JoriKostiainen Järjestystä kaaokseen

Turun puukotukset – mitä suomalaiset eivät snaijaa

Olen kirjoittanut tästä samaisesta aihepiiristä jo kahdesti aiemmin, Lontoon ja Manchesterin terrori-iskujen kohdalla – tai oikeammin niiden jälkeen. Silloin oli helpompaa kirjoittaa tästä, nyt on se on vaikeampaa, koska tapahtumat ovat sattuneet niin lähellä.

 

Väitän, että sillä mitä tapahtui marraskuussa 2014 on yhteys siihen mitä tapahtui syksyllä ja loppusyksystä 2015. Samoin edellä mainituilla tapahtumilla, ja sillä mitä tapahtui helmikuussa 2017 on yhteys siihen mitä tapahtui eilen Turussa.

 

Osansa on varmasti ollut myös sillä, että tämän vuoden (2017) alusta Raamatut on poistettu oikeussaleista, ja että uudet tuomarit antavat pelkästään maallisen vakuutuksen. Ja ei – tämä ei ole vitsi!

 

Ei sinäänsä kulunut kovinkaan kauan näistä tapahtumista, kun ensimmäisiä betoniporsaita jo sijoitettiin paikoilleen tämän vuoden kesäkuun aikana. Sitten tapahtui eilinen Turun isku. Suojelusta ei ole enää samoissa määrin kuin sitä on ollut joskus ennen.

 

Nämä ovat merkkejä kansakunnalle, joka on unohtanut Jumalansa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Niin, tekstini vaatii hieman sisälukutaitoa, ainakin tällä kertaa. Lue vaikka uudemman kerran, jos aukeaisi. Pidän peukkuja!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Jaahas. Että meidän uskonnottomien vika?

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Eiköhän jokainen suomalainen ja Suomessa asuva voi mennä itseensä tämän osalta. Tekijä mukaanlukien.

En sitten tiedä, että oletko sinä tai muut "uskonnottomat" ajaneet tekstissäni mainitsemiani asioita erityisellä tarmokkuudella, jolloinka voisi ajatella, että olette vaikuttaneet asioiden kulkuun muita enemmän.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kerroppas nyt miksi uskonnottoman pitäisi vannoa vala käsi raamatulla? Eihän se ole silloin pätevä vala jos ei usko. Mä uskon enempi lakikirjaan joten mieluummin vannon valani sen avustuksella.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #20

Tarun kommenttiin nro #20.

En tienytkään, että olet tuomari, jonka pitää vannoa vala. Milloin aloitat ja missä oikeusistuimessa?

Käsittääkseni Raamattua ja sen kymmentä käskyä on pidetty oikeuden symbolina yleisesti ns. läntisessä maailmassa. Siksi mm. Suomessa Raamattu on ollut esillä oikeussaleissa, ja vannovathan ilmeisesti ministeritkin vielä virkavalansa sen kautta.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Suomen sotilaat olivat aseineen miehittämässä Afganistania tehtävänään myös opettaa meidän kulttuuriamme.
Opetus on auttanut kun nyt tulevat tääne ja kääntyvät kristinuskoon.
Uskonto on tärkeä siellä ja täällä.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Olivako Gerdt, Saari ja Auvinen myös merkkejä kansakunnalle. Saari ja Auvinen taitavat olla 2000 luvulla suomalaisia eniten tappaneita väkivaltateon tekijöitä.

Miten Jumalaan liittyy Konginkankaan kaltainen erittäin tuhoisa onnettomuus.

Itse olen sitä mieltä että ainakin Saaren ja Auvisen tapauksessa kyseessä oli mielenterveysongelmista ja mahdollisesta koulukiusauksesta kärsineen "sairaan" ihmisen teot eikä Jumalan rangaistus. Konginkangas oli osoitus huonosta tienhoidosta ja todellisesta epäonnesta.

Jos ajatellaan sisällissotaa ja sen veritekoja niin kyllä nykyään on paljon turvallisempaa suhteessa henkirikokset/100.000 ihmistä. 100 vuoden takaisesta on ainakin turvallisuus paljon lisääntynyt.

Lainaus Findikaattorista henkirikoksiin liittyen "Vuonna 2015 Suomessa surmattiin kuolemansyytietojen mukaan 70 ihmistä. Määrä oli pienin sitten vuoden 1895. Väestöön suhteutettu kuolleisuus, 1,28 uhria 100 000 asukasta kohti, oli matalin tilastoitu vuoden 1782 jälkeen ja viidenneksi alhaisin koko vuodesta 1754 alkaneen kuolemansyytilastoinnin aikana. 1700-luvun tilastot ovat kuitenkin huomattavasti nykytilastoja epäluotettavammat joten todellisuudessa henkirikollisuuden taso on viime vuosina ollut koko tunnetun rikoshistoriamme vähäisin. "

Tilastojen valossa näyttää että ainakin henkirikoksissa kuolleiden määrä on laskenut sitä mukaa kun Jumalan sanasta on luovuttu ja kirkosta erottu enemmissä määärin.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

"Olivako Gerdt, Saari ja Auvinen myös merkkejä kansakunnalle."

