JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Papit eivät puhu totta hautajaisissa

------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En ole teologi enkä osaa ulkoa koko Raamattua, mutta ainakaan luterilaisessa uskonopissa ei ole helvettiä olemassakaan, vaan "synnin palkka on kuolema" - siis ainoastaan kuolema. Ja toisaalta rippikoulussa opetettiin, että "syntiä on kaikki se mikä erottaa jumalasta" ja lisäksi "omatunto on jumalan ääntä ihmisen sisällä".

Loogisesti voidaan siis päätellä, että oman omatuntonsa vastaisia tekoja tehneet kuolevat ja muut pääsevät taivaaseen. Jos siis on tarpeeksi paatunut eikä kuule mitään omantunnon ääntä, niin on näiden oppien perusteella jo täysin "safe".

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jori kirjoittaa:
"Edellä korostui vanhurskaus ja usko Poikaan, Jeesukseen. Ilman näitä ei ole mahdollisuuksia taivaaseen, vaan kohtalona on se toinen paikka, helvetti."

Jori ei puhu totta kirjoituksessaan!
Nämä kaikki ovat uskonasioita, ne eivät ole maalliselta kannalta mikään totta, ei niitä voida todistaa. Siksi Jorilla ei pitäisi olla mitään kanttia syyttää muita uskovia että he eivät puhu totta, siis he valehtetlevat ja Jori itse valehtelee.

Jori voisi syyttää toisia uskavaisia valehtelusta vain uskovaisten omilla keskustelupalstoilla, ei täällä jossa on myös meitä suruttomia!

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Koko Raamattu on täynnä satuja. Kukaan ei jatka ikuiseen elämään. Se on sata varmasti niin, että kun meistä kaikista aika jättää, niin se on sen lorun loppu.
On todella naurettavaa kuvitella, että jotkut eläisivät ikuisesti miljoonia vuosia paratiisissa. Sanon, että höpö höpö jne..
Papit todella valehtelevat kaiken kansan edessä, se on totta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Senhän tietää vasta kuollessaan, kun kukaan ei tule kertomaan minne on joutunut. Ruumis kyllä ainakin mätänee, se voidaan todistaa. Mutta kun me sanomme, että ihminen "menettää henkensä", joissain kulttuureissa sanotaan, että "ihminen menettää ruumiinsa".

Jos ihmiskunnan historia lasketaan noin 50.000 vuoden takaa, niin ottaen huomoon väkiluvun kehityksen voidaan olettaa, että lähes yhtä paljon ihmisiä on elossa kuin on koskaan syntynytkään, joten matemaattisesti laskettuna ei voida todistaa, että kaikki ihmiset kuolevat, koska vain noin 50% syntyneistä on kuollut.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Raamatunmukaan Jumala tahtoo kaikkien pelastuvan,Saarnaajan kirja taas kertoo tomun palaavan maahan, josta se on tullutkin ja hengen palaavan Jumalan tykö, jonka Se on antanutkin.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

"On todella naurettavaa" ja "höpö höpö" eivät tietenkään ole mitään todellisia argumentteja. Ylimielisyyteen syyllistyvät niin iankaikkisen elämän kieltäjät kuin uskovaisetkin. Ei kukaan meistä todellisuudessa tiedä, mitä ja millä perusteella on olemassa.

Kalle Erkkilä

Jori, emme me itse itseämme vanhurskauta, vaan usko Jeesuksen sovitustyöhön tuo vanhurskauden. Tämä selvennyksesi, ettei kukaan kuvittele, että omilla teoillaan lunastaa itselleen ikuisen elämän. Vain ja ainoastaan usko Jeesukseen antaa ikuisen elämän, se on lahja. Lahja on ilmainen, ihmisen tarvitsee vain ottaa vastaan tuo lahja uskomalla.

Hyvin yksinkertaista ja helppoa. Pelastuminen ei ole vaikeaa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Sallinette minun kysyä, että missä te uskovaiset vietätte sitä ikuista elämää. Lähiavaruudessa ei sitä paikkaa ainakaan ole.
Mitä ihmettä te siellä sitten teette, kun elätte siellä miljoonia vuosia. Mitä teidän päässä liikkuu, kun te uskotte tuolaiseen.
Miettikääpän vielä kerran asiaa. Miten te voitte elää miljoonia vuosia. Eiköhän joskus tule kyllästyminen eteen. Tuskin siellä paratiisissakaan on pitkällä aikavälillä niin hauskaa.
En voi kuin suuresti ihmetellä teidän kuvitelmia ikuisesta elämästä. Mutta se teille sallittakoon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vaikka onkin vaikea perustella itselleen, että uskoisi joihinkin uskonnon dogmeihin, jotka syntymämaasta johtuen sattumalta on juuri meille opetettu totuutena, on syytä kuitenkin ymmärtää, että ihminen ei milloinkaan voi tietää lopullista totuutta olevaisuudesta. Sitä ovat pohtineet älykkäimmät filosofit läpi vuosituhansien, mutta kenelle tahansa on mahdotonta tietää mitä on sen todellisuuden ulkopuolella, jonne emme pääse.

Johtopäätöksesi ja argumentointisi perustuvat vain siihen tietoon, joka on meidän saavutettavissamme.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Anokaa, niin teille annetaan, kolkuttakaa, niin teille annetaan, sillä anova saa ja kolkuttavalle avataan", näin meille on luvattu.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kaikki aina pohtivat, mitä tapahtuu kuoleman jälkeen ja paljon vähemmälle jää kysymys, mistä tietoisuuteni on tullut, syntynyt tai muodostuu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

Niin, yksi hypoteesi onkin, että kuoltuaan on samassa tilassa kuin ennen syntymää.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Kyllä se tuon rankan alkoholistin nyt ainakin herättää koska hänhän lienee ollut helvetissä jo suurimman osan elämästään.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kirkon ja raamatun näkemykset edustavat omaa suuntaustaan, ja on muuten hyvä muistaa, että näihin kirkollisiin satuihin uskojia löytyy myös päättäjistä, joiden pitää olla vastuussa maan asioista. Kompitenssia ja henkistä kyvykkyyttä ei kukaan tietenkään kyseenalaista.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Papit eivät puhu totta. Vanha testamentti ei tunne Jumalan poikaa, Jeesusta.
VT päättyy lupaukseen profeetta Eliasta. UT on profeetta Jeesuksen keksintöä, mikä muselmaaneja harmittaa kun Jeesus ehti julistautua Jumalan pojaksi ennen Muhamettia.

Yksi asia muistopuheissa pitää paikkansa. Parhaat ennen aikojaan kuolevat ja me paskiaiset elämänmenoa jatkamme. Muutenhan maailma olisi parempi.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Ps. 53:2
"Mieletön se, joka ajattelee:
"Ei Jumalaa ole."
Turmeltuneita ovat ne,
jotka näin ajattelevat,
inhottavia heidän tekonsa.
Kukaan heistä ei tee hyvää."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Ei Jumalaa ole", ajatteli hän ojentaessaan leipää nälkää näkevälle katulapselle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

Yksi niistä turmeltuneista, jotka eivät koskaan tee hyvää.

Toimituksen poiminnat