JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

“Maan vaikuttavin blogipalvelu”

Otsikon mukaisesti sanotaan Puheenvuorosta. Mielestäni se on totta, ainakin lukijamäärillä mitattuna. Lukijoita blogini jutuilla on ollut jutusta riippuen jopa tuhansia, joskaan parintuhannen raja ei taida olla koskaan ylittynyt. Ei taida mikään muu alusta, Blogger tai Wordpress moiseen pystyä, vaikka niitä listataankin esimerkiksi Oikotieto.fi -palvelussa.

Hyvä taikka huono puoli näkökulmasta riippuen on se, että blogaukset eivät tunnu johtavan mihinkään tosielämän tekoihin. Ehkä mielipiteen muovaaminen tai muokkaus on se mitä siinä todella tapahtuu. Vai onko joku kuullut puheenvuorosta, joka olisi johtanut johonkin konkreettiseen, vaikkapa jonkin kansalaisaloitteen allekirjoitusten räjähdysmäiseen kasvuun? Yhden suositun puheenvuoron muistan, ja se on Aleksi Tolvasen yli 13 000 Facebook-jakoa saanut juttu.

Kommentoijia jutut saavat ihan mukavasti. Samat kommentoijat tuntuvat pyörivän jutuissani. Pienet ovat piirit täällä. Samat ovat myös kommentoijien jutut. Voisinko olla Puheenvuorosta poissa 5-10 vuotta, ja vielä täällä puhuttaisiin samoista asioista ja aihepiireistä samojen kirjoittajien toimesta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olette väärässä! Kyllä moni asia on täällä muuttunut ja muuttuu koko ajan. Muutos on aina hidasta, mutta se on varmaa.

Olen notkunut täällä kymmenisenvuotta kaikki on muuttunut moneen kertaan. Olin Vapaavuoron puolella välillä pitkän tauon Puheenvuorossa käymättä. Kyllä asiat ja jopa bloggaajat olivat parissa vuodessa muuttuneet.

Esimerkiksi Jeja Pekka ei ole täällä enää, eikä liioin Pekka S. poissa ovat Raimo Myöhänen ja Reino Tossavainen ja lukematon määrä muita vakiokalustoa vuosien varrelta kuten Vesa Hack.

Alkuun UusiSuomen hämykommentaattorit kuten Pavlovin koirat ja
AnonyMouse ottivat kantaa ahkerasti kaikkeen. Oli monia monia kestonaamoja jotka ovat jättäneet kentän useimmat useampaan kertaan, joten kyllä täällä kaikki muuttuu.

Ja mitä vaikuttamiseen tulee niin olen huomannut lukuisia kertoja kun oma kirjoitukseni on noussut joidenkin ajatusten kanssa päätöksentekoasteelle. Siirtynyt ensin poliitikkojen puheeseen ja sitten jopa eduskuntaan keskusteluun. Näin voi sanoa monen muunkin kohdalla käyneen.

Otetaanpa esimerkiksi vaikka "aktiivimalli", jos sitä ei olisi täällä niin kovasti vouhotettu, tuskin olisi noussut muuallakaan niin kovaksi puheenaiheeksi. Ei pidä aliarvioida omaa blogialustaa turhanpäiten, vaikka muutos onkin hidasta sitä tapahtuu koko ajan.

Moni on täältä lähtenyt mutta siitä huolimatta tuntuu, että kirjoittajien määrä ei juurikaan muutu, se tarkoittaa sitä että uusia on pakko tulla jatkuvasti lisää.

Näin se menee Jori. Kaikki muuttuu, vaikka yksilöt vaihtuvat. Jos haluaa vaikuttaa pitää vaikuttaa juuri niihin yksilöihin. Sinuun ja minuun.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Kyllä täällä kirjoittamalla voi vaikuttaa: http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247041-d...

Uskon myös, että muutaman pisaran olen itse lisännyt raha-automaatteihin tulevaan tunnistautumiseen, sekä perustulokeskusteluun.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Tiina Teittinen

Uskon itse tällaiseen piilovaikuttamiseen. Suomalainen on nöyrä ja vaatimaton. Vaatii todella paljon ylittää kynnys sanoa jotain. Vaikka kuinka ärsyttäisi.
Ei tarvita näkyviä tykkääjiäkään kun huomaat että viestisi etenee. Rakentavalla tavalla, oma kädenjälki näkyen, välillä näykkäistenkin. Itse olen hyvilläni tästä foorumista. Oman mukavuusalueen ulkopuolelle asettuvat näkökulmat joskus mittaavat hyvän käytöksen etikettiä. Keskustelu ja vuorovaikutus ovat kuitenkin se tärkein ja ainoa tapa edetä inhimillisissä pyrkimyksissä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Puheenvuoro toimii nykyisin Aamulehden blogien korvaajana. Tilanteesta johtuen olen luopunut oikeudestani kirjoittaa blogeja tälle alustalle. En tahdo tukea Almamediaa blogikirjoituksin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Olikin hauska pitkästä aikaa katsoa mitä Analytics oman blogin kävijöistä on tilastoinut. Näköjään olen aika harvakseltaan viimeisen vuoden aikana kirjoittanut omaa blogia. Lieneekö taisteluväsymys iskenyt.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Demokratiassa pitää pyrkiä mahdollisimman korkeatasoiseen kansalaiskeskusteluun. Sen jälkeen äänestetään ja se tuottaa vaihtelevasti oikeita ja vääriä päätöksiä.

Mutta uskoisin, että mitä paremmin opimme itse kukin tätä keskustelun jaloa taitoa, sitä enemmän demokratia tuottaa oikeita päätöksiä. Ainakin oma ilmaisutaitoni on kehittynyt tänne kirjoitellessa.

Näin ainakin teoriassa. Käytännössä demokratia vaikuttaa kaoottiselta prosessilta, mikä on turhauttavaa.

Jokatap hyvin kirjoitettuja juttuja on aina ilo lukea ja keskusteluketjut lähtevät välillä hyvään lentoon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Itselläni on myös omakohtainen havainto siitä, että ilmaisutaitoni ja asioiden jädentelykykykyni on kehittynyt huomattavasti niiden seitsemän vuoden aikana, joina olen tänne kirjoitellut.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Pisara hunajaa saa aikaan...

Katsokaapa tämän päivän 14.1.2018 Keskisuomalaisesta "Perustuslakituomioistuin saa tukea presidentiltä" -uutisointi, jossa sanotaan Niinistön todenneen Jyväskylän Muuramessa toimittajalle lauantaina 13.1.2018 näin:

"Olin asian tutkimisen kannalla joskus 1990-luvulla istuessani eduskunnan perustuslakivaliokunnassa. Sen jälkeen luovuin ajatuksesta, mutta palaan nyt alkuperäiseen kantaani".

Lisäksi tämän päivän 14.1.2018 Helsingin Sanomat kertovat oikeuskansleri Tuomas Pöystin tukevan sosiaaliturvan kehittämistä ja uudistamista. Oikeuskansleri kertoo, että se tulisi tehdä "keinoilla, jotka kunnioittavat työttömän ihmisarvoa ja osallisuuden tunnetta." Hyvin sanottu.

Ks. 8.1.2018 Kansalaisaloite.fi -palvelussa avattu "Aidosti palkitseva aktiivimalli" -aloite, ja lisää allekirjoituksesi, jos tunnet, että tässä olisi vastaus nykyisen 1.1.2018 lainvoiman saaneen aktiivimallin perustuslainvastaisuuteen:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Onpa hienoa, jos "Aidosti palkitsevalla aktiivimallilla" saamme Suomeen niin perustuslakituomioistuimen kuin oikeudenmukaisemman "Aidosti palkitsevan aktiivimallinkin"!

- "Niin maailma muuttuu, Eskoseni" - vanha sanonta. Mistä lie lähtenyt...

Juha Hämäläinen

Kyllä kirjoitukset vaikuttavat. Tietäähän tuon itsestään, kun on lukenut toisten jutuissa uutta tietoa ja teräviä oivalluksia. Ne kyllä muistaa eli ne vaikuttavat.

Toimituksen poiminnat