JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Case Suomen eriyttämiselle globalismista

Eriyttäminen ja lintukoto ovat vähintäänkin kummallisia sanoja tämänpäivän “globaalissa” maailmassa. Kummallisilta ne varmastikin kuulostavat erityisesti liberaalin korvissa, joka ei tunnu panevan mitään rajoja yhtään millekään.

Haluan tässä kuitenkin todistaa, että nykyisen Suomen perustus laskettiin uskonpuhdistuksen jälkeisenä aikana, ja siihen vaikuttivat sellaiset herrat kuin Martti Luther, Mikael Agricola, Kustaa Vaasa, Kustaa II Aadolf, Axel Oxenstierna, Olaus Petri, Isaacus Rothovius, Gezelius vanhempi ja nuorempi, ja Pietari Brahe. Tuohon aikaan ajoittuu myös Ruotsi-Suomen suurvalta-aika.

Sittemmin Suomen itsenäistymiseen kansakuntana vaikuttivat J.V. Snellman, Henrik Gabriel Porthan, Johan Ludvig Runeberg, Aleksis Kivi ja Elias Lönnrot.

Myöhemmin tältä pohjalta Suomessa on otettu käyttöön erilaisia järjestelmiä, kuten sosiaaliturva ja kansaneläke. Katson kuitenkin näin, että kaikki tämä on perustunut ja pohjautunut tuohon uskonpuhdistuksen jälkeiseen Ruotsi-Suomen kukoistuskauteen.

Voidaan siis sanoa, että Suomi on kehittynyt sellaiseksi yhteiskunnaksi, joka se on tänäpäivänä, aivan erityisissä olosuhteissa, Jumalan armosta ja rakkaudesta. Siksi yhteiskuntamme avaaminen ulkoiselle vaikutukselle on mielestäni riskialtista. Katson sen rapauttavan niitä perusteita, joille yhteiskuntamme on rakennettu, ja sitä kautta rapauttavan näitä maamme siunauksia, kuten sosiaaliturvaa ja kansaneläkettä.

Voimme tarjota rajoitettua apua ulkopuolisille, mutta emme kuitenkaan samalla saa luopua tai antaa periksi omasta uskostamme ja kulttuuristamme. Samoin Suomi tulee ohjata ulos erilaisista globaaleista järjestöistä, jotka pyrkivät omimaan maamme poliittista päätöksentekoa itselleen.

Suomi voi seistä verrattain itsenäisenä valtiona, kuten vaikkapa Norja, Sveitsi ja Islanti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat