JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Länsi-Euroopan 70 vuoden rauhanaika 1946-2016? Profetian arviointia...

Maurice Sklar on Amerikassa asuva venäjänjuutalainen viulisti ja pastori. Hän sai 2.10.2016 profetian, jossa hän kertoo “Herran antaneen Euroopan ja Amerikan kansoille 70 vuoden rauhan ja menestyksen ajan Naton suojassa.” Nyt tuo 70 vuotta on profetian mukaan loppunut.

 

Mitä siis on tullut tilalle? Tarkoitukseni ei ole ampua tätä profetiaa alas heti alkuun, vaan arvioida sitä.

Ensiksi arvioin kuluneita vuosia 1946-2016. Toinen maailmansotahan loppui Euroopassa Saksan antautumiseen vuonna 1945. Vuotta myöhemmin, 1946, antautui Japani. Siitä lähtien ainakin Länsi-Eurooppa on saanut viettää koskematonta rauhan aikaa, ja monet maat Naton suojissa. Euroopan rauha järkkyi Unkarin ja Tsekkoslovakian kriiseillä 1950- ja 1960-luvuilla. Viimeistään Jugoslavian hajoamissodat 1990-luvulla katkaisivat Itä-Euroopan rauhanajan. Samoin Amerikka on käynyt Vietnamin sodan 1964-1975 ja Iso-Britannia Argentiinan kanssa Falklandin konfliktin vuonna 1982. 2000-luvulla on käyty Afganistanin ja Irakin konfliktit ja ne ovat vieläkin käynnissä.

Mutta pääasiassa Länsi-Eurooppa on saanut olla rauhassa ja Amerikan omalla mantereella ei olla käyty sotaa.

Terrorismia on ollut Länsi-Euroopassa mm. RAF:n, ETA:n, IRA:n, Punaisten prikaatien ja Al-Qaidan muodossa, mutta Toisen maailmansodan uhrilukuihin ei terrorismi ole koskaan yltänyt. Tosin yksikin uhri on liikaa.

 

Mitä sitten on tullut tilalle 1946-2016 jälkeen?

Vuonna 2014 alkoi Ukrainan konflikti. Se ei sovi ihan profetian 70 vuoden ajanjaksoon 1946-2016, mutta profetiat eivät välttämättä ole aina niin tarkkoja. Vuonna 2015 tapahtui Charlie Hebdo -isku ja loppuvuodesta Pariisin terrorihyökkäys. Nämä tosin ovat “vain” terrori-iskuja, eivät (laajamittaisia) sotia. Myöskään Ukrainan konflikti ei ole laajennut Eurooppaan – ainakaan vielä.

Kuitenkin sotia ja sodan uhkaa on selvästi ilmassa ainakin Euroopan lähialueilla. Vuonna 2011 alkoivat Syyrian ja Libyan sisällissodat. Venäjä lisää toimiaan Lähi-idässä, samoin Iran. Venäjä, Iran ja Syyria ovat liittolaisia ja muodostavat selkeän akselin Lähi-itään. Samoin Venäjä pullistelee Natoa vastaan Baltiassa, Puolassa ja muuallakin Euroopassa, mm. Iso-Britanniassa lentämällä taistelukoneilla ja pommittajilla näiden maiden ilmatilan välittömässä läheisyydessä. Puhumattakaan Pohjois-Koreasta, joka uhkailee ja uhoaa ohjusohjelmallaan.

Voi hyvinkin olla, että 2015-2016 olivat viimeiset rauhan vuodet tietyillä Euroopan lähialueilla ja tietyillä alueilla Lähi-idässä.

Profetia kertoo myös hyökkäyksestä Israeliin. Implisiittisesti hyökkäyksessä ovat läsnä Israelin vanhat vihollismaat, siis arabimaat, sekä Venäjä. Israel on jo uhannut pommittaa Damaskoa ja sillä on varmasti suunnitelma valmiina Iranin ydinuhan varalle.

Mikä sitten uhkaa Eurooppaa? Lähtökohtaisesti Venäjä, ja myöskin islamisoituva Turkki, jonka johtaja Erdogan on hiljattain kutsunut mm. Saksan poliitikkoja Turkin vihollisiksi. Myöskin Euroopan laidoilla voimistuvat maat kuten Marokko voivat olla potentiaalisia hyökkääjiä Eurooppaan. Lisäksi Euroopan sisäinen turvallisuustilanne ei ole kovin hyvä johtuen tänne 2010-luvulla kohdistuneista joukkovaelluksista. Myös näitä vaelluksia ennen olleet jakolinjat kansojen sisällä ovat kasvaneet entisestään.

 

Johtopäätöksiä

Sklarin profetian rauhan ajan päättymisvuosi näyttää keskittyneen vuoteen 2016 tai 2017. Vuodet eivät aina ole niin tarkkoja profetioissa, ja Sklarin profetiassa sanotaankin, että “rauhan siunaus väistyy pian”. Kuitenkin 2010-luvulla on alkanut tapahtua Euroopan lähialueilla, niin Itä-Euroopassa, Lähi-idässä kuin Pohjois-Afrikassakin. Samoin Isis-iskut ovat alkaneet Euroopassa todenteolla vuoden 2015 jälkeen. Ehkä se mitä näemme tänään, on tyyntä myrskyn edellä: Synnytystuskat lisääntyvät lisääntymistään – Jeesus on tulossa takaisin.

Sklarin koko profetian voit lukea tästä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Petteri Hiienkoski

Parannuskehotuksia ja varoituksia tulevasta tuomiosta pidän oikeina. Sen mitä sanotaan Israelista ymmärrän tarkoittavan tosiuskovia.

Viimeistään Kristuksen tullessa tuomiolle hävitetään kaikki viholliset näkyvästi, myös sotaisat islamistihallitukset. Viimeistään silloin kuolee valtava määrä ihmisiä ympäröivissä arabivaltioissa, Damasko tuhotaan lopullisesti, nöyryytetään Irania, Venäjää ja niiden liittolaisia.

Kyseenalaisena pidän ennustettua velkakriisiä ja uutta maailmanjärjestystä. Pidän mahdollisena mutta jää nähtäväksi.

Hämäränä ja mahdollisesti harhaanjohtavina pidän väitettyä liittoa 70 vuoden rauhanajasta ja juutalaisvaltion perustamista. Suhtaudun hyvin varauksellisesti.

Harhaanjohtavina pidän Kristusta ja hänen hengellisen armonvaltakuntansa ilmeistymistä ennustavien ja jo täyttyneiden VT:n profetioiden soveltamista tulevaisuuteen. Ne näet hämärtävät Kristuksen jo tapahtuneen sovitustyön merkitystä.

- SDG -

Ajallisesti ei Länsi-Euroopan tulevaisuus hyvältä näytä! Islamia ja terrorismia pidän Jumalan rangaistuksena hänen evankeliuminsa halveksumisesta. Sitä ei voi ihmisvoimin pysäyttää eli poliittista tai sotilaallista ratkaisua ei ole ainakaan sellaisenaan. Jumalan mielen kääntämiseksi pitäisi ihmisten kääntyä hänen puoleensa totisessa rukouksessa...

"Eurooppa sodassa" (http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...)

Toimituksen poiminnat