JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Mikä on kun maailman ongelmat eivät ratkea?

Maailmassa on laskutavasta riippuen miljoonia, jopa toista miljardia kristittyä.

Samoin maailmassa on varmasti miljoonia sosialisteja tai kommunisteja. On jopa ollut ja on yhä edelleenkin kokonaisia sosialistisia tai kommunistisia maita.

Siltikin erilaiset maailman ongelmat – isot ja pienet – istuvat tiukassa kuin täi tervassa. Niin sanotuissa “kristityissä maissa” on valtavasti ongelmia, samoin kuin oli entisessä Neuvostoliitossa (mm. alhainen tulotaso, rajoituksia kansalaisvapauksissa, laaja huumeongelma).

Se mikä tämän aiheuttaa on synti. On ollut olemassa jos jonkinmoista maata ja valtiota, mutta kaikissa niissä on ollut ongelmia – suuria tai pieniä. Koskaan ei ole ollut olemassa mitään utopiantapaista, ongelmatonta valtiota tai maata. Synti istuu tiukassa maailman maissa ja niiden kansoissa.

Siinä missä jotkin yksilöt ovat voittaneet synnin Jeesuksessa Kristuksessa, näin ei ole yleisesti tapahtunut kansakuntien tasolla. Ei haluta ottaa vastaan Jumalan Sanaa, vaan jopa hylätään se.

Siitä, lukijani, johtuvat maailman ongelmat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eikö uskovaisilla ole ongelmia?

Huhtasaarenkin ikkunat rikottiin.
Jumala ei suojellut.

Vai oliko se rangaistus jostain salatuista synneistä?

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Uskovaisuus tuo aina tietynlaisen siunauksen yksilön elämään, ja voisi tuoda laajemminkin kansakunnille. En väitä, että kaikki ongelmat katoavat, mutta ei se ainakaan kirousta tuo.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Joh.16:33 "Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman."

Jeesus ei lupaa seuraajilleen leppoisaa oloa ja kaiken kattavaa turvallisuutta. Kristityt kokevat erittäin monissa maissa ahdistusta ja vainoa uskonsa tähden.

Huhtasaaren kodin ikkunoiden rikkominen on vielä hyttysen surinaa siihen verrattuna, mitä esimerkiksi Iranissa, Pohjois-Koreassa, Saudi-Arabiassa jne, jne Jeesuksen seuraajat kokevat.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Jori Kostiainen : "Siinä missä jotkin yksilöt ovat voittaneet synnin Jeesuksessa Kristuksessa, näin ei ole yleisesti tapahtunut kansakuntien tasolla. Ei haluta ottaa vastaan Jumalan Sanaa, vaan jopa hylätään se."

Sellaista valtakuntaa, jossa koko kansakunnan tasolla voitettaisiin synnin valta,
ei ole eikä myöskään tule tässä maailmanajassa olemaan.

Sananlaskut 14:34 "Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä."

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

"Sellaista valtakuntaa, jossa koko kansakunnan tasolla voitettaisiin synnin valta,
ei ole eikä myöskään tule tässä maailmanajassa olemaan."

-Nehemian ajan Israel oli lähellä sitä. Nehemia 9 on otsikoitu: "Suuri synnintunnustus" ja Nehemia 10 "Kansa sitoutuu noudattamaan lakia". Siinä tietysti oli käyty läpi pakkosiirtolaisuuden koulut. Näitä kouluja on edessä myöskin Suomelle.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Ihminen on taipuvainen uskomaan johonkiin,kommunismiin, kapitalismiin, jeesukseen ja tekemiset että toiveet ovat sen mukaiset.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Mielestäni hyvä kommentti sinulta, Keijo.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hyvä kommentti, mutta lisäisin siihen vielä sen että ihminen on myös erittäin altis uskomaan valemediaan, valeuutisiin ja vaihtoehtoisiin totuuksiin.

Selitys tälle kaikelle uskomiselle aatteisiin, uskontoihin, huijareihin, koijareihin, manipulojiiin ja niiden valheisiin on siinä että maailmaa ei pysty selittämään ja ihmisparka takertuu mihin tahansa, päästäkseen epävarmuudesta ja voidakseen edes kuvitella tietävänsä totuuden.

Mikä tahansa kuviteltu totuus ja varmuus siitä on parempi kuin karu todellisuus, mikä ei koskaan anna ehdottomia vastauksia.

Toimituksen poiminnat