JoriKostiainen Järjestystä kaaokseen

Suojeluskunnat perustettava välittömästi uudelleen!

  • Suomalainen! Ota ässä hihaasi!
    Suomalainen! Ota ässä hihaasi!

Suojeluskunnilla eli vapaaehtoisuuteen perustuvilla maanpuolustusjärjestöillä oli historian valossa suuri, ellei jopa ratkaiseva rooli Suomen selviämiseen itsenäisenä toisesta maailmansodasta. Suojeluskunnat olivat Suomen suurin kansalaisjärjestö, ja niiden toiminnassa ehti olla mukana kaiken kaikkiaan noin 150 000 jäsentä. Laajimmillaan Suojeluskuntajärjestö käsitti 672 suojeluskuntaa ja 22 suojeluskuntapiiriä. Lyhyesti sanottuna suojeluskunta oli Suomen kansalliskaarti, jonka päätehtävänä oli Suomen turvaaminen ulkoisilta uhilta.

Suojeluskunnat järjestivät miespuolisille kansalaisille sotilaskoulutusta ja urheilukilpailuja. Sotilaskoulutus, kuten ampumaharjoitukset kehittivät sotilastaitoja, ja urheilukilpailut kannustivat fyysisen kunnon ylläpitoon. Näillä molemmilla oli osansa Neuvostoliittoon nähden ylivoimaisen sotilasaineksen tuottamisessa.

Tämän päivän Suomessa vapaaehtoisesta maanpuolustuskoulutuksesta vastaa Maanpuolustuskoulutusyhdistys, MPK. Maanpuolustuskoulutusyhdistys järjestää erilaisia sotilastaitoja ja poikkeusolojen taitoja opettavia kursseja. Omia joukkoja sillä ei kuitenkaan ole. Puolustusvoimien alaisuudessa toimivat taas Maakuntajoukot, ja ne kuuluvat Puolustusvoimien kokoonpanoon.

Hyvä lukija: Suomessa ei tällä hetkellä ole vapaaehtoista, Puolustusvoimien organisaation ulkopuolista maanpuolustusjärjestöä, jolla olisi vakioitu joukkokokoonpano. Eestissä ja Ruotsissa sen sijaan tällainen järjestö on. Eestissä sitä kutsutaan nimellä Kaitseliit. Ruotsissa se tunnetaan nimellä Hemvärnet.

Hyvä lukija: Suomi tarvitsee vapaaehtoisuuteen perustuvan maanpuolustusjärjestön, jolla on vakioitu, oma joukkokokoonpano. Suomeen tulee perustaa uudelleen vuonna 1944 lakkautetut Suojeluskunnat valmistamaan kansalaisia tulevaan koitokseen Putinin Venäjän kanssa. Sotilastaitoja on kehitettävä nykytilanteessamme myös varusmiespalveluksen ulkopuolella. Vain siten voimme olla valmiina vastaamaan Venäjän uhkaan.

Tärkeää on myös ottaa vastaan Herra Jeesus Kristus, meidän Vapahtajamme synnistä, joka pitää meidät erossa Jumalasta. Vain hänen avullaan voimme perustaa Suojeluskunnat uudelleen ja taistella menestyksekkäästi Venäjää vastaan.

Tietysti Suojelukuntajärjestöjen ohella meidän on myös perustettava ammattiarmeijaosasto Puolustusvoimiin varusmiespalveluksen rinnalle vastaamaan muuttuneeseen uhkakuvaan, kuten kirjoitin 24.10.2014 tekstissäni “Suomeen on perustettava välittömästi ammattiarmeijaosasto!”. Samalla varusmiesaineksen laatua on parannettava vähentämällä vuosittain sisäänotettavaa varusmiesmäärää.

Myös Natoon liittyminen on Suomelle välttämätöntä riittävän puolustustason saavuttamiseksi ja varmistamiseksi. Olen argumentoinut voimakkaasti Nato-jäsenyyden puolesta 28.10.2014 tekstissäni “Putin ad portas - syökö Putin Suomen?”. Siinä puolustuspoliittisessa ympäristössä, jossa Suomi historiallis-maantieteellisesti on, on Suomi kohdannut ulkoisen vihollisen aina jonkin ulkovallan tukemana. Koska suosittelen vahvasti Suomen eroa myös EU:sta ja eurosta, ei osallistuminen EU:n puolustusyhteistyöhön ole millään tapaa kuviteltavissa oleva vaihtoehto. Siten Nato on ainoa vaihtoehto Suomelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ampumaratoja lisää pääkaupunki-seudulle.
Vanhojen ampumaratojen toiminnan jatkuminen on turvattava.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Markku Perttula.

Kiitos kommentistasi.

En ole täysin perehtynyt pk-seudun a-rata tilanteeseen. Käsittääkseni sinne on avattu jokin uusi, iso rata, samalla kun pieniä ratoja on suljettu tai uhattu sulkea.

Voi olla myös ympäristökysymys; vanhat a-radat eivät täytä ympäristövaatimuksia.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ei ole avattu uusia isoja ratoja ja vanhatkin on suljettu.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #3

Markku Perttula.

Ok. Muistaakseni kuitenkin sinne oli avautumassa tai ainakin suunnitteilla jokin uusi, iso ampumakeskus?

Urbanisaatio tietty syö tilaa ammunnan tapaisilta "korpiharrastuksilta".

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Niin, mikäs ero olikaan suojeluskunnilla ja maakuntajoukoilla ?

Ja mikä on maakuntajoukkojen oikea tehtävä?

Virallisen litanian kyllä tunnen; mutta siinähän on totta vain toinen puoli.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Heikki Santala.

Kiitos kommentistasi.

Suojeluskuntien ja Maakuntajoukkojen ero on se, että Maakuntajoukot ovat osa Puolustusvoimien organisaatiota. Suojeluskuntajärjestö oli täysin itsenäinen toimija.

Maakuntajoukkojen tehtävä on puolustaa kotiseutua.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Historia kertoo muuta :

suojeluskunnat olivat osa puolustusvoimia ja sen kouluttamia ja rahoittamia. Kannattaa lukea historia kokonaan.

Maakuntajoukot ovat tosiasiassa suojeluskuntien jatko. Samoin tehtävät.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #14

Heikki Santala.

Käsittääkseni Suojeluskunnat eivät toimineet alussa Puolustusvoimien osana.

Maakuntajoukot ovat mittakaavaltaan aivan liian pienet ja pääsyvaatimuksiltaan tiukat korvatakseen Suojeluskuntatoiminnan siinä muodossa kuin se oli parhaimmillaan.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #27

Niin, niin. Milloin ne suojeluskunnat olivatkaan "parhaimmillaan", minulta on päässyt jo unohtumaan ?

Ja olisiko käyttö kuten aiemmin?

Tuomas Järvilaki

Reserviupseerina olisin ollut ajatuksen puolella,
sitten sotkut beduiinien iltasadut hyvään asiaan.
En todellakaan haluaisi johtaa joukkuetta, jonka naiset tai miehet eivät kykene ottamaan todellisuutta sellaisena kuin se havaitaan.
Mitä tekee taistelijalla, joka rupeaa tiukassa paikassa pomiloimaan mielikuvitus upseeria hätiin.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Tuomas Järvilaki.

Kiitos kommentistasi.

Suomella ja suomalaisilla on ollut mahdollisuus perustaa Suojeluskuntajärjestö uudelleen jo aina Neuvostoliiton kaatumisesta alkaen. Miksi emme ole tähän kuitenkaan pystyneet? Koska valtaosa suomalaisista ei ole hyväksynyt Jeesusta.

Alkuperäinen Suojeluskuntajärjestö perustettiin aikana, jolloin kristinusko oli aivan eri kunnossa Suomessa kuin mitä se on tänäpäivänä. Jotta voimme perustaa Suojeluskuntajärjestön uudelleen, tulee meidän kaikkien ottaa Jeesus vastaan.

Tuomas Järvilaki

No, kuten sanoin, olen mieluiten tekemisissä kutakuinkin täyspäisten kanssa, joten unohda!

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Suojeluskunnat eivät ole tätä päivää ja järjestelmä olisi tavattoman kallis. MPK -toimintaa pitää kehittää ja se perustuu vapaaehtoisuuteen.

http://www.mpk.fi/

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Pekka Iiskonmaki.

Kiitos kommentistasi.

Mihin väitteesi Suojeluskuntajärjestelmän kalliudesta perustuu? Suurin osa suomalaisista suojeluskuntataloista on edelleen jäljellä, esim. nuorisotaloina. Ne voidaan ottaa uudelleen käyttöön.

