JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Myös EU on syyllinen turvallisuuden alenemiseen

Tehdyistä iskuista on syytettävä luonnollisesti niitä henkilöitä ja järjestöjä, jotka ovat iskut tehneet. Mutta ei niin, etteikö myös osasyyllisiä löytyisi. Ennen EU:ta ja vuonna 1985 alkunsa saanutta Schengen-sopimusta mailla oli käytössään rajatarkastukset. Maahan päästäkseen piti olla passi ja mahdollisesti myös viisumi. Paikallisia poikkeamia tästä saattoi olla Euroopan alueella, mutta pääsääntöisesti asiat sujuivat näin.

EU:n ja Schengen-sopimuksen myötä rajatarkastukset katosivat sisärajoilta. Enää minkäänlaisia tarkastuksia ei tehdä eikä papereita tarkisteta. Laittomasti ja myöskin laillisesti EU-alueelle tullut voi melko huoletta liikkua maiden välillä kunhan on päässyt ensin sisälle. Henkilöitä, joilla on pahat mielessä – rikolliset ja terroristit – tällainen mahdollisuus houkuttaa, tästäpä esimerkkinä vaikkapa Berliinin terrori-iskun tehnyt Anis Amri, joka oli sekä rikollinen että terroristi.

Ja ei niin, etteikö rajatarkastukset olisi hävinneet myös ulkorajoilta. Siirtolaisia, pakolaisia, turvapaikanhakijoita – mitä termiä sitten haluaakaan käyttää – otetaan vastaan ilman minkäänlaisia papereita ja turvallisuusselvityksiä Kreikassa ja Italiassa. Vasta jälkeenpäin tehtävissä haastatteluissa selviää kuka henkilö oikeastaan on, ja siinä vaiheessa henkilö on jo saattanut kadota viranomaisten silmien alta.

Ratkaisu

Voitaisiinko siis palata niihin aikoihin, jolloinka sisä- ja ulkorajatarkastukset olivat olemassa ja tiukemmat? Samoin kriisimaista hyväksyttäisiin henkilöitä vain suoraan pakolaisleireiltä – kaikki EU-maat pitäisivät tässä yhteisen linjan. Nykyinen “järjestely” johtaa vain hallitsemattomiin kansanvaelluksiin kriisien sattuessa ja ihmissalakuljetuksen lisääntymiseen. EU on tässä ongelma, joten siitä on erottava tai siihen kuulumisesta on vähintäänkin järjestettävä uusi kansanäänestys täällä Suomessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Tomi Vaalisto

Hyviä näkökantoja, mutta tulipa mieleen, että aikoinaan Neuvostoliitosta Suomeen tuli konekaappareita ja rikollisia kuten virolaiset Aleks Lepajoe ja Raivo Roosna.

Rajavalvonta oli tuolloin "tarkkaa", mutta toiseenkin suuntaan mentiin: Mathias Rust lensi Suomesta Moskovan punaiselle torille ja Immolan lentokentältä haettiin Neuvostoliitosta loikkareita Suomeen. Immolassa on Kaakkois-Suomen Rajavartioston rajajääkärikomppania, Rajakoulu, Sissikomppania ja esikunta. Kukaan ei huomannut mitään.

Petteri Hiienkoski

Valtiovallan ehdoton päätehtävä on huolehtia yhteiskunnan ja sen jäsenten turvallisuudesta. Keskeinen asia on rajavalvonta ja keitä maahan päästetään ja millä ehdoilla. Osa EU-maista on ryhtynyt toimenpiteisiin mikä on aiheuttanut ongelmia Komission kanssa. Suomessa monet poliitikot ovat kyvyttömiä tai haluttomia puolustamaan kansalaisten turvallisuutta - muutkin kuin vihervasemmistolaiset - koska haluavat liiaksi mielistellä komissiota. Kansalaisilla on demokratiassa kuitenkin päätösvalta vaihtaa päättäjiä ja vaatia heitä hoitamaan päätehtäväänsä.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

NATO yhdessä nuivan maahanmuuttopolitiikan kanssa saa ihmeitä aikaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kannattaako EU ssa jatkaa valitulla tiellä ja kerta toisensa jälkeen sammutella Eiffel-tornin valot, vakuutella ettei anneta periksi ja pelkoon ei saa alistua, laitella värikkäitä lipun kuvia naamakirjaan ja odotella taas urheasti seuraavaa tappamista.

Uskon Merkelin ja Sipilän kiimaisilla kutsuhuudoilla olleen vaikutusta Eurooppaan syntyneeseen anarkiaan ja kaaokseen. Kutsut olivat iso virhe ja tilanne olisi syytä edes yrittää korjata kiristämällä valvontaa jne. Jos ei oma taidot riitä, niin oppia pitää ottaa niiden maiden toimista, joissa Islamin harjoittamaan terroria ei ole. Vai meneekö pesuveden mukana liian paljon kivaa halpatyövoimaa.

Samaa tietä kulkien pääsee todennäköisesti samaan paikkaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eivätkös suvikset ole syyllisiä.

Myös terroristien vanhemmat on syytä tuomita, ilman heitä ei olisi terrorismia.

Toki yhteiskuntaa voi syyttää, sillä yhteiskunnan tehtävä juuri olisi estää kansalaisiin kohdistuva terrori.

Loppujen lopuksi syypäitä ovat tietenkin kaikki uskonnot.
Islam siksi että siellä on näitä väkivallan oppeja.

Kristiniuskon ja uskovat voidaan tuomita sen takia etteivät ne vain käännä toista poskea, niinkuin kirjassa käsketään, vaan panevat hanttiin ja hyökkäilevät itsekin, sekä harrastavat kaikenlaista terroria muslimenta, juutalaisia ja toinen toisiaan kohtaan.

Ihmiskunta on syyllinen, koska ihmisen geeniperimä mahdollistaa tuollaisen käytöksen.

Tuomittavaa kyllä näköjään löytyy,
käytännöllisistä toimivista ratkaisuista on pulaa.

Toimituksen poiminnat