaisuus olisi yksi mahdollisuus, mutta se taitaa sattua...Toisaalta, juutalaiset eivät tunne Saatanaa lainkaan (kirjoitetaanko isolla, taitaa olla erisnimi). Kuulemma mainitaan vain jossain tarustossa. Eli katolinen pappi oli rabbilta kysynyt joskus aikojen alussa, että tunteeko tämä Saatanan. Rabbi vastasi siihen, että oikein hyvin, hän on naimisissa Saatanan siskon kanssa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Juutalaisia ei perinteisesti lasketa kristittyihin - tosin monet kristityt porukat eivät muitakaan kristittyjä porukoita sulata. Mutta mikäli mormonitkin kelpaavat, niin siinä on mahdollisuus joka pojalla ja tytöllä loppuvaiheessa edetä itsekin jumalaksi. Kehitystasoja siis riittäisi seuraaville miljardeille vuosille itse kullekin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Sellaistako väitin, että juutalaiset olisivat kristittyjä? Jos ei ole Saatanaa niin ei heillä ole Kristustakaan, josta kai tuo sana johdetaan.

Taidan pysyä Laozin oppilaana.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #15

En niin tarkkaan katsonut eikä väliäkään. Suhtaudun vähän huumorilla tähän blogiin ja sinälläänhän huumoriakin elämässä tarvitsee. Piristävä kirjoitus siis (tämä Kostiaisen oma), vaikka kirjoittaja taitaakin olla turhankin tosissaan asiansa suhteen.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #15

#15.

Tarkoittiko Jussila todellakin, että sana Kristus on johdettu sanasta Saatana?

Vai mitä Jussila aforismillaan Laozin oppilaana tarkoitti? Selitä meille, opettaja.

PS. Olisi kiinnostavaa kuulla laoz-opin määritelmä noin niinkuin pähkinänkuoressa.. :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

Marttila, kieli hiukan hakusessa, vai? Lue uudestaan, hitaasti.

"...ei heillä ole Kristustakaan, josta kai tuo sana johdetaan."

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #35

Hakusessapa hyvinkin.

Nimittäin sujuva kirjallinen ilmaisu Jussilalla - tällä kertaa.

"..Kristustakaan, josta kai tuo sana johdetaan". Niin mikä sana?

Edellä kirjoitit Saatanasta. Vai tarkoititko sittenkin kryptisellä sanajärjestykselläsi kristittyjä. OK, ymmärrän, tai ainakin yritän.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #37

Kyllä, olenkin havainnut tiettyä kognitiivista disturbanssia kommenteissasi. Johtunee lektyyristä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

En selitä. "Ei helmiä sioille", sanotaan Sanassa tai jossain Valituissa Paloissa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #38

Nyt käydään Max levolle. Aamulla voi avautua uusia ja parempia näköaloja.

Ollaan sellaisia perusoptimisteja, jookos? :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #41

Noin alentuvasti voi kirjoitta vain joku pelle maallikkosaarnaaja. Hyvästi, kukaan ei kaipaa sinun "mielipiteitäsi", niillä ei ole edes viihdearvoa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

Marttilan kannattaa tutustua Laozin ajatuksiin. Ne ovat ajalta paljon ennen sitä, kun raamattu koottiin erilaisten lammas- ja vuohipaimenten nuotiokertomuksista.

Laozilla ei ollut harhoja, ei puhuvia käärmeitä, ei palavia pensaita eikä kuolleista herättämisiä. Laozi ei pelännyt elämää eikä kuolemaa, niin kuin kristityt tekevät, ja ahdistavat lapsia omilla peloillaan ja harhoillaan.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #46

En tiennytkään, että kiinalaisten legendojen satuolento Laozi on sama kaveri kuin Laotse, joka nimitys on vanhastaan jo koulukirjoista tutumpi taolaista pakanuutta symboloiva uskomushahmo.

"Kansan legendojen mukaan hänen äitinsä tuli raskaaksi katsoessaan putoavaa tähteä, hän pysyi kohdussa 62 vuoden ajan ja syntyi kun hänen äitinsä nojasi luumupuuta vasten. Niinpä hän olikin syntyessään aikuinen mies, jolla oli harmaa täysparta ja pitkät korvalehdet, joita on pidetty viisauden ja pitkäikäisyyden symbolina. Muissa versioissa hän syntyi uudelleen noin kolmessatoista reinkarnaatiossa Fu Xin ajoilta lähtien; viimeisessä inkarnaatiossaan Laozina hän eli 990-vuotiaaksi ja matkusti Intiaan paljastamaan Taon."

"1900-luvun puoliväliin mennessä tutkijat olivat saavuttaneet konsensuksen siitä, että Laozin historiallisuus oli epätodennäköinen tai sitä ei voitu todistaa". Wikipedia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #48

Sorry, taolaisuus ei ole uskonto. Se, että raamatun Jeesus olisi ollut koskaan olemassa, on täysin todistamatta. Mooseksen seikkailut erämaassa eivät niinikään saa tukea arkeologiasta.