Mitä MPK:hon tulee, niin varmasti hyvää toimintaa, mutta MPK:lla ei ole omaa joukkokokoonpanoa Suojeluskunnan, Kaitseliitin, tai Hemvärnetin tapaan. MPK:lla on vain yksittäisiä kursseja. Osassa niissä opetellaan keittämään hernekeittoa, osassa taas soittamaan "venttiseiskalla". Ei niissä opetella pysyvällä joukkokokoonpanolla toimimista.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ennen oli kaikki paremmin. Lapset eivät leikkineet kuttaperkasta tehdyillä nukeilla, vaan heillä oli kolme yhteistä käpylehmää ja päreistä pakerrettu vesimylly. Kouluun hiihdettiin kesät talvet ja matkalla laulettiin isänmaallisia lauluja.
Tappeluissakaan ei käytetty moponkettinkejä tai muuta kättäpitempää, vaan korkeintaan liiteristä kahmaistua karhukeihästä tai kapinanaikuisia prowninkeja ja pertaaneita.
Menneeseen aikaan palaavaan ideaasi liittyy kuitenkin paha ongelma: Tuollaiseen sotajoukkoon ei missään tapauksessa kannata ottaa sellaisia jotka siihen haluavat, koska innokkaan ja liipasinherkän sotilaan lähellä ei kukaan halua olla. Toisaalta sinne ei myöskään voi ottaa sellaisia jotka sinne eivät halua, paitsi pakottamalla. Palataan siis nykyiseen järjestelmään jossa lähdetään jos on aivan pakko, mutta ei muuten.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Jussi Linjama.

Kiitos kommentistasi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Koistinen, kukahan totesi "joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu"

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Arto Granlund

Kiitos kommentistasi.

Kielsikö Jeesus myös puolustautumasta ekspansiivista diktaattoria vastaan? Samassa Kirjassa sanoo myös, että esivalta saa kantaa ja käyttää miekkaa.

Käyttäjän MikaPietil kuva
Mika Pietilä

Moni ei muistele suojeluskuntia lämmöllä, vaan heille se oli pelkkä terroriorganisaatio, jota teollisuuden patruunat ja suurtilalliset käyttivät palkollisiaan sortamaan. Liikkeen suojissa toimi paljon hurmahenkisiä äärioikeistolaisia ja Lapuan liikkeen kannattajia, jotka osallistuivat muilutuksiin, väkivaltaan ja poliittisiin murhiin. Sen ajan tuomioistuimet painoivat asiat villaisella, koska eräs nimismieskin oli murhattu lieventävien asianhaarojen vallitessa. Suojeluskunta oli mitä suurimmassa määrin poliittinen liike, johon ei ollut juuri asiaa, jos perhetaustasta löytyi vasemmistolaisuutta, eli enimmäkseen vauraamman väen nuoriso sai heilua sarkapuvussa kovat piipussa. Suomi ei tarvitse 30-luvun haamujen rehabilitaatiota, varsinkaan kun tällä liikkeellä ei ole kunniaa, jota voisi palauttaa. Isänmaallinen voi olla toisellakin tavalla kuin pahvista ryssänkuvaa soramontun laidalla tulittamalla.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Mika Pietilä.

Kiitos kommentistasi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Varmaan nostaisi tasoa jos reserviläisille ja vapaaehtoisillekin asetettaisiin pääsyvaatimuksiksi vuosittainen puolustusvoimien kenttäkelpoisuustestien hyväksytty läpäisy. Eikä P-arvon mittaaminenkaan olisi pahitteeksi.
Ainakin innokkaimmat dad's army -tyyppiset heput jäisi silloin rannalle. Enemmän intoa kuin ymmärrystä.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Tomi Ketola.

Kiitos kommentistasi.

Uskon, että Suojeluskuntajärjestön pitäisi olla melko avoin ja saavutettavissa erilaisille henkilöille, jotta siitä voisi kasvaa riittävän suuri kansanliike ollakseen tehokas ja vaikuttava väline maanpuolustuksessa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kenttäkelpoisuus mittaa nimenomaan henkilön suorituskykyä. Kykyä suoriutua annetuista käskyistä ja tehtävistä.

Jos miehet eivät voi luottaa toisiinsa tai johtaja alaisiinsa, tulee koko yksiköstä riippa tai rasite. Jos yhdeltäkin puuttuu kenttäkelpoisuus, on koko yksikkö vailla luotamusta eli käyttökelvoton.

Jos porukan heikoin lenkki alkaa soperehtimaan jeesuksista kesken tehtävän, vaarantuu siinä samalla paitsi toisten henki, myös tehtävästä suoriutuminen.

Maanpuolustus pahimillaan tosioloissa kun ei aina ole kivaa tai mukavaa, natsoja tuottavaa, positiivisia tai isänmaallisia viboja antavaa puuhastelua vaan äärimmäisen stressaavaa, ihmishenkiä sattumanvaraisesti syövää verikekkeriä. Siinä pitää säilyttää toimintakyky suoriutua annetuista käskyistä vaikka ne eivät itseä miellyttäisikään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset