JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Turun puukotukset ja hallituksen vastuu: Hallitus jatkakoon!

Olen kirjoituksissani kannattanut Sipilän hallitusta. Olen katsonut, että hallitus on parantanut Suomen valtion velanhallintaa, saanut aikaan kaivattua talouskasvua ja pyrkinyt myös parantamaan Suomen kilpailukykyä. Hallituksen tehtävä – erityisesti säästöjen aikaansaaminen – on ollut osittain epäkiitollinen edellisten hallitusten jäljiltä, jotka ovat toimillaan velkaannuttaneet Suomea huomattavasti.

Hallitukseen on Turun puukotusten jälkeen kohdistunut arvostelua erityisesti Perussuomalaisten ja maahanmuuttokriittisten riveistä. Onpa jopa vaadittu hallituksen tai sen jäsenten eroa. Ihme kyllä vasemmisto-oppositio ei ole käyttänyt tilaisuutta hyväkseen, vaikka se on aiemmin kyseenalaistanut hallituksen jatkoa monissa eri tilanteissa. Ei kaiketi sovi opposition agendaan.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että hallitus jatkakoon! Uudet vaalit tai jostain syystä alkava hallituskriisi eivät palvelisi maamme ja sen kansalaisten pitkän aikavälin etua. Ei ainakaan tässä tilanteessa. Uskon, että Suomella on paras mahdollinen demokraattisin keinoin valittu hallitus, ja että parempaa ei tilalle tulisi.

Euroopanlaajuinen pakolaiskriisi kohdattiin muutama vuosi sitten varsin valmistautumattomana ja jopa naiivisti. Myös jokin muu hallitusvaihtoehto kuin Sipilän hallitus olisi saattanut tehdä samoja virheitä kuin se teki, ja ehkä jopa pahempia. Asioissa olisi saatettu olla vielä hövelimpiä ja lepsumpia kuin mitä nyt tapahtui.

Kuitenkin nykyinen hallitus on toimillaan hillinnyt Suomeen kohdistuvaa ihmisvirtaa ja alentanut Suomen houkuttelevuutta kohdemaana. Samoin Turun iskun jälkeisiä toimenpiteitä on myös mietitty, vaikka joistakin, ehkä myös itsestänikin voi tuntua siltä, että asiat eivät tule muuttumaan, tai että mitään ei tulla tekemään asiaintilan muuttamiseksi. Näin kuitenkin varmasti lyhyellä aikavälillä.

Olen kirjoittanut aiemmin, että kansainväliset sopimukset ja Euroopan Unioni eivät saisi mennä Suomen ja suomalaisten edun ohitse. Katson, että nämä kaksi sitovat Suomea liikaa siinä, jotta pystyttäisiin toimeenpanemaan kansallisen tason ratkaisuja tilanteen parantamiseksi, mm. rajavalvonta, pikakäännytykset, rajojen sulkeminen jne.

Elämme poikkeuksellisia aikoja siinä suhteessa, että nyt on paljon ihmisiä liikkeellä samaan aikaan. Parhaiden käytäntöjen löytäminen tilanteen hallitsemiseksi vie aikansa, ja siinä opitaan usein yrityksen ja erehdyksen kautta. Demokratiassa meillä on vielä lisäksi monta eri tahoa ja puoluetta vallassa, jotka osaltaan soutavat venettä eri suuntiin, vaikeuttaen tilannetta entisestään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Melkeinpä samaa mieltä joo. Hallituksen vain pitäisi nyt ottaa oppia ja laittaa edes nyt ne tarkistukset rajoille.. parempi myöhään kuin ei milloinkaan.. mutta ottaako hallitus oppia, enpä usko koska se vaatisi virheen myöntämistä.
Vas/sdp/vihr. Jos on hallituksessa niin rajat ja rahahanat ovat vielä pahemmin auki.. se on varmaa..

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kiitos kommentista, Petri.

EU- ja Schengen-alueeseen kuuluvat avoimet sisärajat. Suomi haluaa noudattaa näitä sopimuksia pilkulleen. Siihen päälle kansainväliset pakolaissopimukset. Perusteettomat maahantulijat, rikolliset ja terroristit hyötyvät. Ei hyvä.

Onhan EU:ssa maita, jotka ovat ottaneet käyttöön rajatarkastukset nyt ainakin jossain vaiheessa pakolaiskriisiä. Varmasti olisi syytä harkita myös Suomessa.

Toimituksen poiminnat