JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Miksi maahantuloa ei tulisi hyväksyä suoralta kädeltä?

Sen ihmeempiä jaarittelematta menen suoraan syihin:

 

1) Valehtelu turvapaikanhakuprosessissa. Turun Sanomien 10.8.2012 artikkelin mukaan yli puolet tutkituista turvapaikanhakijoista jää kiinni ikänsä valehtelusta. Samoin valehtelu muun prosessin aikana lienee yleistä, sillä KRP ja Rajavartiolaitos tarkistavat myös henkilön tarinan tukena olevat valokuvat ja työtodistukset, ja Maahanmuuttovirasto jopa ostaa kielen analysointipalveluja saadakseen selville onko henkilö siltä alueelta, jolta hän väittää olevansa (Yle Uutiset 24.8.2015).

 

2) Paperittomuus, joka on suurimmalta osin itseaiheutettua. Deutsche Wellen haastatteleman syyrialaispakolaisen mukaan 90 % Eurooppaan pyrkivistä pakolaisista heittää paperinsa menemään jonnekin matkan varrelle. Paperittomuus luo monia ongelmia vastaanottaville maille. Ensinnäkin se luo kustannuksia, kun pakolaisen henkilöllisyyttä ja asuinpaikkaa lähtömaassa selvitetään. Toiseksi se luo turvallisuusriskin, kun maahan saapuu henkilöitä, joiden henkilöllisyys on epävarma.

 

3) Niin sanottu elintasopakolaisuus. Ylen Perjantai-ohjelmassa oli jakso, jossa muistaakseni bagdadilainen taksikuski tuli Suomeen ja anoi turvapaikkaa. Taksikuskilla oli Irakissa vakinainen työ taksinkuljettajana. Saatuaan tietää, ettei hän saa perhettään Suomeen helposti, lähti hän takaisin Irakiin. Ei ole varmaankaan Suomen eikä minkään muunkaan maan asia myöntää turvapaikkaa henkilöille, jotka muuttavat vakiduunista ja turvalliselta alueelta toiseen maahan.

 

4) Terrorismi ja rikollisuus. Niin, tulijoiden joukossa saattaa olla ja todennäköisesti myös on Isis-taistelijoita. Samoin monet pidätykset ja sotarikosoikeudenkäynnit sekä Suomessa että muualla todistavat, että lähtömaista pakenee henkilöitä, jotka eivät halua joutua vastuuseen siellä tekemistään rikoksista. Uusi turvattu elämä kaukaisessa eurooppalaisessa maassa houkuttelee, kun sellaista täällä tarjotaan.

 

5) Ihmissalakuljetus. Kouvolan Sanomien 10.4.2016 jutun mukaan “salakuljettajat markkinoivat palveluitaan valehtelemalla, että turvapaikka myönnetään nopeasti ja perheen saa luokseen hyvin pian”. Samalla löysillä maahantulokäytännöillä Euroopan maat epäsuorasti tukevat tätä ilmeisen tuottoisaa rikollista bisnestä. Onko oikein, että lähtömaasta lähtevä ihminen saattaa menettää kaikki rahansa salakuljettajille, ja jäädä kuitenkin ilman turvapaikkaa? Nykymenolla Eurooppa saa aikaan liian paljon tällaisia ihmisparkoja.

 

6) Integroituminen länsimaiseen ja siis suomalaiseen yhteiskuntaan & työllistyminen. Jopa demareiden kansanedustaja Kristiina Salonen myöntää, ettei pakolaisten integroitumiselle ja työllistymiselle ole tällä hetkellä vastausta. Toisin sanoen turvapaikanhakijoista kasvaa maahamme jonkin ajan kuluessa jonkinlainen syrjäytynyt vähemmistö. Tämä taas ei tiedä hyvää tulevaisuutta ajatellen.

 

7) Turvapaikanhakijoiden käyttäminen aseena länttä vastaan. Sekä Isisin, al-Assadin, Putinin ja Erdoganin strategioihin kuuluu turvapaikanhakijoiden käyttäminen aseena länttä vastaan. Suuressa mittakaavassa tämä toimii niin, että suuret turvapaikanhakija-aallot luovat epävakautta ja taloudellista rasitusta länsimaihin, jotka ovat siis edellämainittujen vastustajia. Käsittääkseni vuoden 2015 syksyn maahantuloaallon ensimmäisinä päivinä tilanne ei ollut hallinnassa Suomen hallituksella ja viranomaisilla. Jos lähtömaista tulisi todella iso määrä ihmisiä, tämä tilanne todennäköisesti toistuisi, mutta vakavampana.

 

Vieläkö joku on sitä mieltä, että laajamittainen maahantulo Suomeen tai mihin tahansa muuhun Euroopan maahan on pelkästään hyvä ja positiivinen asia?

 

Lähtökohtaisesti Suomi on vastuussa vain ja ainoastaan sen omista kansalaisistaan. Jos ja kun paine käy kestämättömäksi, tulee Suomen toimia siten, että se laittaa rajansa kiinni, eikä hyväksy uutta maahantuloa. Piste.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Juuso Hämäläinen

Mielipiteesi oli hyvin selkeä ja runsaasti perusteltu. Nyt vaan on niin, että EUn johto on päättänyt laskea alueelle tulijoita määrättömästi riskeistä, ongelmista ja kustannuksista piittaamatta. Mitään maksimimääriä ei ole ainakaan julkisesti päätetty.

Monet kansainväliset järjestöt YK etunenässä ovat virallisessa politiikassaan todenneet, että

-väestön maahanmuuton EUhun tulee olla vapaata
- tulijoilla on oltava oikeus itse valita mihin maahan he asettuvat
- muuttajien määrää ei saa aktiivisin päätöksin rajoittaa
- kansallisvaltiot tulee purkaa
- valtiorajat poistettava muuton esteinä
- monikulttuurisuuden tulee korvata paikallinen yhtenäiskulttuuri

Tämä on kuulemma kaikkien etu sanoo YKn kansainvälisen migraation neuvonantaja Peter Sutherland. Nämä opit on YK naulannut ja EU- johto seuraa niitä. Suomen johto tekee mitä käsketään.

Mitä olet Jori ajatellut nyt tehdä?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

EUiin tulee ihmisten päästä papereitta rajattomasti. Päteekö tämä muuhunkin maailmaan?

Juuso Hämäläinen

Ei tietenkään. Rajat ovat tiukasti kiinni paperittomilta. Ja monilta papereiden kanssakin. USAssa on toki miljoonittain luvattomia latinoita. Mutta se on tarkoituskin. Heitä on ollut piikomassa kongressiedustajienkin kodeissa ja töissä heidän maatiloillaan. Näitä paperittomia ihmisiä käytetään armotta hyväksi. Teetetään nälkäpalkalla töitä. Mihinkääm ei luvaton muukalainen voi mennä valittamaan kohtelustaan. Eikä heillä ole sairasvakuutusta eikä kerry eläkettä.

Meillä EUssa ei väki oikein tajua miten hulluja olemme.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Koko ongelma ratkeaisi (myös hukkumiset loppuisivat) jos EU:hun otetaisiin pakolaisia vain pakolaisleireiltä, ts. kiintiöpakolaisjärjestelmän kautta.

Vaikea ymmärtää, miksei näin tehdä.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Ans'kattoa. Pian kaikki aiemmat lukemat ylitetään, ja kummallisella mediakeitoksella ja poliittisilla valetermeillä asetetaan tiukempi politiikka päälle. Tämä tapahtuu tietenkin hiukan liian myöhään ja EU ratkeilee liitoksissaan. Saadaan hyvä esimerkki yhteisen päätöksenteon haitoista. Muutama vastaavanlainen erehdys talouden ja globaalin politiikan alalla, ja merkittävä osa jäsenvaltioista päättää itsenäistyä uudelleen.

Toimituksen poiminnat