JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

BBC raportoi Pohjois-Koreasta

Silmiini sattui nyt kuluvan vuoden aikana kaksi BBC:n julkaisemaa juttua Pohjois-Korean nykytilanteesta. Ajattelin referoida niitä tässä osittain vastauksena erään nimeltä mainitsemattoman puheenvuorolaisen kirjoituksiin, jotka ovat kaiketi olleet varsin kritiikitöntä propagandan uudelleenjulkaisua suomeksi.

Aloitan 22.03.2017 julkaistulla jutulla. Siinä BBC lainaa YK:n julkaisemaa raporttia Pohjois-Korean tilanteesta. Raportissa ja jutussa todetaan mm. seuraavaa:

  • 41 %, siis 10,5 miljoonaa pohjoiskorealaista on aliravittuja. Luku on yli 2/5-osaa koko kansasta.
  • 18 miljoonaa ihmistä kärsii ruokaepävarmuudesta ja peruspalveluiden puutteesta.
  • Useimmilla (ei tarkkaa lukua) pohjoiskorealaisilla ei ole pääsyä perusterveydenhuoltoon tai sanitaatioon.
  • Ripuli ja keuhkokuume ovat yleisimpiä kuolinsyitä alle 5-vuotiaiden lasten joukossa.
  • 2/3-osaa pohjoiskorealaisista saa ruokansa valtion jakamana.
  • Viljan ja perunoiden päiväannos on 300 g päivässä per henkilö.

Raportti toteaa myös, että kansainväliset pakotteet ovat haitanneet humanitaarisia operaatioita Pohjois-Koreassa, ja että Pohjois-Korealle lahjoitetut varat ovat laskeneet sitten vuoden 2012.

20.07.2017 julkaistussa jutussa BBC kertoo, että Pohjois-Koreaa vaivaa kova kuivuus. Sademäärät ovat olleet alhaisia huhtikuusta 2017 lähtien, haitaten viljelykasvien kasvun alkukautta. Tilannetta pahentaa myös se, että kansainvälisen ruokajärjestö FAO:n mukaan ruoka-apu Pohjois-Koreaan on alentunut sen ydinaseohjelmasta seuranneiden pakotteiden seurauksena. Isoja osia Pohjois-Korean väestöstä uhkaa aliravitsemus tai kuolema.

Kaikesta tästä käy ilmi, että Pohjois-Korea on suurissa vaikeuksissa kommunisminsa, juche-aatteensa, tai miksi sitä haluaakaan kutsua, kanssa. Se ei pysty kunnolla huolehtimaan omista kansalaisistaan. Tämän kaiken keskellä maata pidetään edes jotenkin pystyssä ulkopuolisen avun eli YK:n ja eri kansalaisjärjestöjen ruoka-avulla. Maassa toimii myös kristillisiä avustusjärjestöjä, jotka lähimmäisenrakkaudesta auttavat Pohjois-Koreaa ja sen kansaa, vaikkakin kristinusko ja uskonto ylipäätänsä ovat pannassa Pohjois-Koreassa. Huhutaan jopa suomalaisesta uskovasta, joka olisi organisoinut junalastillisia viljaa Pohjois-Koreaan edellisen nälänhädän aikana. Mutta ei tästä sen enempää.

Kontrasti näiden kahden BBC:n jutun välillä ja propagandan välillä on kuitenkin huima.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

BBC;n juttu on heille propagandaa,he ovat saaneet uuden isä aurinkoisen jota palvoa,nyt kun Castro,Chavez ja monet muu on kuolleet ja kuopattu!

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Oletan suomalaisten enemmistön tietävän, että Pohjois-Korean hallinto on kansan pahin vihollinen ja surmaaja. Pohjois-Koreassa stalinistinen ja kommunistinen hurmos on kehitetty järjettömään huippuunsa, eikä ihmisellä ole arvoa. Ihmeellistä on, että jopa Suomesta löytyy hirmuhallinnon ystäviä. Onneksi Suomessa on vankka kristillinen ja demokraattinen perinne eivätkä täkäläiset Pohjois-Koreasta huumaantuneet pysty harhauttamaan suomalaisia kurjille kujille.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Hyvinkin tasapainottavaa tietoa Puheenvuoroon.

Toimituksen poiminnat