*

JoriKostiainen Järjestystä kaaokseen

Putin ad portas - syökö Putin Suomen?

  • Pitääkö tämän näyn taas toistua, oi Suomi?
    Pitääkö tämän näyn taas toistua, oi Suomi?

Suomi on tehnyt itsensä suojattomaksi Venäjää vastaan. Se ei ole liittynyt Baltian maiden tapaan Natoon, vaikka sillä on ollut monta tilaisuutta siihen. Suomi ja suomalaiset pelkäävät Venäjää ja Putinia. Miksi? Siksikö, että Venäjä voi valloittaa Suomen? Siksikö emme liity Natoon? Voi pyhät pieksut ja jukupliut päälle. Eikö nimenomaan juuri siksi tulisi liittyä Natoon? Ja pian.

 

Hyvät herrat: Lännen talouspakotteet tulevat romahduttamaan Venäjän talouden. Kun tuo romahdus alkaa tapahtumaan, muuttuu Punainen tori uudeksi Maidaniksi. Tuona hetkenä, Putin tulee taistelemaan kuin ilmetty perkele, ja hän tulee aloittamaan sodan Suomea vastaan. Jos emme silloin ole liittoutuneita, emme tule selviämään. Suomi on aina kohdannut Venäjän jonkin ulkovallan tukemana – olipa se sitten kuninkaallinen Ruotsi tai natsi-Saksa. Nato on tämänpäivän kuninkaallinen Ruotsi ja natsi-Saksa.

 

Hyvät herrat: Jos emme liity Natoon, voimme vain arvailla, millaisen palan Putin Suomesta lohkaisee. Voi olla, että hänelle riittää pelkkä itäinen siivu Suomesta – kuten Ukrainasta. Voi olla, että hän haluaa Helsinkiin, kuten hän haluaa takaisin Kiovaankin. Luuletteko, että Putin jollain tapaa kunnioittaa muiden laatimia sääntöjä? Putin nauraa länsimaiselle demokratialle. Se on pelkkä vitsi hänelle. Ja tällaisella miehellä on komennossaan maailman toiseksi suurimmat asevoimat. Ei luulisi olevan vaikeaa päätellä mitä yhtälöstä seuraa – vaikka ei olisi matemaattisesti erityisen lahjakas.

 

Kaikki Venäjän toimet osoittavat, että se haluaa haastaa lännen. Venäjä on hyppinyt länsimaisten demokratioiden silmille niin Suomessa, Ruotsissa, Baltiassa, Iso-Britanniassa kuin USA:ssakin. Keino, jolla se on tehnyt tämän, ovat ilmatilanloukkaukset. Venäjä tunnustelee länttä ja lännen reaktioita. Venäjä on kuin koulukiusaaja, joka ensin tulee härnäämään, ja sitten jos huomaa uhrin heikoksi, tulee kunnolla päälle. Hyvät herrat: Meidän ei tule olla heikkoja Venäjän tunnusteluihin vastatessa. Jokaisesta aggression osoituksesta tulee vaatia diplomaattinen selvitys Venäjältä.

 

Vielä parempaa: Meidän tulee heti liittyä Natoon. Liittymättä jättäminen on toiveajattelumaista haihattelua, ja sen tulevat kaikki suomalaiset maksamaan lopulta omalla verellään. Kuulitte oikein: Omalla verellään. Omalle verellänne te sen maksatte! Pitääkö Talvisodan toistua? Siis konfliktin, jossa Suomi kohtasi Venäjän aivan yksin, liittoutumattomana. Kaikki tietävät miten siinä kävi. Turpiin tuli - ja kunnolla. Pitääkö tällä kertaa menettää Hamina, Lappeenranta ja Joensuu, ennenkuin uskalletaan painaa Nato-nappia? Edesmennyt ukkini, Johannes Kostiainen, oli Karjalasta, Jääsken pitäjästä. Viimeisinä elinvuosinaan hän palasi mielessään yhä uudelleen synnyinseuduilleen, ja oli huolissaan kotitalonsa hevosista ja karjasta.

 

Hyvät herrat: Syntyykö Suomeen nyt sukupolvi, joka tulee muistelemaan aikaansa Haminassa, Lappeenrannassa ja Joensuussa samalla tavalla kuin ukkini muisteli Karjalan nuoruusvuosiaan Joutsenon vanhainkodissa? Neuvostoliiton syleily opetti Baltian maille kantapään kautta, ettei Venäjään kannata luottaa. Mutta mitä Suomi nyt tekee? Nöyristelee Venäjää tilanteessa, jossa kaikki muut Venäjän Euroopan puoleiset rajanaapurit ovat kääntäneet sille selkänsä. Kyllä Putin ennen pitkää huomaa mikä on heikko kohta hänen länsirajallaan – meidän näkökulmasta siis itärajalla. Mitä Suomi tekee, kun postiluukusta kolahtaa sisään luovutusvaatimus, joka koskee Suomen maantieteellisten rajojen sisäpuolella olevaa aluetta?

 

Valitettavasti joudun toteamaan: Se rupeaa keskustelemaan. Vaikkei pitäisi. Suomen tulisi liittyä välittömästi Natoon. Edelleen: Kaikki Natoa vähempi on haihattelua ja toiveajattelua. Niihin lukeutuvat niin EU:n yhteinen puolustus kuin puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa. Ei EU:ssa toimi mikään – miten EU:n yhteinen puolustus voisi sitten toimia? Ruotsalaiset taas ovat yhtä halukkaita auttamaan kuin toisen maailmansodan aikana – eli apua ei sieltä ole tulossa muutamia vapaaehtoisia lukuunottamatta. Britit taas eivät pääse tänne talvella, kun Suomenlahti on jäässä.

 

Putin on siis nyt Euroopan porteilla – ad portas. Suomi on heikko kohta, jota Putin tulee testaamaan jatkossa yhä kovenevin ottein. Kaikki muut rajamaat ovat Naton jäseniä: Viro, Latvia, Liettua, Puola, Slovakia, Unkari, Romania, Bulgaria ja Turkki. Putin tulee ennen pitkää näkemään Virosta Turkkiin asti kantavan Nato-vyöhykkeen jonkin sortin uutena “Maginot-linjana”. Kuten Hitler, tulee Putin lopulta koukkaamaan Suomen ja Ruotsin kautta Euroopan sydämeen. Aivan kuten Hitler ohitti ranskalaisten voittamattomaksi katsotun Maginot-linjan Hollannin ja Belgian kautta.

 

Hyvät herrat: On täysin anteeksiantamatonta, jos suomalaiset poliitikot tulevat pitämään Putinille, tuolle uudelle Stalinille, reitin auki Eurooppaan Suomen kautta. Venäläiset suihkupommikoneet harjoittelivat maaliskuussa 2013 massiivista yöpommitusoperaatiota Ruotsin ilmatilassa Tukholman alueen ja Etelä-Ruotsin päällä (lähde). Suomen yllä tällaista ei ole harjoiteltu – tai ainakaan siitä ei ole kerrottu julkisuuteen. Tämän pitäisi jo kertoa jotain siitä, miten Venäjä suhtautuu Suomen tämän hetken puolustuskykyyn. Ihan samalla tapaa historia toistaa itseään myös tässä: Niinkuin Stalin oletti marssivansa kahdessa viikossa Helsinkiin, olettavat venäläiset aivan samaa myös tällä kertaa. Siksi he eivät viitsi edes harjoitella Suomen yläpuolella. Soittokunnan trumpetit ja voitonliput ovat jo pakattuina kuorma-auton takalavalle.