Noin kolmen tuhannen uskonnon silmissä Marttila on pakana.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mitä hyvää Suomi teki 70-luvulla, että palkkana saimme Jori Kostiaisen johdattajaksemme?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Suomi poisti sanansukupuolisten aikuisten keskinäisen fyysisen hellyyden rikoslaista sen perustuessa molemminpuoliseen hyväksyntään.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Roomalaiskirje 1:18 "Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa,"

Luehan Markku Toivonen tarkoin tuo roomalaiskirjeen 1.luvun loppuosa niin ymmärrät, mikä aiheuttaa Jumalan vihan. Kaikki arvonanto rikoslaille, mutta Jumalan laki Uudessa Testamentissa meille ilmoitettuna ei ole rikoslaista riippuvainen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #22

Rikoslain kautta saa ainakin jonkinlaista oikeutta, jumalan laki on juuri sitä mielivaltaa, jonka takia lainsäädäntö kehittyi. Moraali meillä oli jo paljon ennen kristinuskoa.

Marttila, paljastit kommentillasi arvosi ihmisenä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #36

Niinhän se on, etten voi palvella Jumalaa ja mammonaa (tai Jussilaa).

"Ei kukaan voi palvella kahta herraa; sillä hän on joko tätä vihaava ja toista rakastava, taikka tähän liittyvä ja toista halveksiva. Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa." Matteuksen evankeliumi 6:24

"Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija." Galatalaiskirje 1:10

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #40

Marttila, olet selkeä esimerkki siitä, että inhimillisyys ei tule ainakaan kristinuskosta, vaan on aina edeltänyt sitä.

Kunhan nyt lainailet raamatunlauseita, kun omia ei ole.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Miksi Jumala panee Suomen tekemään sellaisia syntejä? Onko hän sadistinen rankaisija? Raamatussa nimittäin sanotaan, ettei hiuskarvakaan katkea ihmisen päästä Jumalan niin tahtomatta.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Jumala on antanut jokaiselle ihmiselle vapaan tahdon ja ratkaisuvallan.

Asian tekee vakavaksi se, että ihminen vastaa teoistaan Jumalan edessä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, yksilö, mutta että koko kansakuntakin?
Monet yksilöt, jotka vastustavat oman kansakuntansa päätöksiä, ovat syyttömiä. Eikö Jumala tätä ymmärrä?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #24

"Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä." Sananl.14:34

Suomen kansa saa sellaiset päättäjät kuin se ansaitsee. Demokratiassa voidaan kansakunnan päätöksistä luonnollisesti pitää vastuussa kansalaisia; heidän moraalisia käsityksiään ja arvomaailmaansa. Eli, kansakuntaa kohtaa se rangaistus, minkä enemmistö ansaitsee. Ehkä hieman kömpelösti ilmaistu, mutta noinikkään se menee.

Aivan ilmeistä on se, että viime sotien aikana meitä kansakuntana varjeli suuri rukoilijoiden määrä kansalaisten keskuudessa. Jumala kuulee rukouksia. Nykyään meno maassamme on voittopuolisen sekulaaria, jumalatonta ja räävitöntä. Ei hyvä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #25

Tutkimuksissa ei ole osoitettu, että rukouksista olisi muuta hyötyä kuin se, että rukoilijalle tulee hyvä mieli.

https://en.wikipedia.org/wiki/Efficacy_of_prayer

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #25

Demokratiassa voidaan kansakunnan päätöksistä luonnollisesti pitää vastuussa kansalaisia; heidän moraalisia käsityksiään ja arvomaailmaansa. Eli, kansakuntaa kohtaa se rangaistus, minkä enemmistö ansaitsee.
..........

Suomen kannattaisi sitten siirtyä diktatuuriin niin vältyttäisiin Jahven kollektiivisilta rangaistuksilta :)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #24

Niin ja sehän on varmaa, että Jumala varjelee ja pelastaa omansa. Tavalla tai toisella. Niin Jumalan sana vakuuttaa ja siihen on hyvä luottaa, vaikka mitä ympärillä olisi menossa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #26

Eli Jumala ylläpitää sijaiskärsijöitä muiden syntisyyden vuoksi. Aika julmaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #27

--Jos Jumala on olemassa, on hän sairas sadisti.

Kersantti Steiner Rautaristissä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #29

Kersantti Steinerin ja psykiatri Roposen heppoiset mielikuvat ja sinänsä hellyttävät itkupotkuraivarit ovat yhtä tyhjän kanssa Jumalan iätikestävän totuuden rinnalla.

Jumala on rakkaus:

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä."

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #27

Julmaa on Juha, tosi julmaa. Siitä on syytettävä jumalattomuutta, ei miltään osin Jumalaa.

Sijaiskärsijöitä, hmm.

Isommassa kuvassa ja laajemmassa aikaperspektiivissä kyse on uskovien kannalta tästä:

"Sillä tämä hetkisen kestävä ja kevyt ahdistuksemme tuottaa meille iankaikkisen ja määrättömän kirkkauden, ylenpalttisesti," 2.Kor.4:17

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #30

Niin, suomen kielessäkin on sanonta: "Kärsi kärsi - kirkkaamman kruunun saat!".

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #30

Julmaa on Juha, tosi julmaa. Siitä on syytettävä jumalattomuutta, ei miltään osin Jumalaa.
..........

Julma on vain se, joka julmuutta harjoittaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ropponen, pitihän Jessen velipojalle duuni hommata!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Suositukset Jorille, kun saa vedettyä jumalattomat Sanan äärelle.

Toimituksen poiminnat