JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Rajakkien ja maahanmuuttokriittisten vaatimusten lopputulos jos hallitus eroaisi

Niin sanotut “rajakit” ja muut maahanmuuttokriittiset ovat esittäneet Turun puukotusten johdosta vaatimuksia, joissa hallituksen tai ainakin joidenkin sen jäsenten tulisi erota. Näin ikäänkuin realisoitaisiin se vastuu, joka hallituksella (heidän mielestään) on tapahtumien kulkuun.

Tehtäköön selväksi, että en hyväksy Turun puukotuksia, enkä pidä maamme nykytilannetta parhaana mahdollisena turvallisuuden kannalta. Samoin totean, että myös maahanmuuttokriittisten leiristä on tullut hyviä näkökantoja ja pointteja esille eri keskusteluissa.

Kuitenkin jos lähdettäisiin sille tielle, että hallitus eroaisi, niin mitä tulisi tilalle? Puoluegallupit näyttävät Perussuomalaisille vain noin kahdeksaa prosenttia, kun taas Sosialidemokraatit ovat kahdenkympin tuntumassa ja Vihreät ovat viimeaikoina kirineet huomattavasti. Kumpienkin, sekä Sosialidemokraattien että Vihreiden riveistä on kuulunut vaatimuksia nostaa Suomen pakolaiskiintiötä – jopa useilla tuhansilla ihmisillä vuodessa.

Nyt kun hallitus eroaisi ja uudet vaalit järjestettäisiin, niin uusi hallitus saattaisi tulla sisältämään sekä Sosialidemokraatit että Vihreät. Perussuomalaiset jäisivät hallituksen ulkopuolelle, elleivät saisi merkittävää äänten enemmistöä, koska Halla-ahon kanssa ei suostuttaisi tekemään hallitusyhteistyötä.

Siten rajakkien ja maahanmuuttokriittisten vaatimukset hallituksen eroamisesta kääntyisivät lopulta heitä itseään vastaan, kun Suomeen kohdistuvaa ihmisvirtaa lisättäisiin entisestään. Oletan tässä, että ihmisvirran määrän lisääntymisellä ja turvallisuuden alentumisella on korrelaatio.

Selvästi näkyy, että näitä vaatimuksia esittäneitä rajakkeja ja maahanmuuttokriittisiä ohjaa joko turhautumat tai viha – tai molemmat – ja että vaatimusten lopputulemia ei ole mietitty loppuun asti. On siten varmasti parempi, että maatamme ohjataan maltillisesti nykyhallituksen linjalla, vaikkakin myös sillä on omat puutteensa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jori, jos nyt ei ole syyllisten etsimisen aika, niin koska se sitten on?

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kiitos kommentista, Risto.

On totta, että hallitus ei hallinnut 2015 syksyn tulijavirtaa oikeastaan millään tavoin. Samoin tiedän Sipilän, tai oikeammin hänen vaimonsa kommentit heidän Kempeleen kotinsa luovuttamisesta turvapaikanhakijoiden käyttöön. Myös Dublinin sopimusta jätettiin kaiketi noudattamatta, koska tulijavirta tuli Ruotsista. Turvapaikkahakemusten käsittely olisi siis pitänyt tapahtua Ruotsissa, tai jossain muussa maassa, muttei Suomessa.

Jos nyt todettaisiin, että Sipilä ja hallitus ovat osittaisessa vastuussa teosta, niin kävisi niin kuin tekstissä kirjoitin. Uudet vaalit ja SDP ja Vihreät hallitukseen. Ei hyvä!

Varmaan radikaalein ja suurin teko, jonka Suomen puolesta voi tällä hetkellä tehdä, on rukoilla. Viranomaisten ja virkamiesten on toki tehtävä oma osansa.

Toimituksen poiminnat