JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Oikeistohallitus ja työttömyyden hoitaminen

Olen aikaisemmissa kirjoituksissani ilmaissut tukeni Sipilän hallitukselle. Mielestäni oikeistohallitus voi tehdä enemmän “oikeita asioita” maan ja kansalaisten parhaaksi kuin vasemmistovaltainen. Erityisesti tämä näkyy työpaikoissa ja talouskasvussa, joita Suomeen on lähiaikoina saatu. Vähänlaisesti, mutta kuitenkin saatu.

Myös työttömyyden hoidossa on oikeistolainen lähestymistapa käytössä – aktivointi ja sanktio epäaktiivisuudesta. Mielestäni tässä kuitenkin on menty metsään sanktion määräämisellä. Pahimmillaan se rankaisee työtöntä työttömänä olemisesta.

Kuitenkin se, että työttömien eteen tehdään jotain muutakin kuin maksetaan päivärahaa on positiivista. Työttömän aktivointi on aina hyvästä. Se osoittaa sitä, että julkinen valta todella välittää työttömän tilasta, eikä pidä häntä vain passiivisesti kortistossa. Sanktiota käyttäisin vain siinä tapauksessa, jossa työtön kieltäytyy selkeän työllistävän työpaikan vastaanottamisesta. Eli aktivointia, mutta ei sanktiota.

Mikään hallitus ei ole täydellinen, ja nykyinen on mielestäni mennyt metsään myös siinä, että on korottanut apteekkilääkkeiden omavastuuta. Erityisesti se ja tämä ns. aktiivimalli sattuu eniten niihin, joilla asiat eivät ole niin hyvin Suomessa.

Kuitenkin tiedostan sen, että hallitus on vielä “oppijan paikalla”, onhan sillä ikää vasta muutama vuosi. Siksi en lähde tekemään mitään sellaista, niin radikaalia, kuin vaikkapa vaatimaan hallituksen eroa, vaan annan sille työrauhan. Tästä voisi myös oppositio ottaa oppia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

"Kuitenkin tiedostan sen, että hallitus on vielä “oppijan paikalla”, onhan sillä ikää vasta muutama vuosi."

Maan hallitus ei ole opiskelupaikka ja toiseksi hallituksessa olevat poliitikot on touhunnut tehtäviään pidempää kuin hallituksella on ikää, ei vain välttämättä ole ollut sitä valtaa käsissään jotta olisi voinut tehdä päätöksiä, joten heikko "tekosyy".

Opposition tarkoitusta et näemmä edes ymmärrä, sen tehtävä ei ole istua hiljaa.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kiitos kommentistasi, Matti.

"Maan hallitus ei ole opiskelupaikka ja toiseksi hallituksessa olevat poliitikot on touhunnut tehtäviään pidempää kuin hallituksella on ikää, ei vain välttämättä ole ollut sitä valtaa käsissään jotta olisi voinut tehdä päätöksiä, joten heikko "tekosyy"."
-Hallitus ei siis mielestäsi saa tehdä virheitä?

"Opposition tarkoitusta et näemmä edes ymmärrä, sen tehtävä ei ole istua hiljaa."
-Onko opposition tehtävä aina hangata joka asiassa vastaan ja vaatia aina silloin tällöin eri ministereiden eroa?

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Kokoomus palaa rikospaikalleen- Aivan väärin päätetty tupo- 2007 Kokooomuksen Jyrki Kataisen tasaarvo-Tupo ratkaisu kääntyi itseään vastaan, ei mikään viisas raha alkanut tätä rahoittamaan, pääomat piiloutu ulottomattomiin-veroparatiisiin.
Nyt säästöt ja leikkaukset ovat olleet rajuja, jotka pääasiassa on kohdistunut yhteiskunnan heikompiosaisiin, sekä matalapalkka aloihin. Koska kukaan ei halua luopua "saavutetuista eduista" Valtion osuudet ovat rajusti tippuneet kunnilta, joka on johtanut velkaantumiseen.
Työttömän aktiivimalli- koko hallituksen sekä Mykkäsen ajatus on kieroutunut, että työttömien työllistyminen olisi se pää pointti tässä.

Yrittäjien menestyminen se tässä pääasia pitää olla, suomalaisen tuotteen kehittely ja markkinointi etunenässä pitää mennä. Eikä viedä valmiita suomessa kehitettyjä ja maksettuja malleja ulkomaille. Kyllä yritykset sitten kaivavat työttömät töihin, kun tarve vaatii.
Tuo aktiivimalli on hallituksen ja koko Tupo järjestelmän synninpäästö itselleen, eli jotain on tehty ja itse asia vyörytetään työttömän harteille

Toimituksen poiminnat