JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Hallitus on ja olkoon vahva

Nykyisestä hallituksesta on nähty enneuni (ennen 2015 vaaleja), jossa pääministeri Juha Sipilä ohjastaa vahvaa urosporoa, jota käytetään vain vaativiin vetotehtäviin. Unen on tulkittu olevan enne siitä, että hallituksesta tulee vahva.

Näin on käynyt. Hallitus on selvinnyt kohusta ja vaikeudesta toiseen, ja varmasti tulee selviytymään myös jatkossa. Erityisen tärkeää tämä on siinä mielessä, että Suomi on edellisten hallitusten jäljiltä siinä kunnossa missä se on. Nykyinen hallitus pyrkii korjaamaan tätä tilannetta, parantamaan Suomen kilpailukykyä (KiKy) ja ajamaan Sote-uudistuksen maaliinsa. Samalla myös suitsitaan velanottoa.

On tärkeää, että hallitus voisi jatkaa tehtävässään myös vuoden 2019 vaalien jälkeen, jotta nämä uudistukset voidaan kunnolla toteuttaa. Ne määrittävät Suomen suuntaa pitkälle seuraaville vuosikymmenille. Vuoden 2019 vaaleissa toivoisin hallitukseen tulevan myös enemmän EU- ja maahanmuuttokriittisyyttä.

Vaihtoehtona tähän kaikkeen olisi sinisten sanoilla “punavihreä konkurssi” (teksti 1, teksti 2). Edellisten hallitusten tapaista linjaa jatkettaisiin, velkahanat avattaisiin jälleen auki, ja toivottaisiin, että jokin päivä Suomi vielä menestyisi, ilman, että sen eteen tehtäisiin mitään konkreettista. En itse näkisi tätä järkevänä politiikkana.

Kaikki tukeni ja kunnioitukseni siis nykyiselle hallitukselle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ettei vaan tuossa enneunessa olisikin ollut joulupukki ja Petteri Punakuono.

Unet ovat niin tulkinnanvaraisia ja niihin vaikuttavat unennäkijän kokemat päivän tapahtumat ja stressi ja nautittu alkoholi.

Vai oliko kyseessä päiväuni ?

Toimituksen poiminnat