*

JoriKostiainen Tämä on minun Uusi Suomi Puheenvuoro -blogini

Suurmoskeijasta ja Suomen tulevasta arkkipiispasta

En nyt sano, että tämä on Herrasta, tai että tämä ylipäätänsä on profetia. Profetia on yleensä ajallisesti kaukaisemmista asioista, kuten Agabuksen ilmoittama silloinen maailmanlaajuinen nälänhätä (Apt. 11:27-28) tai Ilmestyskirjan kauaskantoiset profetiat. Pikemminkin tämä lienee ajatuksenjuoksua, joskin nämä asiat ovat pulpahdelleet mieleeni nyt parin viikon aikana, ja koin tarvetta niiden ilmoittamiselle.

Helsinkiin kaavailusta suurmoskeijasta. Moskeija tullaan rakentamaan. Miksi? Koska sen vastustajien motiivit eivät ole puhtaat. Jan Vapaavuori todennäköisesti haluaisi paikalle mieluummin sijoitusasuntoja, hotellin tai uuden kauppakeskuksen. Samoin Perussuomalaisten Halla-aho, kuten myös moskeijaa vastustava Finnish Defense League ratsastavat tai ovat ainakin jossain vaiheessa ratsastaneet LGBT-teemalla maailmankuvansa vastustajaa vastaan.

Helsingin kaupunginhallitus ja tasavallan presidentti suhtautuvat myönteisesti moskeijan rakentamiseen. Jos moskeijan rakentamisesta tullaan tekemään turvallisuusselvitys tai useampia sellaisia, tullaan ne ohittamaan olankohautuksella vaikka ne olisivat sävyltään kielteisiä, koska poliittinen paine ja ympäristö (Helsinki on punavihreä kaupunki) puoltavat sen rakentamista.

Myöhemmin moskeijalla tulee olemaan keskeinen rooli ja vaikutus eräissä Suomen tulevissa tapahtumissa, joista en nyt kuitenkaan tässä kerro enempää.

Suomen tulevasta arkkipiispasta. Arkkipiispaksi valitaan Ilkka Kantola. Vaikka asian voisi päätellä siitä, että hänellä lienee eniten medianäkyvyyttä ja tunnettuutta kirkon piirissä ja myös sen ulkopuolella kaikista mahdollisista ehdokkaista, niin hänet valitaan hänen aviorikoksensa vuoksi.

Kantolan valinta tulee symboloimaan sekä Suomen evankelisluterilaisen kirkon avionrikkojaluonnetta (kirkossa siunataan avioon vuosittain useita pareja, joista ainakin toinen puoliso on eronnut aikaisemmasta liitostaan) että Suomen kansan avionrikkojaluonnetta (vuosittain Suomessa tapahtuu 13 000-14 000 avioeroa). Avioero-teemalla tuodaan esiin myös suomalaisten yleistä taipumusta rikkoa liitto Herran kanssa mm. tiettyjä lakeja säätämällä ja poistamalla kristinusko julkisista instansseista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset