JoriKostiainen Tämä on Uusisuomi Puheenvuoro blogini.

Ei enää yhtään lisää sosialidemokratiaa, kiitos!

------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------ ------

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo

Toisin sanoen vielä ytimekkäämmin, sosialismi tai sosiaalidemokratia = julkinen valta ottaa osan ostovoimastasi ja käyttää sen puolestasi.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kiitos kommentistasi!

En itse suhtaudu verotukseen kielteisesti, mutta ne tekstissä mainitsemani kohteet, joihin verorahoja käytetään - pääosin sosialidemokraattien johdolla - ovat järjettömiä ja tuottamattomia.

Verotusta alemmaksi, ja verorahat järkevämpään käyttöön!

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

hhmm... tällä hetkellä eduskunnassa on 9 sosialidemokraattista puoluetta, niin paljon ne muistuttavat toisiaan.
Näin sanottiin radiossa hiljattain.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kiitos kommentistasi!

Niin, hyvä huomio kerrassaan! Tavallaanhan kaikki puolueet haluavat käyttää verorahoja johonkin, mutta sosialidemokraatit käyttävät ne kaikista järjettömimmin ja tuottamattomimmin.

Veikka Mattila

Hei,veli! Koska tällä areenalla aiheet ovat maallisia, niin täytyy sanoa, että kyllä myös porvaripuolueet ovat syypäitä Suomen nykyiseen talouskurimukseen. Ennen nykyistä hallitusta Suomessa oli porvarihallitus eivätkä he yhtään muuttaneet Suomen kurssia. Merkitystä on myös jonkin verran sillä, että meillä on ollut huonoa tuuria Nokia-klusterin ja metsäteollisuuden horjuessa. Niin ikään Suomella ei ole enää omaa valuuttaa, jota voisi devalvoida, mikä on voinut vaikuttaa nykyisen laskusuhdanteen jyrkkyyteen.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #17

Kiitos kommentistasi, Veikka!

Annan porvareille synninpäästön, koska he tukevat yrityksiä, jotka oikeasti pystyvät tuottamaan jotain. Sosialidemokraatit eivät pysty kuin verottamaan jotain, mikä on tuotettu aikaisemmin.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Tuosta tulee mieleen kuinka Paavo Lipponen (sdp)oli vuonna 2007 juhlapuhujana Rkp:n puoluekokouksessa. Ja vastaanotti samalla taputusten kera tuolta oikeistopuolueelta kunniamitalin. (A.O.Freudenthal-mitalin).

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Suomessa puolueiden välinen ekumenia on aina toiminut vähän joka suuntaan.

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Mutta meidän talousjärjestelmämmehän on kapitalistinen. Eikö tämä toimi nyt riittävän hyvin? Onko kaikki nykyiset puolueet sosialidemokraattisia?

Mitä ne porvaripuolueet eduskunnassa tekee? Onko Kokoomuskin nykyään liian vasemmalla? Kokoomus hyväksyy nykyisen velkaantumisen ja on ollut siunaamassa nykyhallituksen päätöksiä yhdessä demareiden kanssa. Lisäksi hallituksessa vielä ovat kristillisdemokraatit ja rkp.

On tämä demokratia ihmeellistä? Kukaan ei ole tyytyväinen siitä, että poliitiset puolueet tekevät erilaisia mahoja kompromisseja keskenään, mikä ei lopulta tyydytä ketään eikä mitään.
Kai tämä nykyinen demokratia nilkuttaa vaalikausien ajan jotenkuten eteenpäin mutta totta se on, että kansa ei ole koskaan tyytyväinen. Se on aina tyytymätön johonkin asiaan.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kiitos kommentistasi!

Oikeampi tapa sanoa olisi, että talousjärjestelmämme on markkinatalouspohjainen, josta kulloinkin vallassaoleva eduskunta ja hallitus nostavat verovaroja, ja jolle he ottavat velkaa.

Mitä tulee Kokoomukseen ja valtion velkaantumisen hyväksymiseen, on käsittääkseni se, että kokoomuslaiset ovat tehneet sosialidemokraateille ainakin implisiittisesti selväksi, ettei suomalaisia yrityksiä veroteta enää yhtään enempää, vaan varat sosialidemokraattien käyttökohteisiin otetaan valtion velasta.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Lisään tuohon Raiko Karvosen kommenttiin vain sen, että Suomen viimeisimmän velkaantumiskierteen aloitti Vanhasen johtama Keskustan ja Kokoomuksen hallitus ja että viimeisimmän ja suurimman vaalivoittonsa Kokoomus sai lupaamalla sairaanhoitajille 500 euron korotuksen kuukausipalkkaan.

Suomen piti mennä Kataisen mukaan edessä olevasta lamasta yli, että heilahtaa. Ei se ihan niin mennyt ja nyt kansa luotta eniten Keskustaan, jonka johtaman edellisen hallituksen aikana maa ajettiin nykyiseen kierteeseen. Kyllä on lyhyt kansan poliittinen muisti. Ei voi muuta todeta.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen
Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Miksi asioita pitää yksinkertaistaa siihen asti,kunnes se alkaa näyttämään omasta mielestään sopivalta?

Työperäistä maahanmuuttoa tahtoo ennen kaikkea kokoomus ja hyvin,hyvin porvarillisista syistä. Demarit taas on pelissä solidaarisuutensa vuoksi,eikä suinkaan pidä sellaisia taka-ajatuksia asiasta kuin kokoomuslaiset.. mutta mitä tästä.. tämä on sosialidemokratiaa,kun sen tarpeeksi yksinkertaisesti ajattelee.

Minusta taas kaikki tässä meidän yhteiskunnassa on vain porvarillista ja kapitalistista..se on sitä pimeään loppuun asti.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kiitos kommentistasi!

Eivät sosialidemokraatitkaan aivan pyyteettömästi aja maahanmuuttoa - oli se sitten työ- tai sosiaaliperäistä.

Nykyisenkaltainen sosiaaliperäinen maahanmuutto "luo" työpaikkoja erityisesti julkiselle sektorille maahanmuutto-, sosiaali- ja koulutustoimintoihin. Nämä ovat käsittääkseni sosialidemokraattien ydinaluetta.

Sinäänsähän maahanmuutto on jännä käsite. Maahanmuuttoahan on ollut aina, mutta tämän päivän Suomessa se on subventiopohjaista eli rahoitettu julkisen sektorin kautta, ja sitä ajavat siellä erityisesti sosialidemokraatit. Samalla se on äärimmäisen järjetöntä. Suomi ei tarvitse tällä hetkellä kumpaakaan - ei työ- eikä sosiaaliperäistä maahanmuuttoa. Syy: kts. kirjoitukseni.

Nykyisenkaltainen sosiaaliperäinen maahanmuutto Suomeen on siis vähän eri asia kuin vaikkapa se, että suomalainen perhe lähti 1960-luvulla Ruotsiin Volvolle tai Saabille töihin.

Veikka Mattila

Suomessa niiden, jotka haluavat auttaa muiden maiden hädänalaisia ottamalla heidät Suomeen turvaan, pitäisi maksaa heidän elämisensä Suomessa vain ja ainoastaan omista rahoistaan eikä vaatia veronmaksajia kustantamaan sitä.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #18

Suomessa on pakolais-status niille, jotka saapuvat tänne sodan, nälänhädän tai vainon ajamina. Tänä vuonna (2014) otetaan vastaan reilut 1 000 pakolaista Suomeen.

Tuo määrä on varmasti lähempänä sitä joukkoa, joka tosiasiassa tarvitsisi täyden subvention yhteiskunnan taholta, enkä sitä heiltä menisi kieltämään.

Oleskeluluvan saaneiden maahanmuuttajien vuotuinen määrä sen sijaan on n. 16 000 ihmistä. Koska Suomen työmarkkinoilla EI OLE työvoiman tarjontaongelmaa, on tuo maahanmuutto siten lähes kokonaan sosiaaliperäistä työperäisen sijasta.

Siten olisi myös maahanmuuttajien edun mukaista pistää Suomen ovet kiinni, jotta heillä olisi mahdollisuus työllistyä muualla.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Käsittääksesi..voisitko tarkistaa käsityksesi ja vilkaista kuinka monta kokoomuslaista virkamiestä tässä maassa onkaan.

Mutta syvemmälle menteässä..mitä sosialidemokraatit hakevat tällä maahanmuutolla mikä työllistää julkista sektoria?

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

En onnistunut löytämään tietoa virkamiesten puoluekannoista. Niitä ei ilmeisesti mikään laki vaadi tuomaan julki, eikä niitä varmaankaan tilastoida.

Se mitä sosialidemokraatit hakevat (sosiaaliperäisestä) maahanmuutosta. Hyväntahtoiset sosialidemokraatit haluavat "antaa maahanmuuttajille mahdollisuuden länsimaassa" - tosin veronmaksajien rahoilla. Rahanahneet sosialidemokraatit taas ajattelevat niitä julkisia virkoja ja paikkoja, jotka syntyvät sosiaaliperäisen maahanmuuton ohessa. Pahantahtoiset sosialidemokraatit taas haluavat ylikuormittaa Suomen markkinatalousjärjestelmän ja julkisen sektorin taloudellisen kantokyvyn, jotta tämä johtaisi sosialistiseen vallankumoukseen Suomessa.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kiitos kommentistasi!

Todellakin!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

No jos SDP haluaa käyttää rahat sosialiturvaan niin Kokoomus haluaa lahjoittaa saman ulkomaisille yrityksille ja sijoittajille. Sosiaaliturva on laskenut mutta lahjoitukset ulkomaille vain kasvavat. Terveydenhoidon ja palveluiden yksityistäminen on ollut pitkälti verovapautta nauttivien ulkomaisten yhtiöiden aluetta ja lisääntymässä.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kiitos kommentistasi!

Käsittääkseni entisellä valtiovarainministeri Urpilaisella - sosialidemokraatti siis - oli varsin laajat valtuudet esimerkiksi Kreikan vakuuksien suhteen. Siten syyttävä sormi asiassa osoittaa ennemmin sosialidemokraatteja kuin kokoomuslaisia.

Mitä tulee terveydenhuollon ja palveluiden yksityistämiseen, niin käsittääkseni siinäkin on sosialidemokraateilla näppinsä pelissä. Hehän siellä julkisella sektorilla pääasiassa toimivat, ja siten antavat yksityistää palveluita.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Erot sosiaalidemokraattien ja perussuomalaisten välillä näyttävät kirjoituksesi mukaan olevan niin pieniä , että puolueet voidaan tulevaisuudessa yhdistää, jos h Halla-aho eroaa ja perustaa oman puolueen

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kiitos kommentistasi!

Käsittääkseni sosialidemokraatit eivät aja rajoituksia korkeakoulutukseen, maahanmuuttoon tai Etelä-Euroopan kriisimaiden apupaketteihin. Päinvastoin. Noissa kaikissa mennään tappimaksimissa - siis miten Suomen luottoluokitus vain kestää.

Ja eihän se kestänyt enää, vaan luottoluokitus aleni AA+ -luokkaan. Samassa luokassa ovat mm. Abu Dhabi, Tsekki ja Chile.

Pekka Iiskonmaki

Suomen talous on kestänyt yllättävän kauan Demareita. 200 miljardia heitettiin taivaan tuuleen.

Nyt on kohta velkaa saman verran. Ei Suomi selviä taloudestaan yksin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Iiskonmaki ja Koistinen, teiltä on näköjään unohtunut se tosiasia, että reilut neljäkymmentä vuotta Suomessa valtaa on käyttäneet porvarienemmistöiset eduskunnat ja hallitukset, toisin kuin muissa pohjoismaissa.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kiitos kommentistasi!

Ainakin vuosien 1966-1970 eduskunta on ollut selkeästi vasemmistovoittoinen. Muutenkin sosialidemokraateilla on aina vahva edustus suomalaisessa parlamentissa - kuten myös kokoomuslaisilla. Tämän vahvan edustuksensa avulla sosialidemokraatit saavat aina läpi politiikkaansa joko enemmin tai vähemmin kompromissein.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskunta#Kansanedust...

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kiitos kommentistasi!

Sosialidemokraattien vastapainona on kuitenkin ollut muita, järkevämpää talouspolitiikkaa harjoittaneita ja harjoittavia puolueita. Kuitenkin nyt 2000-luvulta alkunsa saaneet uudet julkiset menoerät, kuten sosiaaliperäinen maahanmuutto ja eurokriisimaiden apupaketit ovat katkaisemassa kamelinselän.

"Ei Suomi selviä taloudestaan yksin." - Jos tarkoitat tuolla sitä, että Suomen pitäisi sitoutua tiukemmin EU:hun, niin EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA! EU:n ja euroryhmän kautta Suomelle lankeavat maksettaviksi eurokriisimaiden valtioiden ja pankkien velat. Se tarkoittaa yksinkertaisesti loppua Suomen valtiolle ja taloudelliselle itsenäisyydelle.

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Tällä hetkellä tilanne on se, että elämme yli varojemme. Suuret menoleikkaukset taloudessa tekevät suurta tuskaa poliitikoille. Menoleikkausten ja veronkorotusten tie ei koskaan ole helppoa ja äänestäjä ei niistä päätöksistä koskaan juuri kiitä.

Mielestäni emme tarvitse lisää työperäistä maahanmuuttoa, koska Suomessa on pula työstä, ei työvoimasta.

Suomessa tietysti porvarihallituksetkin joutuvat toteuttamaan ainakin joskus jonkinlaista sosialidemokratiaa, jotta demarit eivät oppositiossa ollessaan kasvaisi porvaripuolueita selvästi suuremmaksi puolueeksi seuraavissa vaaleissa.

Jonkinlainen julkinen sektori on tietysti aina olemassa myös porvarihallitusten aikaan, sillä kansalaisten enemmistö haluaa, että edes jonkinlaisia julkisia palveluita heillä on aina olemassa. Siksi julkisen sektorin täydellinen romuttaminen on sula poliittinen mahdottomuus Suomessa ja jos poliitikot eivät kuuntele kansan enemmistön tahtoa, niin kansa helposti nousee silloin napinaan ja vaihtaa tarvittaessa omat vallanpitäjänsä.

Voi kai sanoa ja todeta, että demokratialla on aina hintansa ja se hinta on sitten se, että kansalaisilla on olemassa aina jonkin sortin julkiset palvelut heidän niitä tarvitessaan. Ja kaikki suomalaiset tarvitsevat välillä joitain julkisia palveluja.
Siinä mielessä kai, porvaripuolueetkin jossain määrin aina punertavat vaikka he eivät ehkä haluaisi punertaa pohjimmiltaan yhtään.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kiitos kommentistasi!

On totta, että elämme tällä hetkellä hyvin pitkälle velaksi, mutta se on pitkälle sosialidemokraattien "ansiota". He ovat ajaneet ja ajavat yhä edelleen kaikille avointa maksutonta korkeakoulutusta, sosiaaliperäistä massamaahanmuuttoa, ja täysin järjettömiä tukipaketteja asiansa huonosti hoitaneille eurokriisimaille ja niiden pankeille.

Jos Kokoomus näyttää myös ajavan näitä samoja asioita, johtuu se siitä, että kokoomuslaisten on vain tehtävä joitain myönnytyksiä, jos he aikovat toimia samassa hallituksessa sosialidemokraattien kanssa. Kokoomus esimerkiksi on sanonut hyvin jyrkästi sosialidemokraateille, että suomalaisia yrityksiä ei veroteta enää yhtään lisää, vaan rahat sosialidemokraattien käyttökohteisiin kaivetaan joko kansalaisten taskuista tai valtionvelasta.

Ja koska kansalaistenkin taskut ovat rajalliset, niin velalle on menty.

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Rahat eivät nykyisin riitä oikein mihinkään, vaikka samalla me kansakuntana olemme rikkaampia kuin juuri koskaan.

Jännäähän tämä politiikka on. Vaikka Suomessa on lähes sen koko historian ajan ollut porvarillinen enemmistö eduskunnassa, niin demarit ovat hallinneet usein tätä maata.

Pelkän vaalituloksenhan mukaan tässä maassa pitäisi lähes aina olla vallassa porvarihallitus mutta kun niin nyt ei kuitenkaan joka kerta ole ollut Suomen poliittisessa historiassa.

Vaikuttaa siltä, että demarit hallitsevat osittain tätä maata silloinkin, kun he ovat oppositiossa. Porvarihallituksenhan jälkeen aina demarit ovat nousseet seuraavissa vaaleissa valtaan. Näin kävi vuosina 1995 ja 2011, kun varsinkin Keskusta hävisi viime vaaleissa roimasti ja perussuomalaiset eivät lopulta halunneet lähteä hallitukseen, vaikka he olivat viime vaalien ainoa ja suurin voittaja.

Tällaista se on demokratia. Ei se tämän kummempaa ole. Jotta hallitus pystyy hallitsemaan ja eduskunta asioista päättämään, niin yleensä vaalien voittajat nousevat valtaan ja he muodostavat vaalien jälkeen hallituksen yhdessä joidenkin muiden puolueiden kanssa. Nyt viime vaaleissa ei voittaja halunnut lähteä niin sanotusti kantamaan vastuuta ja hallituksen synnyttäminen viime vaalien jälkeen oli todella vaikeaa ja monimutkaista eikä hommasta meinannut tulla Kataisen johdolla yhtään mitään. Mutta lopulla saimme sininpunan hallitsemaan tätä maata.
Vaikuttaa siltä, että tässä maassa tietysti hieman jokainen eduskuntapuolue hieman joko punertaa tai vihertää riippuen tietenkin hieman asiasta.

Käyttäjän AkseliErkkil kuva
Akseli Erkkilä

Leikkauskohteesi ovat hyviä, joskin tulonsiirtoja ja verotusta vastaan itselläni ei sinänsä ole mitään.

Tuosta kouluttautumisesta sen verran, että korkeakoulupaikkoja todellakin voisi vähentää. MUTTA esimerkiksi yliopistosta pitäisi olla kivutonta siirtyä vaikkapa ammattikorkean puolelle. Systeemi on menossa siihen, että olet sen koulutuksesi kanssa naimisissa, kun olet sen kerran valinnut.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kiitos kommentistasi!

Tulonsiirrot ja verotuskin on varmasti syytä pitää kohtuullisella tasolla. Sosialidemokraattien johtamana nämä molemmat karkaavat yleensä käsistä - niinkuin ovat karanneet nyt.

Mitä tulee korkeakoulutuksen rajoittamiseen, niin ehdotan sekä määrällisten että laadullisten kiintiöiden tiukentamista. Korkeakoulutus on voitava olla varattuna vain sellaisille henkilöille, jotka voivat hyödyntää sitä täysillä työelämässä. Ei saa olla niin, että kaikilla suomalaisilla, naapurin Pekalla ja naapurin Sirpalla, on korkeakoulututkinto, vaikka eivät välttämättä mitään sillä tee. Sivistys on hyvästä, mutta käy kalliiksi julkiselle taloudelle.

Toimituksen poiminnat