 

Suomen tämän hetkinen sota-arsenaali ei tarjoa riittävää suojaa Venäjän raskailta aseilta, kuten TU-22 -sarjan suihkupommittajilta ja niiden kantamilta risteilyohjuksilta. Suomesta esim. puuttuu riittävän tulivoimainen ja ulottuva raskaan sarjan ilmatorjuntaohjusjärjestelmä. Naton kautta tällainen on saatavissa. Sitä kutsutaan nimellä Patriot. Nykyisin pääkaupunkiseudun turvana oleva norjalais-amerikkalainen NASAMS II on lähinnä kuin kissanpieru tulivoimaiseen ja ulottuvaan Patriotiin verrattuna. Huomatkaa, että lentoaika Pietaria ympäröiviltä lentokentiltä Helsingin ylle on nykyaikaisella suihkuhävittäjällä vain 12 minuuttia. Tuo aika lyhenee vain muutamaan minuuttiin, jos venäläinen hävittäjä tai pommittaja poikkeaa Helsingin ylle Suomenlahden kansainvälisestä ilmatilasta. Lentoteitse tapahtuvan yllätyshyökkäyksen riski on ilmeinen.

 

Samaan aikaan ihmiset syövät, juovat, naivat ja menevät miehelle Helsingissä. Meno on kuin Sodomassa ja Gomorrassa aikoinaan - tai jopa vielä pahempaa. Jumala rankaisee tällaista kaupunkia ja siinä asuvia ihmisiä. Jos ei muuten, niin venäläisten pommitusten muodossa. Vielä tänään on mahdollista tehdä parannus ja kääntää kelkka. Ottakaa vastaan Herra Jeesus, muuten Jumala rankaisee tuota katumatonta kaupunkia – ja kovaa.

 

Miksi siis Suomi ei näe tätä tulevaa uhkaa ja puolustaudu sitä vastaan? Ihan samalla tapaa historia toistaa itseään myös tässä. Koska he ovat unohtaneet Jumalan. Kirkoissa ja seurakunnissa on paljon tyhjiä istuimia kokouksissa. Missä kaikki ovat? Vanhassa Testamentissa Jumala nostaa kansaansa vastaan vihollisia aina kun he unohtavat hänet ja eivät ole uskollisia hänelle. Ihan sama on kyseessä Suomessa nyt Venäjän kanssa – puhumattakaan kotimaamme rajojen sisäpuolella vaeltavista pakanakansoista. Jeremian kirja Vanhassa Testamentissa päättyy siihen, että Jumalalle selkänsä kääntänyt Juuda viedään pakkosiirtolaisuuteen Babyloniaan. Vuosina 1940-1953 ainakin 200 000 ihmistä pakkosiirrettiin Baltian maista Neuvostoliittoon, mahdollisesti vielä tätäkin enemmän (lähde). Miten käy Suomen ja suomalaisten nyt tänä päivänä?

 

Punaisen pirun syleilystä viisastuneet baltit ovat tehneet viisaasti ja liittyneet Natoon. Neuvostoliittohan vaati Baltian mailta sotilastukikohtia vuoden 1939 loppupuolella – ja ilmeisesti saikin – ennenkuin hyökkäsi Baltiaan 1940 kesällä. Kesällä 1941 Neuvostoliitto alkoi pakkosiirtämään baltialaisia Siperiaan, jossa mm. silloiset Viron ja Latvian presidentit kuolivat. Toivon hartaasti, että Suomi EI TEE minkäänlaisia myönnytyksiä Venäjälle, jos vaatimuksia sotilastukikohdista ja/tai alueluovutuksista esitetään maamme johdolle. Tuota pikkusormea ei kannata antaa pirulle, sillä muuten se vie koko käden. Sen sijaan Suomen ja suomalaisten on nyt aika herätä ruususen unesta, kiellettävä sosialistiset puolueet, kiellettävä maahanmuutto ja liityttävä Natoon. Kaikki tätä vähempi on toiveajattelua ja haihattelua, joka tullaan maksamaan suomalaisten omalla verellä. Teitä on nyt varoitettu.

 

Jumalan siunausta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Suomi ja suomalaiset pelkäävät Venäjää ja Putinia."