-Uskon. että olivat. Olivat viesti Suomen menestyksen vuosina (2000-2008) siitä kovasydämisyydestä ja rakkaudettomuudesta joka Suomessa vallitsi ja vallitsee yhä.

***

"Miten Jumalaan liittyy Konginkankaan kaltainen erittäin tuhoisa onnettomuus."

-Konginkankaasta en tiedä. Sinä kuitenkin otit tuon esille ennen minua.

***

"Jos ajatellaan sisällissotaa ja sen veritekoja niin kyllä nykyään on paljon turvallisempaa suhteessa henkirikokset/100.000 ihmistä. 100 vuoden takaisesta on ainakin turvallisuus paljon lisääntynyt."

-Jos vertaa mitä tahansa rauhanajan tilastoa sodanajan vastaaviin, niin päädytään samoihin päätelmiin.

***

"Tilastojen valossa näyttää että ainakin henkirikoksissa kuolleiden määrä on laskenut sitä mukaa kun Jumalan sanasta on luovuttu ja kirkosta erottu enemmissä määärin."

-Korrelaatio ei tarkoita kausaliteettia. En usko, että Jumalan Sanasta luopuminen tai kirkosta eroaminen lopulta veisi henkirikokset alas. Uskon, että pitkällä aikavälillä käy peräti päinvastoin.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Mutta on myös mahdollista että kristinuskon kannattajien määrällä, näiden uskon ja opin vahvuudella ei ole mitään merkitystä turvattomuuteen tai turvallisuuteen. Länsimainen elintaso ja länsimaissa käytetty oikeusjärjestelmä rangaistuksineen ovat hyvin samanlaiset riippumatta siitä mikä on kristinuskon merkitys ja kannattajien lukumäärä. Kristinuskosta luopuminen tai kannattajien lukumäärä ei juurikaan taida vaikuttaa maan turvallisuustilanteeseen. Suomalainen ateisti ja evankelisluterilainen kristitty ovat usein hyvinkin samankaltaisia suhteessaan väkivaltaan ja terroritekojen tekoon.

Suurempi merkitys lienee islamilaisten ja ennenkaikkea pakolaisten lukumäärällä ainakin joihinkin rikostyyppeihin. Ja tarkemmin ajatellen islamin merkitystä arvioitaessa pitäisi arvioida mahdollisia väkivalta ja terroritekoja tekevien ihmisten lukumäärää. Maltillinen islamisti kykenee täysin normaaliin länsimaiseen yhteiskuntaelämään kuten monet pizzeerian omistajat osoittavat. Radikalisoituva ihmiset ovat niitä turvattomuutta lisääviä tekijöitä.

Se uskooko väkivaltaa käyttävä radikalisti islamin oppeihin, natsi-ideologiaan vai kristinuskoon ei liene kovinkaan oleellista. Oleelista lienee radikalisoituminen ja halu ja kykeneväisyys väkivallantekoihin.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #8

"Mutta on myös mahdollista että kristinuskon kannattajien määrällä, näiden uskon ja opin vahvuudella ei ole mitään merkitystä turvattomuuteen tai turvallisuuteen."

-Uskonpa, että on. Länsimaat rakentavat paljon, jos ei kokonaan, niin ainakin osittain kristilllisten arvojen päälle. Jos näiden arvojen kannattajien määrä romahtaa, romahtaa myös turvallisuuskin.

***

"Kristinuskosta luopuminen tai kannattajien lukumäärä ei juurikaan taida vaikuttaa maan turvallisuustilanteeseen."

-Ns. länsimaat ovat maailman turvallisimpia maita. Ja näissä kristinusko on tai ainakin on ollut valta-asemassa.

***

"Suomalainen ateisti ja evankelisluterilainen kristitty ovat usein hyvinkin samankaltaisia suhteessaan väkivaltaan ja terroritekojen tekoon."

-Ateistin luonteenpiirteisiin vaikuttavat paljon kulttuurimme kristilliset piirteet.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kävisikö niin,että ne sinun tuntemat suomalaiset eivät tajunneet?

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Mitäpä seurauksia blogisti arvelee Jumalan päällemme asettavan tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisestä johtuen? Voisivatko esimerkiksi nuo ulkomaalaiset marjanpoimijat olla rinnastettavissa raamatussa mainittuihin heinäsirkkaparviin?

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

"Mitäpä seurauksia blogisti arvelee Jumalan päällemme asettavan tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisestä johtuen?"

-Koin itse, että eilinen olisi seurausta siitä tapahtumasarjasta, joka lähti liikkeelle marraskuusta 2014.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Mitä vuoden 2014 tapahtumaa tarkoitat?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Turun puukottaja uskoi Jumalaan. Kuten niin monet muutkin terroristit.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Raamatun Jumala on eri asia kuin koraanin Allah.

Emmekä vielä tiedä varmasti tekijän vaikuttimista tässä vaiheessa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mistä päättelet, että Turun puukottaja uskoi Jumalaan?

Siitäkö, että miestä takaa-ajaneet huusivat: "Varo! Varokaa!"

Mutta yleensä ottaen on varmasti totta, että uskovilla on suurempi mahdollisuus ajautua tämänkaltaisiin tekoihin. Heillehän lait tulevat Jumalalta, ei ihmiseltä.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

"Mutta yleensä ottaen on varmasti totta, että uskovilla on suurempi mahdollisuus ajautua tämänkaltaisiin tekoihin. Heillehän lait tulevat Jumalalta, ei ihmiseltä."

-Niputat siis kristityt ja muslimit tässä samaan pakettiin?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Sinun jumalasi mielestä tuossa riitti syytä muutaman satunnaisen kadullakulkijan tappamiseen?

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Sanoisin näin, että suojelusta ei ole samalla tapaa kuin sitä on ollut aiemmin. Ja siihen on syynsä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Toinen murhatuista oli Jehovan todistaja. Miten tämä pitäisi tulkita uskonnolliselta kannalta katsottuna?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Suomalainen yhteiskunta maallistuu kaiken aikaa. Uskontokunnat sekoittuvat, jolloin lait eivät voi pohjautua yhden uskontokunnan tunnustukseen.

Tämä kehitys on äärimmäisen positiivista koko yhteiskunnalle. Myös kristityille itselleen. Yhteiskunnan ei pidä olla yksilön moraalinvartijana, vaan lainvartijana. Laki ei saa perustua minkään uskontokunnan moraalikäsityksiin, vaan yleismaailmallisiin oikeuskäsityksiin.

Jos Jumalasi suuttuu suomalaisille tästä kehityksestä eikä anna suojelusta, me emme sille mitään voi. Kuitenkin yhteiskunnan on toimittava oikein ja tasapuolisesti kaikkia ihmisryhmiä kohtaan.

Jospa yrittäisit lepytellä Jumalaasi ja anna Hänelle vaikkapa veriuhri iltanuotiolla. Karitsa voisi olla sovelias. Jospa puukottajat sillä kaikkoaisivat. Jollet eläinuhria pysty antamaan, yritä vaikka rukouksin.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Vuonna 2015 tehtiin Suomessa vähiten henkirikoksia 120 vuoteen ja muutenkin trendi on ollut laskussa viimeiset vuosikymmenet. Itsemurhien määrä on laskenut merkittävästi 90 luvulta.

Ei ainakaan naispappeuden yleistyminen tai seksuaalisten vähemmistöjen aseman parantuminen näytä ainakaan antaneen Jumalan rangaistuksen ja suojeluksen poistumisen ilmetä väkivaltaisten ihmisen tahallisesti aiheuttamien kuolemien suurena lisääntymisenä. HIV-tartunnan saaneiden eliniän odote tartunnan saannista ja sairauden hoito on kehittynyt ja vaikka HIV on erittäin vaarallinen tartuntatauti niin sen kantajat voivat elää suhteellisen normaalin elämän kunhan huolehtivat tarvittavasta lääkityksestä. Onko HIV-potilaiden pitkittynyt eliniänodote länsimaissa merkki suojeluksen poistumisesta vai sallimuksesta. Miksi "homoruttona"-tunnetun sairauden aiheuttama kärsimys ja ennenaikainen julma kuolema on muuttumassa krooniseksi hoidettavaksi sairaudeksi. Mistä lienee kyse tällaisen Jumalan vihana ilmenneen vakavan sairauden laimenemisessa vuosikymmenenä jolloin tasa-arvoiden avioliittolaki sai siunauksensa eduskunnan taholta.

Asioita ja asiayhteyksiä voi irroittaa toisistaan. Korrelaatiota ja kausaliteettia voi koittaa löytää asioista joissa sitä ei varmaankaan ole tai väännellä ja käännellä asioita mielensä mukaan. Jumalan vihan tai rangaistuksen seurausta voi hakea jostain tapahtumista. Mutta onko niissä silti sitä sen enempää kuin siunausta siinä että HIV merkitys julmana tappavana sairautena laimenee tasa-arvoisen avioliitton sallineen vuosikymmenen tai vuosisadan alussa länsimaissa mutta on lisääntynyt katasrofaalisin määrissä Afrikassa erityisesti heteroseksin välityksellä maissa joissa sukupuolivalistus ja kondomien käytön lisääminen oli kauan vastahangassa tiettyjen omasta mielestään oikeita kristillisiä arvoja edustavien mielestä.

Se onko Turun puukotuksessa kyseessä kristillisen Jumalan varjeluksen heikkeneminen sen takia että tuomarinvala vannotaan lakikirjan sijasta Raamasta on hyvin kaukaa haettua ja johdateltua. Todennköisempää on että Suomeen on tullut merkittävässä mitassa radikalisoituneita tai mielenterveysongelmista kärsiviä pakolaisia joilla on taipumusta väkivaltaan. Jumalan unohtavaa kansakuntaa todennäköisemmin todellinen syy väkivaltaan on puukottajan mielenterveydessä, elämän kokemuksissa ja tämän arvomaailmassa, mediasta saaduista yllykkeistä ja tapahtumasta joka laukaisi lopulta väkivaltaisen käytöksen.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

"Se onko Turun puukotuksessa kyseessä kristillisen Jumalan varjeluksen heikkeneminen sen takia että tuomarinvala vannotaan lakikirjan sijasta Raamasta on hyvin kaukaa haettua ja johdateltua. Todennköisempää on että Suomeen on tullut merkittävässä mitassa radikalisoituneita tai mielenterveysongelmista kärsiviä pakolaisia joilla on taipumusta väkivaltaan. Jumalan unohtavaa kansakuntaa todennäköisemmin todellinen syy väkivaltaan on puukottajan mielenterveydessä, elämän kokemuksissa ja tämän arvomaailmassa, mediasta saaduista yllykkeistä ja tapahtumasta joka laukaisi lopulta väkivaltaisen käytöksen."

-Maallinen tulkinta vs. hengellinen tulkinta.

Timo Tuovinen

Nää on just merkkejä siitä uskosta et Jumala ois jossain

Timo Tuovinen

eihän kyse ole kuin lapsellisesta kinastelusta "Minun Jumala on parempi kuin sinun jumala"

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Tuosta ei hyvä seuraa." Vanhempi suomalaismies natsien helvettimarssilaulua hohotuksineen seurattuaan.

Jori, kirjoituksesi osuu asian ydinkohtiin. Jos jaamme asiat hengelliseen ja maalliseen regiemttiin, niin jumalaton ihminen näkee vain jälkimmäisen asiat, mutta ei välttämättä ymmärrä niistäkään paljoa. Joka tapauksessa selitys, että näkyvästästä aiemmasta tapahtumasta x olisi seurauksena y Jumalan vaikutuksesta, menee hengellisen regimentin tai metafysiikan puolelle. Sitä ei voine aukottomasti maallisen regimentin havainnoilla ja päätelmillä todistaa.

Tästä pääsemmekin kristikunnan tilaan. Voisimmeko kuvitella, että arkkipiispana esiintyvä Mäkinen olisi sanonut jotain varoittavia sanoja,kun Raamatun vastaisia käytäntöjä ja lakeja laaditaan, tyyliin "Tuosta ei hyvä seuraa"? Koska näitä varoittajia ei ole ollut maassamme näkyvillä paikoilla, ei myöskään ole monia ihmisiä, jotka sanoisivat: "Oikeassahan se pappi oli varoittaessaan", ylipäätään missään tapauksessa. Teologiastakinhan on tullut valeteologiaa sen siirryttyä kokonaan maallisen regimentin puolelle.

Alussa mainitsemistani marssijoista ne harvat, jotka Siperian kierroksen jälkeen selvisivät hengissä koti-Saksaan, olisivat useimmat varmaankin myöntäneet vanhan suomalaismiehen sanojen osuvuuden.

Kärsimme pulaa hengellisistä varoittajista. Siinähän sitä on sinulle sarkaa, Jori.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Niin, tästähän osittain tämän kirjoituksen kommenteissakin on ollut kyse, että oliko kyse pelkästään maallisesta vai hengellisestä asiasta.

Lähtökohtaisesti Euroopassa on 2014-2017 säädetty tai alettu säätää lakeja, erityisesti avioliiton uudelleenmäärittelyä koskien. Kovasti on mielestäni korrelaatiota sen kanssa, miten terrori-iskut ovat yleistyneet 2015-2017.

Suomessa oli vielä mahdollisuus korjata asia helmikuussa 2017. Sen vuoksi kaiketi ei mitään tapahtunutkaan vuosina 2015-2016 vaikka hyvin olisi voinut. Mutta kun ei korjattu. Kaiken kukkuraksi Raamatut vietiin oikeussaleista pois 2017 alusta.

Lopputulos on se, jonka me kaikki voimme nähdä uutisista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset