JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Apteekkimaksun korottamisesta

Olen miettinyt sellaista kuriositeettia, kuin apteekkimaksun (omavastuu) korottamista Suomessa. Miksi tähän oikeastaan päädyttiin? Päätöshän oli sellainen, että se sattui kaikista eniten juuri pienituloisiin.

En kristittynä usko karmaan, eikä Raamatun sananlaskuissakaan ole sellaista kohtaa, että “minkä taakseen jättää sen edestään löytää”. Jäljittäisin apteekkimaksun korotuksen syitä kuitenkin edellisiin hallituksiin. Totuushan on se, että näimme Suomessa kaiken värisiä hallituksia 1990- ja 2000-luvuilla, ja ne kaikki ottivat enemmän tai vähemmän velkaa suomalaisten piikkiin.

Sitten tuli Sipilän hallitus, joka pyrkii hallitsemaan Suomen velkaantumista ja raapimaan säästöjä kasaan. Katson näin, että nyt äänestäjät maksavat niistä päätöksistään, joita he tekivät aiemmin. Toisin sanoen, että he äänestivät puolueita ja ehdokkaita, jotka velkaannuttivat Suomea.

Oliko näin, että näihin nykyisiin säästöihin osallistuvat nyt sitten kaikki suomalaiset enemmän tai vähemmän tuloluokkaan katsomatta? Mielestäni näiden asioiden välillä on yhteys, haluttiinpa sitä nähdä tai ei.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"En kristittynä usko karmaan" Kyllä kristittykin voi uskoa karmaan, kun suodattaa siitä hindulaisen uskonnon pois. Suomalaisten ahneus ja itsekkyys on aiheuttanut pahan karman joka johtaa köyhiä kurittaviin päätöksiin. Jos suomalaiset parantaisivat tapansa ja tekisivät hyvää, karmasta tulisi hyvä ja kaikilla menisi paremmin.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Karmaa ei ole olemassa. Ei hyvää sellaista, eikä huonoa. On vain syntiä.

Siinä olet oikeassa, että suomalaisten pitäisi parantaa tapansa.

Toimituksen poiminnat