JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Moninaisuus on kaunista – tietyissä tapauksissa

Suomessa on omaksuttu melkoinen mainstream-linja lähestulkoon kaikessa politiikassa, jota täällä harjoitetaan. Siltikin moninaisuus – siis poikkeaminen mainstreamista – on mielestäni kaunista, ainakin näissä tapauksissa:

 

  • Saarivaltio, joka halusi palauttaa itselleen kontrollin rajoistaan – ja oikeastaan kaikesta muustakin.
  • Touhua, jossa Suomessa jopa viranomaiset olivat tänä vuonna mukana poliisia myöten kutsutaan itänaapurissamme selkeästi propagandaksi ja se on siellä kiellettyä.
  • Itä-Euroopan maat, jotka vastustavat maahantuloa, koska niillä on historiallisia, huonoja kokemuksia tietyltä suunnalta tulevasta väestöryhmästä.

 

Suomessa ei juuri tällaista ajattelua huomaa missään, paitsi Perussuomalaisten piirissä – niin entisten kuin nykyisten. Mihin Suomen liberaali linja, jossa kaikkeen sanotaan “kyllä” vielä johtaakaan? Ei mihinkään hyvään, jos minä saan sanoa.

 

Tulisiko kääntää kelkka ympäri vielä, kun se on mahdollista?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Minusta Puolan ja Unkarin pitäisi erota Euroopan Unionista ja unionin pitäisi lopettaa varainsiirrot kyseisiin maihin. Molemmat ovat vapaaehtoisesti Venäjän käskyläisiä.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Väität siis, että Puolan, Unkarin, (Tsekin ja Slovakian) linjaa sanellaan Moskovasta? En tiedä, voit olla oikeassakin. Nykyisellä linjallaan luovat jännitettä EU:hun.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Noudattavat vapaaehtoisesti. Puolaa ja Unkaria kohtaan on suunnitteilla sanktioita, koska ovat hylkäämässä EU:n perusperiaatteita, kuten tuomiovallan pitämisen erillään poliittisesta päätöksenteosta.

On oikeastaan sääli, että Stalin oli oikeassa siinä, etteivät moiset kansat mitään "demokratiaa" tarvitse. Saivat tilaisuuden demokratiaan ja hakeutuvat vapaaehtoisesti diktatuuriin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"hylkäämässä EU:n perusperiaatteita, kuten tuomiovallan pitämisen erillään poliittisesta päätöksenteosta."

Ja miten tähän sopii Halla-ahon saama tuomio?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Haluaisitko, että Halla-aho nousisi yhtä vahvaan asemaan, mikä on Unkarin Viktor Orbanilla? Maa on korruption kyllästämä takapajula.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#5
Jätit tuossa vastaamatta J M:n kysymykseen Halla-ahon tuomiosta. Kyllä meidän oikeuslaitos on eräiltä osin täydellisesti poliittisen vallan alla. Meillä on tuhat määrin laittomasti maassa olevia, viranomaiset ja oikeuslaitos ei reagoi siihen millään tavalla.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #6

Eli Suomessa ei ole puolueetonta oikeuslaitosta, mutta sopiva pitäisi saada.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tarkoitin tietenkin että Suomikin pitäisi potkaista EU:sta koska on politisoinut tuomiovallan.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Minusta Eu:n pitäisi ottaa Itä-Euroopan maista mallia suhtautumisessa maahanmuuttoon. Näin ei tarvitsisi kiukutella järkiperäisestä toiminnasta. Varmasti Itä-Euroopan maissa on huonoa johtamista ym., mutta ei humanitaarisen maahanmuuton lisääminen kyllä näitä maita auta mihinkään parempaan kuten ei länttäkään. Nämä ihmiset tulevat vielä Orbanin Unkaria reilusti pahemmista takapajuloista. Väärällä ja liian suurella maahanmuutolla vaan pilataan omat yhteiskunnat ja vaarannetaan kansalaisten hyvinvointi. Halla-ahoa olisi kannattanut kuunnella tässä asiassa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

On se nyt kovin outoa,että kun Suomi sai vihdoikoin itsenäisyyden liittymällö EU.n niin jotkut, Makkosen tapaiset vaativat paluuta entiseen, jossa käskyt otetiin Moskovasta.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Nyt ihan on annettu käskytysvaltaa Brysseliin. Vapaaehtoisesti on heikennetty itsenäistä päätösvaltaa. Ei aina niin kivaa, vaikka Moskovan käskytyksen voittaisikin.

Toimituksen poiminnat