- Jori puhuu nyt selvästi vain omasta puolestaan.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Tuomo Kokko.

Kiitos kommentistasi!

Jos emme pelkää Venäjää ja Putinia, niin miksi emme sitten liity Natoon?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Eihän tämä ole pelkokysymys, vaan kansainvälistä politiikkaa. Suomen etu ei ole kärjistää strategista asetelmaa pohjoisessa Euroopassa. Naton ja Venäjän voimat vastakkain Suomen itärajan kahta puolta kymmenen metrin päässä toisistaan olisi juuri sitä kärjistämistä.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #5

Tuomo Kokko.

Ota nyt silmä käteen ja katso kuka täällä sitä tilannetta on kärjistämässä. Emme ainakaan me (suomalaiset), vaan Putin.

Jos emme puolustaudu, tulee Putin syömään Suomen - ennemmin tai myöhemmin.

Käyttäjän HeikkiFossi kuva
Heikki Fossi Vastaus kommenttiin #7

Selvästi ilmassa sotaista innostusta.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #13

Heikki Fossi.

Kiitos kommentistasi.

Kyllä, aivan totta, mutta katso tarkkaan kenen puolelta.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #5

Tuomo Kokko.

Mietippä asiaa tältä kantilta. Kun Venäjällä tapahtuu tuo insidentti, josta mainitsin kirjoitukseni toisessa tekstikappaleessa, niin Putin lähtee etenemään kohti länttä. Suomi on AINUT heikko kohta Putinin länsirajalla - meidän näkökulmastamme siis itärajalla.

Kaikki muut maat Virosta Turkkiin saakka ovat Nato-maita. Suomi ei ole.

Putin tulee puskemaan läpi länteen siitä ketjun kohdasta, missä on heikoin lenkki. Ja se kohta valitettavasti on Suomi - ja sitten Ruotsi. Sattumaltako venäläiset TU-22 suihkupommittajat harjoittelivat Tukholman ja Etelä-Ruotsin yllä? Ei, Venäjä etenee ensin Suomen kautta Ruotsiin ja Ruotsin kautta Euroopan sydänmaille. Tai näin on ainakin heillä suunnitelmissa.

Me pilaamme heidän suunnitelmansa ennakkoon liittymällä Natoon, hankkimalla tuhdin ilmapuolustusjärjestelmän ja uskomalla Jeesukseen. Piste.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #16

Ei mene meikäläiselle läpi. Jos Putinin hallinto todellakin alkaisi lännen pakotteiden vuoksi ja levottoman kansan paineessa natista liitoksissaan, ei presidentillä olisi minkäänlaisia poliittisia tai edes teknisiä mahdollisuuksia ryhtyä valloitussotaan. Sellaisessa tilanteessa valtionpäämies yleensä pyrkii pelastamaan lähinnä oman nahkansa. Aina sekään ei onnistu.

Tuoreehkoja esimerkkejä: Ceausescun Romania, Saddamin Irak, Gaddafin Libya, Janukovitshin Ukraina.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #19

Tuomo Kokko.

Putin on entinen KGB-eversti. Ei hän ole mikään Ceausescu tai Gaddafi. Putin valitettavasti osaa asiansa. Ei hän ole mikään harrastelija.

Viimeisenä keinonaan pysyä vallassa Venäjällä Putin tulee masinoimaan koko Venäjän hyökkäyssotaan Eurooppaa vastaan. Liike on itsemurhamainen, mutta ymmärrettävä: "Jos en saa minäkään, niin ette saa tekään".

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hyvä herra, eikö ole niin, että puolueettoman ja fiksusti naapureitaan kohtaan käyttäytyvän Suomen ei tarvitse peljätä mitään eikä liittyä mihinkään sotilasliittoon? Vai onko meillä sittenkin huonosti käyttäytyvää porukkaa...?

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Seppo Leskinen.

Kiitos kommentistasi!

Putin ei välitä pätkääkään siitä miten Suomi käyttäytyy tai on käyttäytymättä - jos niin haluaa. Ainoa asia, mitä Putin uskoo ja tottelee, on fyysinen voimankäyttö.

Voin sanoa, että seuraava matsi Venäjää vastaan ILMAN Natoa tulee olemaan äärimmäisen lyhyt.

Jumalan siunausta!

Lasse Lehmusto

Kiitos Jori hienosta blogista, kerrankin on samanmielinen, joka ajattelee täsmälleen asioista juuri niin kuin mäkin.

Blogi on totta kaikilta osiltaan.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Lasse Lehmusto.

Kiitos kommentistasi. Pidä usko Jumalaan ja Jeesukseen, niin pelastut! Ja käy upotuskasteella, jos et ole vielä käynyt. Muista myös tunnustaa Jeesus ihmisten edessä. Vasta sitten Jeesus hyväksyy sinut Isän edessä.

Käyttäjän MaaritLammasniemi kuva
Maarit Lammasniemi

Vastaan sinulle uskovana, koska olet itsesi uskovaksi maininnut. Käännä katseesi natoon? Putiniin? Minne? Missä lähtee pelko pois? Lue Israelin historiaa. Aloita vaikka Jeremiaasta tai Jesajasta. Jos Jumala on puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan? Jos ei ole, niin.. kuka meitä auttaa? Kuka voi pelastaa ihmisen tai kansan kurituksen tai tuomioiden alta? Ei kukaan. Älä politikoi. Kerro pelkosi, mutta älä neuvo. Älä, ellet ole aivan varma, että sanomasi ovat suoraan Herralta. Rakkaudessa ei ole pelkoa, rauhoitu siis.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

--kiellettävä sosialistiset puolueet, kiellettävä maahanmuutto ja liityttävä Natoon.

Jos Suomesta tehdään diktatuuri, niin sitten ei ainakaan ole NATOoon asiaa.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Pekka Roponen.

Kiitos kommentistasi.

Miksi ei ole asiaa? Onhan Erdoganin johtama Turkkikin Naton jäsen, vaikka se on askel askeleelta muuttumassa/muuttunut islamofasistiseksi diktatuuriksi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Haluatko siis tehdä Suomesta diktatuurin???

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #18

Pekka Roponen.

"Haluatko siis tehdä Suomesta diktatuurin???"

-Sinäpä sen sanoit.

Oleksii Prykhodko

Onpas hieno!
1. Ukraina,Valkovenäjä,Moldova,Georgia,Armenia ja Azerbadjan evät ole olemassakaan. Venäjän länsinappurit ovat Unkari,Slovakia,Romania,Bulgaria ja Turkki (!!!)
Loistavaa.
2.
Putin hyökkää Suomi,Ruotsi... mitä sitten? Norja,Tanska,Saksa ovat Natossa. Teidän logiikan mukaan Putin ei hyökä naton maita mutta haluu tuhoa koko Euroopan.Mitä tekee parka Putin?
3.
Helsinki on uusi Sodom ja Hommora, koska... Ihmiset syövät ja juovat, nussivat. Voi kamalaa, tiedättekö että ne myöskin paskavat ja kuselevat. Kyllä tämä kaupunki on tuhottava, välittömästi!
4.
Venäjän armeija harjoittelee Suomen rajoilla- ne aikovat hyökkää meitä.
Venäjän armeija ei harjoittele Suomen rajoilla- ne ihan varmasti hyökkäävät meitä, kun pitävät Suomi niin heikkoina ettei edes tarvitse harjoittella.

Mutten ihan hyvä. Ja kyllä minun henkilökohtainen mielipide että Suomi on liitettävä natoon.

P.S. Pyydän anteeksi virheistä. En minä varmaa ehdi oppia Suomea kunnolla, kun kuiteskin maahanmuuton kohta kiellettetään ja minun on pako palata kotimaahan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Etunimikaima sanoo asian niin, kuten se suoraan ja totuudenmukaisesti on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset